Брекети – къде, какви, за колко? -тема 11

• 85 859
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здравейте.

Бих искала да попитам използвате ли зъбни душове и ако да от коя марка сте доволни?
Колебая се между Oral b oxy-jet MD20 и Philips sonicare.

Препоръчвам Philips Sonicare с две ръце.

# 691
Здравейте, реших, че в време да се погрижа и аз за усмивката си Simple Smile
Изчетох последните три теми, научих интересни неща, събрах мнения за специалисти ОД.
В града ми има няколко ОД, от които има добри отзиви, но откровено казано се насочвам към Пловдив. Имам запазени часове за консултации при д-р Маневска и д-р Джуркова.
И двете ми се сториха с много добри биографии, множество специализации и прочие. Въпросът ми е към хората, които са търсили ортодонт преди мен-какви са наблюденията над тези двама специалисти и коя бихте препоръчали?

# 692
Здравейте, момичета! Имам следната молба : Нека някой, който скоро си е слагал брекети (обикновени, метални) да ми препоръча добър ортодонт във Варна и околността, а и евентуално в другите градове. Трябва ми специалист, който да работи с що-годе сносни цени 🙄 Още нещо : имам мъдреци (4), които обаче не са излезли. На всяка цена ли трябва да св махат, какво са ви консултирали относно това? Колко време ги носихте, ако имате снимки преди и след моля приложете! Благодаря! 🥰

# 693
  • Varna
Здравейте,бих искала да направя консултация за изправяне на зъбите с добър ортодонт,но се притеснявам дали крайния резултат ще ме удовлетвори т.к. имам един доста крив зъб и се колебая дали това да е с брекети или с естетична корекция.Разбира се,всеки ортодонт би препоръчал неговата услуга,както и всеки имплантолог естетичната намеса.
Моля за препоръки за ортодонт,който работи с повече видове брекети и invisalign за да може да избере най-подходящото лечение за мен.
Благодаря Ви

# 694
А след Invisalign цял живот ли се носи ритейнър, ако проблема е бил малък ?

# 695
Здравейте, предстои ми сваляне на брекетите,Юни месец. Имам няколко въпроса, ако някой наскоро е със свалени брекети 😊 Как минава свалянето,боли ли? По принцип ще бъда с метални рейтанъри или простете ако го пиша грешно,и ще ми направят пластмасова отливка,за през ноща. Та въпроса ми е ,докато направят пластмасовите „шини” дали има опастност пак да кривне някое зъбче,много се притеснявам,а забравих да питам ортодонта си. Знам че има време ама искам да знам. ☺ Един път докато си чаках реда,на един младеж му свалиха брекетите и му взеха отливка и му казаха,че след 2 седмици ще са му готови „прозрачните шини” .Хаххаха съжалявам за неграмотността.

# 696
Здравейте, предстои ми сваляне на брекетите,Юни месец. Имам няколко въпроса, ако някой наскоро е със свалени брекети 😊 Как минава свалянето,боли ли? По принцип ще бъда с метални рейтанъри или простете ако го пиша грешно,и ще ми направят пластмасова отливка,за през ноща. Та въпроса ми е ,докато направят пластмасовите „шини” дали има опастност пак да кривне някое зъбче,много се притеснявам,а забравих да питам ортодонта си. Знам че има време ама искам да знам. ☺ Един път докато си чаках реда,на един младеж му свалиха брекетите и му взеха отливка и му казаха,че след 2 седмици ще са му готови „прозрачните шини” .Хаххаха съжалявам за неграмотността.

Моите станаха на другия ден. Така че не мисля, че твоите ще се забавят толкова. Иначе аз имам и горе и долу сменяем ретейнър и така съм спокойна.

# 697
Лошото е че моя ОД не е от София,работи само в Понеделник тук,та за това ми е притеснението ☺

# 698
Минавам да препоръчам д-р Сиана Великова в квартал Левски - Варна. При нея си правя пломбите, изчистване на зъбен камък и скоро се надявам да ми поставят брекети. Тъй като се колебаех дали да е при тях помолих да видя снимки на техни пациенти преди и след - е, страхотни бяха. Метални брекети на горна и долна челюст с включено всичко 3000 лв.

https://www.facebook.com/gelazkoatanassov/

# 699
Здравейте, някой има ли поставени брекети върху зъб с щифт? Имам такъв в долната челюст и се притеснявам какво би се случило с него при поставяне на брекетите? Ще съм благодарна да споделите опит.

# 700
  • Бургас
Няма проблем със щифтовете. Имам поне 2 такива зъба и от доста време съм с брекети, няма неготивни последствия.

# 701
  • Пловдив

Въпреки, че бях с брекети преди повече от 8 години, ще споделя своя опит.
Мен лично свалянето не ме боля, единственото неприятно беше свалянето на онези "държачи" на вътрешните зъби (надявам се, че ме разбирате) Smile
За близо седмица ми бяха готови шините, няма опасност толкова бързо да се разместят зъбчетата.
Задължително ги носи, аз ги слагах от дъжд на вятър и отчитам, че тази грешка е причината отново да ми се изкривят зъбите. Да, не е както бяха, но има криви. Възможно е и да е заради мъдреците, които решиха, че на 17г. трябва да започнат да ми никнат и 4-те...

# 702
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте, някой има ли поставени брекети върху зъб с щифт? Имам такъв в долната челюст и се притеснявам какво би се случило с него при поставяне на брекетите? Ще съм благодарна да споделите опит.
Няма проблем със щифтовете. Имам поне 2 такива зъба и от доста време съм с брекети, няма неготивни последствия.
За зъбите с корони (с или без щифт) съществува опасност от счупване на короната при сваляне на брекетите. Иначе за самото носене на апарата, доколкото знам, няма проблем.

# 703
  • Бургас
Имам и с корона, но е шести и на него е сложен пръстен. Пък и още на съм ги свалила...

# 704
  • София
Имам и с корона, но е шести и на него е сложен пръстен. Пък и още на съм ги свалила...
И при мен е така Simple Smile
А до него 7ми ми е за вадене и ще се наложи преди да ги сваля да се извади.

Общи условия

Активация на акаунт