Всичко за косата. Тема 6.

• 61 922
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
В този ред на мисли да ви питам колко често е добре да се прави желатиновата маска. Доколкото разбирам съвсем не се препоръчва на всяко миене.

Изобщо има ли маска, която да е подходяща за всяко миене? Имам предвид домашна маска. Примерно, ако се ползва зехтин преди всяко миене добре ли е?! Една фризьорка ми го каза. Но като се има предвид как ми заноса косата последния път, нещо не ми вдъхва доверие...

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 13:40 от utro77

# 76
На всяко измиване на косата поставям и маска, но не домашна.

# 77
За мен всичко повече от 2 пъти в седмицата е много като маска. Това ми е максимума. И смятам, че повече е излишно на всяко миене.
Също вече стоя само по 40 минути или най-много час. Косъма взима каквото му трябва за това време и повече няма нужда.
Ще правя и аз желатиновата тези дни. Ще почвам домашните маски. Изтощи ми се косицата. И кокос ще купя пак,и детето ще клепам,че тия къдри страшна сухотия.

# 78
В този ред на мисли да ви питам колко често е добре да се прави желатиновата маска. Доколкото разбирам съвсем не се препоръчва на всяко миене.

Изобщо има ли маска, която да е подходяща за всяко миене? Имам предвид домашна маска. Примерно, ако се ползва зехтин преди всяко миене добре ли е?! Едно фризьорка ми го каза. Но като се има предвид как ми заноса косата последния път, нещо не ми вдъхва доверие...

за моята коса и двете са 'не'
колко често ми е по-трудно да отговоря

# 79
  • Sofia, Bulgaria
И аз само купешка маска или балсам мога да слагам на всяко миене. Домашна е абсурд да правя всеки път.
Желатиновата веднъж в седмицата мисля, че е ок. И една маслена на седмица. Аз общо взето така процедирам, въпреки че понякога изпускам една от двете.

# 80
На всяко миене купена и аз слагам. Домашна 1 седмично ми е ок. Но ако ми влияе добре, а не всеки път е така. Общо взето си правя с кокосово масло  зехтин и жълтъци,стимулант Икаров и това си редувам.

# 81
Аз купешки маски/балсами слагам след всяко измиване.
Въпреки това косата ми напоследък е доста зле. Може да е от сезона, след лято и море - не знам...

Домашни маски съм склонна да правя и преди всяко миене, само да знам, че си помагам вместо да вредя.

Някъде четох, че яденето на кисело мляко с желатин се отразявало много добре на косата.
Мисля да пробвам.

# 82
  • Варна
 Доколкото схванах въпросът е за преуош грижа,а не за стандартните маски след измиване. Преди всяко миене слагам кокос на връхчетата, Може за 15мин. да е,но задължително слагам. Пази ги от премиване,което никак не е ОК за изрусена коса.

# 83
Всяко прекаляване има обратен ефект.
Особено с домашните маски.
От честото боядисване ли така се изтощи не знам. Не оцелвам продукти ли. Скалпа ми е много раздразнен. Изобщо проблемна работа. Писна ми да се разправям с тая коса.

# 84
освен, че ми е по-лесно, но и косата ми се чувства по-добре, ако желатинът и маслата са около 2 пъти в месеца
на всяко миене слагам задължително по една маска или б-м, често пъти и по две
разреждам ш-на /балансиран или хидратиращ, много рядко протеинов/ с вода и сапунисвам два пъти, после протеинов б-м /не винаги/ и след това хидратиращ б-м или маска /за по 1-2 минути, не 5 или 10/; на влажна коса малко количество финиш - дали крем или олио, избирам на момента; ако прекаля с финиша, косата става още по-фрийзи и оплетена - все по-често "малкото" е по-добре от "многото", а аз рядко щадя и ми е трудно да не слагам с шепи от всичко
друго, което правя - в боята за коса слагам и по лъжица зехтин - косата се чувства добре, цветът е идеален /ако има значение - боядивам в черно/
но ако това работи при мен, не означава, че ще бъде добрият вариант и за други коси

# 85
  • В полите на Пирин планина
Домашна маска правя всяка седмица по веднъж. Повече не мисля, че е нужно. Понякога слагам и по някоя подхранваща ампула през седмицата.

# 86
Аз сега искам да пробвам curly girl method. Косата ми не е къдрава,а чуплива. Много ми е интересно какво ще стане.
Това е метод в който се махат СЛС и не ползваш никакви вредни съставки,и идеята е възвръщане на естесмените ти къдрици(чупки) изобщо естествения вид на косата ти.
Никакво третиране с уреди. И ползване само на балсам. Не съм се интересувала по-подбробно. Но ми се иска да пробвам.

# 87
моята коса се изправя най-много от боядиването
ако я занемаря и ходя с израсли корени /което не е ок, защото много от тях са бели/, веднага се появяват къдрици в дължините; слагам боята и след измиването, те са "изядени"

# 88
  • В полите на Пирин планина
В тази връзка вече от седмица / да кажем три пъти / ползвам ето този шампоан - от Зоя.бг съм го поръчала:

и прави косата ми страхотна - мека и подредена, без да отнема от обема.

Даже ще покажа косата си от снощи, след боядисване с натуралната боя на Khadi - средно русо:

Скрит текст:

# 89
  • Wonderland
Ще я направя днес и аз тази желатинова маска,да видим как ще се отрази на моята коса. Grinning 
А по повод преуоша веднъж седмично правя домашния еластисайзър и си спя с него цяла нощ.

Общи условия

Активация на акаунт