Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 893
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
И моето сваляне се отложи от Коледа на за към Великден (ох, дано), защото след спиране на ластиците захапката ми се беше върнала. Това наложи вадене на долните мъдреци; защото според ОД задните зъби избутват останалите и това влияе на захапката. Но при мен горе бяха извадени 6-тите ляв и десен , а по принцип е редно броят на зъбите горе и долу да е еднакъв.
Ластиците добре оформят захапката, нямам представа защо. Опасявам се , че е сега ще ми се отложи свалянето, а толкова ми писна. Нося  ги година и 7 месеца.

# 601
  • Пловдив
Ох, това с ваденето на зъби много ме притеснява. Предстои ни тази седмица слагане на брекети на дъщеря ми основно заради криви зъби. Много се надявам да не се налага повече вадене на зъби, защото ние имаме огромен проблем с упойки и със самото вадене - има изключителен страх от тези неща и всеки път припада, а не ми се иска повече да й го причинявам (припада и от взимане на кръв от пръста и от тестуване за алергии). Извадихме принудително 3 млечни зъби, но само ние си знаем как и дано повече да се вадят други.
А цялата тази мъка с ластиците ми се струва напълно ненужна, щом като казвате, че като ги махнете, захапката се връща.

# 602
  • София
Аз  ластиците ще ги нося до последно.Сега няма да ги нося,докато не оправя болезнени зъби.А докато не започна да ги нося поне 2 месеца нон стоп,няма да ми свалят брекетите😭
А вие усещате ли болка от ластиците в зъбите на които са закачени?
Аз тези дни май ще отида до ОД да поискам по слабички,няма да стане с тези Fred (6,4 mm)Heavy.
Измъчвам се жестоко с тях.

Последна редакция: пн, 11 мар 2019, 08:38 от Даяна1111

# 603
Аз  ластиците ще ги нося до последно.Сега няма да ги нося,докато не оправя болезнени зъби.А докато не започна да ги нося поне 2 месеца нон стоп,няма да ми свалят брекетите😭
Аз тези дни май ще отида до ОД да поискам по слабички,няма да стане с тези Fred (6,4 mm)Heavy.

Аз пък имах точно обратния проблем. Почти никакво съпротивление не усещах с ластиците и винаги исках възможно най- стегнатите, но ОД беше убедена, че просто не ги нося Triumph . Аз ги носех постоянно, включително и докато се хранех.
За момента няма да ги нося няколко седмици по препоръка на ОД.
Каза ми, че до 1-2 месеца би трябвало да ги махнем, но аз виждам доста неизправности в захапката и не ми се вярва за 2 месеца да се оправят, та  ще видим какво ще стане накрая.

# 604
Моята щерка май е глътнала един брекет. Simple Smile Забелязала, че го няма, когато си миела зъбите. Както и да е, липсва.
Случвало ли ви се е на вас и колко ориентировъчно се заплаща нов?

# 605

Аз пък имах точно обратния проблем. Почти никакво съпротивление не усещах с ластиците и винаги исках възможно най- стегнатите, но ОД беше убедена, че просто не ги нося Triumph . Аз ги носех постоянно, включително и докато се хранех.
Каза ми, че до 1-2 месеца би трябвало да ги махнем, но аз виждам доста неизправности в захапката и не ми се вярва за 2 месеца да се оправят, та  ще видим какво ще стане накрая.

И аз съм в подобно положение, на мен лявата страна ми е проблемна. Antoanette, може да слагаш по два наведнъж, ако не са ти много стегнати, но най-добре е твоят ОД да ти даде правилната дебелина ластик.
Първите 2-3 дни с ластици (особено с по-стегнати) имах силна болка, но след третия ден нямам проблем. Болката може да се дължи на това, че трябва да се носят постоянно, моят ОД ми е казал минимум 15 часа на ден, но гледах видео, в което американски ортодонти говореха за минимум от 22 часа всеки ден, за да има ефект и да отмине болката по-бързо. Иначе само се обтягат връзките и е като да правиш една крачка напред и две назад.

