Малко трудна тема.... за болестта рак - тема 3

• 99 951
  • 774
  •   1
Отговори
# 675
Това е резултата от pet-ct

# 676
Подуването на крака е лимфедем и аз имам.Той не се лекува с лекарства,а се прави специален масаж-мануален лимфен дренаж.Той не е по здравна каса.Правят го в София и Русе в частни кабинети.Аз правя в София,ако те интересува ще ти кажа подробности.Не се съгласявайте да й правят процедури с чорап,влошава се.

# 677
Подуването на крака е лимфедем и аз имам.Той не се лекува с лекарства,а се прави специален масаж-мануален лимфен дренаж.Той не е по здравна каса.Правят го в София и Русе в частни кабинети.Аз правя в София,ако те интересува ще ти кажа подробности.Не се съгласявайте да й правят процедури с чорап,влошава се.

Хирурга която ни оперирал майка ми даде флебодия и лимфомиозот(капки) ползвахме ги подуванета горе долу мина обаче като работи майка или да стои прав пак връща подуването(само десншя крак)

# 678
Cendiz,
Пет скенерът ви е отличен! Няма какво да се притесняваш, защото рак в момента няма.

Stela, ако има разсейки, логично е да го подложат на цялостно лечение.

# 679
Cendiz,
Пет скенерът ви е отличен! Няма какво да се притесняваш, защото рак в момента няма.

Stela, ако има разсейки, логично е да го подложат на цялостно лечение.

Благодаря "zigizagi" но като минат тези оплаквания при майка ми по добре ше чувствам

# 680
Ние с майка ти май бяхме оперирани от един лекар-Христамян.Вземайте мерки навреме,защото това което описваш е лимфедем,прочети за него в интернет.Резултатите от ПЕТ са чудесни-няма рак,няма разсейки,няма нищо.Може ли да ми кажеш за колко дни са готови резултатите от ПЕТ,защото в сряда и аз ще правя в Александровска.

# 681
Bubolina73,
Ние сме утре на скенер. Обадиха ми се да променят часа и ни викат рано-рано. Предполагам, че това е заради грипната епидемия, за да се избегне струпване на хора.
Моя приятелка беше на 13 януари на скенер, резултат имаше след около една седмица.

# 682
Утре влизаме за прием в болницата, има направление за хоспитализация от завеждащ отделение. Като чета за епидемията се чудя дали няма да ни върнат ?

# 683
Ние с майка ти май бяхме оперирани от един лекар-Христамян.Вземайте мерки навреме,защото това което описваш е лимфедем,прочети за него в интернет.Резултатите от ПЕТ са чудесни-няма рак,няма разсейки,няма нищо.Може ли да ми кажеш за колко дни са готови резултатите от ПЕТ,защото в сряда и аз ще правя в Александровска.

Да точно оперирана е при христамян 4 януари 2019г.вие от какво сте опериран?Пловдив ли живеете?.лимфна дисекция направена ли е на малкия таз при вас?.Резултати те излизат след 5 работни дни от пет скенер

# 684
Аз не живея в Пловдив,но съм оперирана в Парк Хоспитал от Христамян.Имам премахнати лимфни възли и от там и лимфедем.

# 685
  • София
Здравейте!
Пиша и тук с молба за съвет.
Майка ми е оперирана преди 2г от 3ст тумор на дебелото черво, без разсейки. Уж всичко прекрасно, мина курс химиотерапия, скенер. На следващия скенер обаче излезе ново образувание, голямо, което сякаш не се било видяло на предния скенер - беше със стома известно време, затвориха я и пак така - всичко е прекрасно, няма да имате проблеми. Само че сега на скенера излязоха още неща и спират лечението, за да се консултира с коремен хирург за последваща операция и лъчетерапия. Успоредно с тези проблеми преди 2 месеца сякаш прищипа нерв и много я боли - ходи на невролог, ямр, изкараха я с дископатия (нищо ново), но вече така я боли, че от няколко седмици почти не излиза от вкъщи.
Може ли някой да ми помогне с разчитането на този скенер и ако имате препоръки за добър коремен хирург ще съм благодарна... В София сме, тя се лекува в онкологията.

