Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 866
  • 776
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, предстои ми сваляне на брекетите,Юни месец. Имам няколко въпроса, ако някой наскоро е със свалени брекети 😊 Как минава свалянето,боли ли? По принцип ще бъда с метални рейтанъри или простете ако го пиша грешно,и ще ми направят пластмасова отливка,за през ноща. Та въпроса ми е ,докато направят пластмасовите „шини” дали има опастност пак да кривне някое зъбче,много се притеснявам,а забравих да питам ортодонта си. Знам че има време ама искам да знам. ☺ Един път докато си чаках реда,на един младеж му свалиха брекетите и му взеха отливка и му казаха,че след 2 седмици ще са му готови „прозрачните шини” .Хаххаха съжалявам за неграмотността.

Въпреки, че бях с брекети преди повече от 8 години, ще споделя своя опит.
Мен лично свалянето не ме боля, единственото неприятно беше свалянето на онези "държачи" на вътрешните зъби (надявам се, че ме разбирате) Smile
За близо седмица ми бяха готови шините, няма опасност толкова бързо да се разместят зъбчетата.
Задължително ги носи, аз ги слагах от дъжд на вятър и отчитам, че тази грешка е причината отново да ми се изкривят зъбите. Да, не е както бяха, но има криви. Възможно е и да е заради мъдреците, които решиха, че на 17г. трябва да започнат да ми никнат и 4-те...
Разбрах Ви,благодаря много за успокоението. Ще гледам да ги нося. По принцип съм много стриктна, но не и с интерденталната четка,много ми е досадно да чегъртам с нея,само минавам ако има заседнала храна да я махна. Ластиците,почти без пропуск всяка вечер,но системата ми на тях е ужасно брутална и болезнена,въпреки ,че имам голям праг на болка... при мен случая беше много критичен и се надявам да не се проваля с резултата. Благодаря отново за успокоението. 💟

# 706
На колко време сменяте ластици, които се носят само вечер? Heavy са, ако има значение.

# 707
  • На острова
Аз като ги сложа вечерта и на другия ден на обяд те ми се късат като седна да обядвам, примерно. Сега съм на почивка и закусвам (обикновено не) и пак се късат и ги махам и така. После не ги слагам, ама съм нон стоп в движение и не мога да се занимавам.

Вече ми омръзнаха тия ластици, брекети, храна между тях, четчици...

Чудех се с постоянен ритейнър ще може ли да се чисти с конец за зъби между зъбите? Май не, нали?

# 708
Здравейте, само веднъж преди лягане ги слагам аз. Не се издържа и минута на мойта система в будно състояние Simple Smile Най- стегнатите са моите със зайче нарисувано на тях. Не се късат изобщо. Старите който ми даваха бяха 3-16 х хеви и доста се късаха. Обаче с тези не , въпреки , че слагам общо 6 ластика на по 8 зъба.. и опъването е ужасно, а с брекети и активации не съм имала никога проблем с болката... иначе и на мен ужасно ми писна от ластици , четчици, и тнт.......

# 709
И аз съм в момента на 3x16 extra heavy, но съм само с един ластик на проблемната страна и по цял ден. Доволна съм от захапката ми сега, никога преди не съм имала нормална захапка. Simple Smile

# 710
  • София
На мен ОД ми каза да сменям ластиците на около 5 часа,понеже действието отслабва.Но не го оравя.Не ги и нося нон стоп изобщо.Знам,че е грешка,ноо....от 1 год съм с ластици,писна миии😭😭
Дано скоро ми махат брекетите,най-вече заради ластиците не издържам.
Много странно,но нещо не се вълнувам вече от махането както преди.Малко ми е все едно,не знам защо.И все пак искам да ми ги махат и да се приключва вече.🙂

# 711
Като чета за тези ластици и ме втриса... При Деймън използват ли се?
Купих си зъбен душ Филипс соникеър, но нещо не се справям явно, кървят ми венците много. Сряда ми е поставянето, вероятно с брекети ще има смисъл да се ползва.

# 712
Като чета за тези ластици и ме втриса... При Деймън използват ли се?
Купих си зъбен душ Филипс соникеър, но нещо не се справям явно, кървят ми венците много. Сряда ми е поставянето, вероятно с брекети ще има смисъл да се ползва.

