Малко трудна тема.... за болестта рак - тема 3

• 99 821
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Не мисля, че ще отложат скенерите.

# 661
Съпругът ми ще е в Пловдив. Предполагам, че решението ще е еднакво във  всички болници.
Благодаря, zigizagi!

# 662
Сега отворих оригиналния текст на заповедта на сайта на МЗ. Няма основание да се отменят скенери.

# 663
В Александровска няма да прекъсват,само връщат болните пациенти,днес са върнали осем души.Ходих да питам на място.

# 664
Онкологичните отделения си работят и в почивни дни и на празник и по време на грипна епидемия. Няма как да отложат манипулациите на пациентите си, нито операциите. Питала съм в нашето- това беше отговора.

# 665
В Александровска няма да прекъсват,само връщат болните пациенти,днес са върнали осем души.Ходих да питам на място.
Под болни имаш предвид със симптоми на грип?

# 666
# 667
Срината съм!
Мъжът ми е на 46, във ВМА, предполагаема диагноза - карцином на панкреаса. В понеделник е скенера.
Имам дете за гледане и не знам как да продължа.

# 668
Левскарката, съжалявам за диагнозата. Мога да препоръчам проф. Владов от ВМА.

# 669
За разликата между ПЕТ скенер и КТ (компютърна томография):
На мен каквото ми обясниха в България, или поне каквото разбрах:
ПЕТ скенерът дава много повече изображения. (Недостатък на това е, че многократно повече се натоварва организмът).
Освен това, заради способността да открива клетки, хранещи се с глюкоза (те излизат като светещи на изображенията), той всъщност открива живите ракови клетки.
Докато при КТ може да се открият клетки, които да са вече мъртви след предходно лечение. За да се открият само раковите образувания, тоест живият рак, трябва да е минало достатъчно време организмът да е изчистил мъртвите клетки след химия или лъчелечение.

А тук в Германия ми обясниха, че ПЕТ скенерът няма способността да открива най-малките образувания - тези под 1 мм - доколкото разбрах, той открива тези от 3 мм нагоре, което си е доста, докато КТ и ядрено-магнитният резонанс откриват тези под 1 мм. Нали ако става дума за разсейки, не е без значение да се хванат и най-малките, по възможност.

Интересното е, че в България ПЕТ скенерът се смята сякаш за по-доброто нещо, докато в Германия определено предпочитат КТ и ЯМР, точно защото откриват по-малките образувания.

# 670
Левскарката, съжалявам за диагнозата. Мога да препоръчам проф. Владов от ВМА.

Мисля, че той ще се заеме при опция за операция.

# 671
Здравейте някой от вас оперирана ли е от рак на матката (ендометриум)или да има информация за това заболяване, каква е прогнозата и възтановяването.Благодаря на всички

# 672
При липса на проникване в лимфните възли, прогнозата е добра.
Консултирай се поне с двама лекари какво лечение трябва да се приложи след операцията.
Гърдите преглеждани ли са? Имаш ли скенер на цяло тяло?

# 673
Здравейте някой от вас оперирана ли е от рак на матката (ендометриум)или да има информация за това заболяване, каква е прогнозата и възтановяването.Благодаря на всички
Какво по-точно те интересува?Какъв е точно проблема?

# 674
  • София
Здравейте,
моят брат го диагностицираха този месец с рак на пикочния мехур.
Чакахме до днес издаването на епикризата от Окръжна болница, София. Това пише в нея:

Умерено диференциран (G2) папиларен преходноклетъчен карцином без инванзия в мускулатурата.
Статус Пост Ту-Тур(електрорезекция за хистологично изследване)
Стадий 1 пише в решението на Онкокомитета, а в Епикризата пише стадий 2
pT1MxTo

Сега трябва да решим по кой път да поеме:
-Онкокомитета препоръчва: интравезикална химиотерапия(вкарва се през уретата химията само в пикочния мехур)
-Лекуващия го лекар му препоръчва не химиотерапия, а лъчетерапия в Сити клиник. Лекуващия го лекар му е дал телефон в Сити клиник и той си е насочил среща за следващата седмица.

Според вас по кой път да потегли? Дали да не отиде на консултация и в Онкологията в Дървеница? Бихте ли препоръчали доктор в съответната болница?

Здравейте, брат ми беше до Сити клиник. Направо сме съсипани, след посещението му там. Те се връщат отново към първата епикриза от Януари. Във Втората епикриза от Февруари, след хистологията, беше описано 1 степен и локална химиотерапия. Предлагат не локална, а цялостна химиотерапия и е насочен за нова дата за Онкокомитет в Токуда. Според вас там ли да направи химиотерапията или в Онкологията? Възможно ли е в едната епикриза да пише 1 стадий, а да има толкова разсейки в бял дроб и кости?

Общи условия

Активация на акаунт