Малко трудна тема.... за болестта рак - тема 3

• 102 216
  • 774
  •   1
Отговори
# 705
  • Перник
pepito, при баща ми се получава същото. Задължително слага шапка и ръкавици на вън и както Шели е писала миене с хладка/топла вода.

# 706
Благодаря много за успокоението.
Имате ли опит с нещо, което да пие болния, което да намалява вредните влияния  и по-лесно да минават тези терапии. Прочетох за хапчета Роватен. Някои има ли опит с тях или с нещо друго, като гъби или незнам каквото и да е, че по лесно да премине през това.
Благодаря

# 707
  • София
Здравейте отново.
На баща ми му се появи странична реакция изпръпване на ръцете, краката, лицето след химиото, при излагане на студено. Сега го е страх да излезе навън за да не се почувстват слаб и разтреперва се целия. Като си мие ръцете със студена вода също. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и нормално ли е това?
Благодаря предварително на всички отзовали се.

Майка ми беше така след вливките. Не можеше прането да простре - изтръпваха й ръцете. И студено не пиеше. Мисля, че отшумя с времето, но те й спряха и вливките.

Да ви кажа, нейната операция се отложи... в онкологията препоръчаха да пробваме в друга болница, та днес ще звъня на онкологията на Токуда, макар че не ми се мъкне точно сега по болници.....  но няма кой друг да ходи.
Сега пие едни лекарства с жълта рецепта, най-сетне я диспансеризирахме, та поне да й е по-леко. Тя отказва обаче да приеме, че има нов тумор. Аз само за него й казах, не й казах за разсейките по лимфите, но вчера пак ми задаваше въпроси дали не е тумор и ми стана тъжно, че не сме заедно. Отказва да се виждаме сега покрай коронавируса и само ходя да ги зареждам с провизии. Онзи ден си побъббрихме на вратата и ми беше мн приятно.
По едно време се чудех дали да не й кажа някак завоалирано, че не се знае колко й остава (надявам се много, много...) и да спре да се притеснява за тези вируси и да сме си заедно, но после да не ми тежи на съвестта... не знам.

Иначе за вредните влияния - екстракт от гроздови семки знам че помага много. Взела съм на мама да пие, както и CBD oil.

# 708
Благодаря много РоЗи Yellow Heart
При вас къде е тази гадост. Защо ви пращат другаде от Онкологията, нали се предполага, че там са най-добрите? Кураж аз само това си повтарям, иначе изпадам в големи дупки и не мога да съм адекватна към всичко.

# 709
  • София
Защото в момента не приемат за операции.... Много неприятно. Майка ми имаше насрочена за 19.03 и я отмениха
Тя има разсейки по лимфите из целия корем, но на бъбрека десния има цял тумор, който притиска отзад нерва и от това я боли зверски. Мислеше си (и я диагностицираха) с дископатия.... Днес ми съобщи, че яла попара сутринта и повърнала. Спряла е засега химиото, хапчетата, не им вярва и кара на билки.

# 710
РоЗи пожелавам по-бързо решаване на проблема с болницата, че те с този COVID 19 ще ни побъркат допълнително. дано всичко при майка ти се развие по най-добрия начин. Как е майка ти изпада ли в депресивни състояния?
Баща ми след химията е по зле отколкото след операцията. Страшно депресиран и отчаян. И особено сега с тези изтръпвания почти не говори и не иска да излиза.Sad

# 711
Здравейте свекърва ми приключи курса от химиотерапията 12 броя за 6 месеца, направи скенер и се видяха още метастази.  Сега и назначиха още 6 месеца 12 химиотерапии. Дали е нормално да е постоянно на химиотерапия? Иначе е болна от рак на дебелото черво 4 стадий с метастази в черния дроб. Лекува се в Сити клиник

# 712
Здравей,
Незнам дали е нормално или не, но знам, че организма и тотално ще се изтощи. През колко време е правят вливки, колко дни почива?

# 713
Два пъти в месеца , на 11 дни се пада

# 714
Майка шест месеца беше през 14 дни на 43 часови вливки - рак на дебело черво с метастази в бял дроб. Лечението имаше успех и следващите шест месеца беше на вливки през 21 дни и пиеше хапчета.
Една година химиотерапия не е необичайно явление, особено при прогресия на заболяването.