Да, ползват се и при Деймън Simple Smile
Не се стресирай предварително. При мен ластиците не са никакъв проблем, даже понякога слагам по два или настоявам ОД да ми даде по- стегнати, защото искам по- бързи резултати, а и почти не усещам напрежение в челюстта. Много е индивидуално, а и не се знае дали при теб ще се наложи Simple Smile
За зъбния душ, аз ползвам на Oral-B и нямам проблем с венците. Но със сигурност е нещо без, което вече не искам да живея Grinning

# 713
  • Бургас
И на мен не ми пречат ластиците и също искам по-стегнати, но не ми дават Sad Понякога забравям да ги сложа след хранене или миене на зъбите... Дразни ме, че се виждат при усмивка, ама до тук съм изтърпяла, ще изтърпя още колкото трябва.

# 714
Аз ги нося само нощем ластиците и се разтягат, затова ми беше въпросът на какъв интервал да ги сменям, не се късат при мен. Но толкова ми е стегнат ластикът, че един от долните, на които закачам, ми се разклати доста и стана чувствителен при миене и хранене чак...хвана ме страх честно казано и закачам само на предходния зъб сега.

# 715
На мен ОД ми каза да сменям ластиците на около 5 часа,понеже действието отслабва.Но не го оравя.Не ги и нося нон стоп изобщо.Знам,че е грешка,ноо....от 1 год съм с ластици,писна миии😭😭
Дано скоро ми махат брекетите,най-вече заради ластиците не издържам.
Много странно,но нещо не се вълнувам вече от махането както преди.Малко ми е все едно,не знам защо.И все пак искам да ми ги махат и да се приключва вече.🙂
    Здравейте, по принцип са много важни и това е причината за забавяне на сваляне на брекетите,особено ако не си пасва захапката. В началото не бях много постоянна, и това може би е грешка защото ми удължиха срока със свалянето с около половин година, което е мнооого досадно Simple Smile Броя дните до 10ти Юни . Тогава ще станат 2г и 1 месец носене... вместо 1г и 7-8месеца, което е по принцип ориентировъчния срок при моя ОД. Скоро като наближи и вашето махане на брекети, ще се развълнувате  доста Simple Smile хубав ден!

# 716
Преди слагането на брекетите ми препоръчаха подвенечно изчистване на зъбен камък. Имате ли представа дали това по-дълбоко, подвенечно почистване може да се направи при всеки стоматолог? Или изисква специална апаратура? Благодаря ви!

# 717
Здравейте! От 7 месеца съм с брекети на горна  и от три месеца на долна челюст. Лекуваме силно струпване на зъби, като захапката не е била проблем поначало. Зъби не сме вадили, с естетични брекети с лигатури съм. Имам два въпроса, които ме глождят и искам някой да сподели неговия опит в подобна ситуация! От панорамната снимка се видя, че и четирите ми мъдреца са нацяло изникнали, но в хоризонтална позиция в костта, като никога досега не съм имала болки, породени от тях. На 35 години съм, ОД ми каза, че не са проблем и няма да бъдат вадени. Но аз все ги мисля като потенциален враг. 😅Искам да ви попитам и относно промените в лицето: страшно много ми се промени формата на лицето- издължи се, появиха се изразени скули, изчезнаха бузките. Все едно не съм аз! Извинявам се за дългия пост, успех на всички към заветната цел! Всичко си струва в името на резултата, който ни чака! 😉

# 718
  • София
На някой случвало ли му се е да се наложи докато е с брекетите да трябва да се извади зъб.
На мен ще ми вадят долен 7ми,който отдавна е за вадене и стоматолога ми каза,че не трябва да се отлага повече.
След махането на брекетите пък ще ми вадят горния десен мъдрец,понеже там има джоб и ме боли.
Дали е възможно да се разместят зъбите от това?

# 719
На някой случвало ли му се е да се наложи докато е с брекетите да трябва да се извади зъб.
На мен ще ми вадят долен 7ми,който отдавна е за вадене и стоматолога ми каза,че не трябва да се отлага повече.
След махането на брекетите пък ще ми вадят горния десен мъдрец,понеже там има джоб и ме боли.
Дали е възможно да се разместят зъбите от това?

Привет! На мен ми вадиха 2 зъба докато бях с брекети. Свалиха дъгата, отлепиха брекетчетата от въпросните зъби, върнаха дъгата и натегнаха още повече, за да може да се придвижат към празните места от извадените зъби.

Общи условия

Активация на акаунт