Всичко за косата. Тема 6.

• 61 927
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Лейди, страхотна!

# 91
Благодаря за темата Simple Smile
Промяната вече е направена. Преди 2 седмици направих балеаж. Други промени засега не планирам. Blush

# 92
Да попитам за домашния еластисайзър,нанася ли се по скалпа или само по дължините.Направих го миналата седмица, но нанесох и на скалпа.След като постоях около 40 минути измих с шампоана на Керастаз Екстеншиънист.На следващата сутрин скалпът ме сърбеше ужасно както и през целия ден като в края на деня вече имах люспички по бретона,нямах търпение да се прибера и да се измия наново.Тъй като и двата продукта ползвах за първи път не можах да разбера от къде дойде това.
Чета,че някои от вас преспиват даже с него може би при мен е проблема?

# 93
карестаз е агресивна марка, която има своите почитатели - аз не съм от тях, нито един продукт не харесах, но не са ми предизвиквали раздразненията, за които съм чела в темите
мисля, но няма как да съм сигурна за теб, че проблемът не е в домашния еластисайзер

# 94
По съвет на позната нанасям домашния еластисайзър само по дължините т.е. там, където косъма е увреден и шуплест, за да се заглади от глицерина. По нейни думи глицерина пречи на косъма да диша.

# 95
  • В полите на Пирин планина
Глицеринът действа овлажняващо и е в състава на доста козметика. Не мисля, че по някакъв начин ще навреди на скалпа. На мнението на Bubanka съм - не е проблемът в дом. еластисайзър. Hands V

# 96
  • Wonderland
Нанасям еластисайзъра по цялата коса,включително и скалпа- досега не съм имала проблем и затова си позволявам и да преспя с него,но всичко е много индивидуално. Аз също съм съгласна с момичетата,по скоро да е от Керастаз.

# 97
Благодаря Ви много за отзивчивостта  bouquet

# 98
  • на земята
Малко да ви изтърва и сте изписали три страници.
Искам да попитам за желатиновата маска и за  домашния еластисайзър,как се приготвят,как се нанася и по колко време се стои.
Благодаря

# 99
  • Wonderland
Имам едно питане,момичета- в момента седя с желатиновата маска,след като я измия как да процедирам с финиша и термозащитата? Ако ги сложа ще се загуби ли ефекта?

# 100
Аз сега искам да пробвам curly girl method. Косата ми не е къдрава,а чуплива. Много ми е интересно какво ще стане.
Това е метод в който се махат СЛС и не ползваш никакви вредни съставки,и идеята е възвръщане на естесмените ти къдрици(чупки) изобщо естествения вид на косата ти.
Никакво третиране с уреди. И ползване само на балсам. Не съм се интересувала по-подбробно. Но ми се иска да пробвам.

Какво е СЛС?

# 101

като в еластисайзера слагам какво ли не като масла - кокосово, зехтин ... каквото имам под ръка

# 102
СЛС-sodium.laureth sulfat.

# 103
Аз сега искам да пробвам curly girl method. Косата ми не е къдрава,а чуплива. Много ми е интересно какво ще стане.
Това е метод в който се махат СЛС и не ползваш никакви вредни съставки,и идеята е възвръщане на естесмените ти къдрици(чупки) изобщо естествения вид на косата ти.
Никакво третиране с уреди. И ползване само на балсам. Не съм се интересувала по-подбробно. Но ми се иска да пробвам.

За чуплива коса ко-уошингът не работи.

Моята е тип 2б, абсурд е да не я измия със шампоан.
Иначе става много къдрава след измиване и вече на следващия ден си е типичната 2б.

Ако имаш хубава къдрава коса методът е супер, но за чуплива, леко къдрава коса, каквато според мен имат 50% от хората - тц.

# 104
2 б.е.и моята,без шампоан абсурд
И аз се чудех дами ще сработи.

Общи условия

Активация на акаунт