# 715
  • София
РоЗи пожелавам по-бързо решаване на проблема с болницата, че те с този COVID 19 ще ни побъркат допълнително. дано всичко при майка ти се развие по най-добрия начин. Как е майка ти изпада ли в депресивни състояния?
Баща ми след химията е по зле отколкото след операцията. Страшно депресиран и отчаян. И особено сега с тези изтръпвания почти не говори и не иска да излиза.Sad

Благодаря. И на вас!
Иначе майка ми беше ужасно зле след вливките.... Според мен си мислят, че е като по филмите и затова се депресира т.

Имам чувството, че самата мисъл за тази болница я съсипваше. После като мина само на хапчета живна и си беше като преди.

Тя е вече втора година на химио..... и според мен без резултат. Имаше само 6м вливки, по веднъж на 40дни, защото нямаше разсейки може би. Но после като се поави рецидив след една година я оперираха и продължиха само хапчетата.... едни и същи. Ще ходя в сряда в Сити клиник при нефролог, да видим дали може да я кръцнат там, поне да не я боли. Че е много депресирана, не е излизала от тях от повече от месец и сега с този вирус не иска и ние да ходим при тях и въобще не знам къде се намирам.

Успех желая на всички, да са ни здрави роднините!

Zigzagi - как й се отрази терапията, успя ли да задържи положението да не се развият нещата?

# 716
Ро3и,
След една година химия, две беше в пълна ремисия. После пак се появиха същите метастази в белия дроб. Започна същото лечение като първия път, 12 вливки, но не за шест месеца, а за десет, защото имаше проблеми. Пет скенерът показа стациониране на заболяването, което лекарите считат за голям успех. На нас ни се искаше да е излекувана, но уви...

# 717
  • Варна
Попаднах на този пост във фейсбук... Споделям част от него, ако случайно някой има такива лекарства. Cold Sweat

# 718
Здравейте отново.
На баща ми му се появи странична реакция изпръпване на ръцете, краката, лицето след химиото, при излагане на студено. Сега го е страх да излезе навън за да не се почувстват слаб и разтреперва се целия. Като си мие ръцете със студена вода също. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и нормално ли е това?
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Пепчо, това е съвсем нормална реакция на химиотерапията. Усеща се и, като бъркаш в хладилника и хванеш нещо, примерно киселото мляко. Кажи на баща ти, че почти всички имат тази странична реакция.
Нека излиза по малко, примерно първо на стол пред входа или на балкона, после пет минути и така.
Аз стигнах до 7000 крачки, с ей такова постепенно излизане: първо ми прилошаваше, само като седна на стол навън.

Зигзаги, аз се запознах с една жена, която от 10 (десет) години е на химиотерапия! Някакви разредени сеанси й правят, и си е жива и видимо жизнена. 
Всеки случай си е отделен. Да е жива майка ти, и е чудесно, че докторите не се отказват, а я поддържат, пък макар и с наличното заболяване. Само наистина, пазете я много от коронавируса. След като има проблем точно с белия дроб, да има как наистина да й направите добра карантина.

Ivka smile, намирам публикацията за крайно неуместна и изобщо без връзка с темата за рака, а и с тия големи букви и епитети, стряскаща и ако можеш, си я махни. Няма как раковоболни и техните близки да разполагат с лекарства за трансплантирани. Моля, наистина.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 09:05 от Uncommon

# 719
Здравейте на всички Simple Smile
Отново благодаря на всички отзивали се страхотни сте.
При нас уж за сега няма метастази и разсейки и силно се надявам да е така. Относно терапията при нас до колкото разбрах ще е 6 месеца и се води адювантна терапия Xelox, отделно сега в почивката пие и хапчета.
Послушах съветите ви за шапка и сега като излиза и се усети веднага я слага и е една идея по добре.
Изключително трудни времена са това и дано всеки има кураж да премине през тях.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 20:20 от Пепчо

Общи условия

Активация на акаунт