# 606
Здравейте , усмивки!
Аз да попитам ... Не е много по темата, но ...
От събота нещо ме наболява 7мия зъб на долна челюст, стоматолога каза, че е възпален венеца. Мястото е подуто и като го натиснах излезе гной . Сложи ми някакво мазило и сякаш отминава болката, но ми е притеснено, понеже вече имам дата за поставяне на брекети и на долната челюст... Случвало ли му се е на някой подобно нещо ?
ПС. Зъбът е напълно здрав , няма кариеси и някаква причина да се възпалява :/

# 607

И аз съм в подобно положение, на мен лявата страна ми е проблемна. Antoanette, може да слагаш по два наведнъж, ако не са ти много стегнати, но най-добре е твоят ОД да ти даде правилната дебелина ластик.
Първите 2-3 дни с ластици (особено с по-стегнати) имах силна болка, но след третия ден нямам проблем. Болката може да се дължи на това, че трябва да се носят постоянно, моят ОД ми е казал минимум 15 часа на ден, но гледах видео, в което американски ортодонти говореха за минимум от 22 часа всеки ден, за да има ефект и да отмине болката по-бързо. Иначе само се обтягат връзките и е като да правиш една крачка напред и две назад.

Пробвала съм и по два да нося, но не се получава.
Иначе според ОД тя ми е дала правилния размер, но аз не ги нося. Всеки път спорим по темата и аз настоявам за по- стегнати ластици :/ ... накрая се принудих да си поръчам от интернет сама по- стегнати ластици, но и с тях нямаше кой знае каква разлика Sad

# 608
  • София
Antoanette,завиждам ти за ластиците Laughing Laughing
На мен те са ми най-голямата мъка.
Поради доста дълбока захапка ми ги връчиха още на 3тия месец...Винаги се моля на ОД да не ми дава най-стегнатите,но този път не чу молбата ми Cry
Не се лигавя,просто наистина не мога да свикна с тези най-стегнатите.
Днес реших да бъда упорита,защото от това зависи кога ще ми махнат брекетите.
Сложих ги в 9 сутринта и в 18.00h се предадох,защото повече не издържах.Цял ден ми беше дискомфортно с тях.Заболяха ме всички зъби,както и главата.
Каквото ще да става аз 24/7 не мога да ги нося.Като ги махна такова облекчение изпитвам,такъв кеф Laughing.Ще се опитам по около 10 часа през деня и ще спя с тях,ако изобщо мога да заспя с тези стегнатите.
Много ми е странно как само  2 седмици не носене на ластици се отразява пагубно на постигнатия резултат.
А после какво ще се случи,когато вече приключим с тях?
Дали има вероятност захапката ни пак да стане дълбока?

# 609
Момичета, може ли тел. На д-р Йозгур - Пловдив Hug

# 610
  • София
Някой има ли представа дали в аптека мога да открия ластици на Unitek ?
В Remedium или Subra дали е възможно да ги има ?
Няма да имам възможност тези дни да отскоча до ОД и затова питам Simple Smile

# 611
  • На острова
Добре де, аз ги нося ластиците една седмица, medium са, стягат и определно има съпротивление. Но като се опитам да ям с тях и то някак не мога да дъвча правилно, особено от едната страна - като разместена ми е челюстта. Някак си не опират горните в долните зъби, трудно ми е да обясня.

Тази вечер ги свалих преди час-два да вечерям, сега пак ги слагам и спя с тях. На обяд също ги махнах докато ядях. Иначе банан, овесени ядки каша си ям с ластиците.

Боли ме единия зъб, на който е закачен ластика.

# 612
  • София
Миа,и аз предния път бях с Medim(4 oz.) и ги търпях,но сега ми дадоха
Heavy(6 oz.).....Опитах да ги нося,но тези вече ми идват в повече. Naughty
Съгласна съм да ми се удължи лечението още само и само да съм с по-леки.
Относно храненето,не мисля че е огромен проблем да се свалят при хранене.
И мен ме болят  зъбите,на които са закачени ластиците,но не винаги.

# 613
  • Бургас
Аз носих 3 месеца light-medium, сега съм вече месец с 4,6 medium. Ами почти не ги усещам, понякога проверявам с език дали са там,  че ги забравям. Например ги свалям да ям или да си измия зъбите и после забравям да ги сложа отново... И аз искам по-стегнати, ама не ми дават Sad
А вие колко често слагате нови? На мен ми казаха на 2 дни, т.е през ден.

# 614
Аз през 4 часа ги сменям и вечер преди лягане задължително слагам нови.  Моите са heavy.

Общи условия

Активация на акаунт