Щитовидна жлеза с уголемен десен дял с разнокалибрени хиподенсни нодули в него, някои с калцификати. Микронодули в левия дял на щитовидната жлеза. Няма КТ данни за свободна течност в коремната кухина. Хиатална херния. Черен дроб - нормален, без промени. Интра и екстрахепатални жлъчни пътища в норма. Слезка – нормална.
Панкреас – нормален, недилатиран панкреасен канал.
Надбъбречни жлези – в норма.
Десен бъбрек – в норма. Съхранен паренхим.
Ляв бъбрек – запазен парехним. Паренхимна киста в горен полюс. Дилатирани чашки и пиелон.
Ляв уретер  с нагънат ход, дилатиран до 5мм.
Парааортално вляво – уголемен л.възел до 26мм
Неправилни по форма мекотъканни М лезии ретроперитонеално около левия бъбрек с инфилтрация към долния му полюс – приблизителни размери в аксиален план 9/8см
Перитонеални М лезии в лявата половина на абдомена с инфилтрация към псоасния мускул и назад към мускулатурата.
М лезии в малкия таз вдясно на нивото на криста илиака – размери до 5см. Инфилтрация на околни чревни бримки по съседство.
Мекотъканни М лезии по предна коремна стена на нивото на пъпа – до 5см
Пикочен мехур – с резки и гладки стени, без интралуменни дефекти.

ПЕРИТОНЕАЛНА И РЕТРОПЕРИТОНЕАЛНА М ДИСЕМИНАЦИЯ С ГОРЕОПИСАНОТО МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ. ХИДРОНЕФРОЗА ВТОРА КЪМ ТРЕТА СТЕПЕН ВЛЯВО С ИНФИЛТРАЦИЯ СЪЩИЯ ОТ М ЛЕЗИЯТА

# 686
РоЗи, не са добре нещата. Не знам с каква химия са я лекували, но очевидно не е ефективна.
Отидете в друга болница.
Добър коремен хирург е доцент Попов в Александровска, намира се в сградата до Света Екатерина, където е и спешния център на Александровка.

# 687
  • София
И аз така предположих:( А преди половин година, че и преди това, скенерът е чудесен...... Нищо няма. Тя пие едни и същи хапчета вече втора година.
Не знам дали въобще да ходим при хирурга, който я оперира предните два пъти, при все че ни е близък. Но после лечението на химиото явно е под всякаква критика.

# 688
РоЗи, тя реално е била на лечение през цялото време, щом е пила хапчета. Предполагам, че са били кепацитабин. Щом са правили скенер на преди шест месеца, значи всичко е било наред и не е имало основание за смяна на лечението.
Аз не мога да си спомня при нас колко време беше минало от последния скенер преди да се види рецидивът, но майка две години беше без всякакво лечение, всичко беше наред и изведнъж пак се появи.... Проучете възможностите за операция. Ще се направи нова хистология и тогава ще се преценява новото лечение.

За Пет скенера в Александровска
- майка днес мина буквално за три часа! Казали са, че резултатите ще са готови в края на седмицата.

# 689
Здравейте,
моят брат го диагностицираха този месец с рак на пикочния мехур.
Чакахме до днес издаването на епикризата от Окръжна болница, София. Това пише в нея:

...
...

Те затова искат явно сега да е цялостна химиотерапии, заради тия лезии в белия дроб и разсейките, които казваш, че има в костите. Аз в Токуда не знам какво точно им е нивото за онкология, но за други неща не съм била доволна от тях, и бих избрала Онкологията. Наистина, не ми е обяснимо това разминаване. Какъв първи стадий с разсейки, та и множество. То всъщност множество не е наистина много, както ние го разбираме: за разсейки над 3 казват множество. Та не се знае колко са наистина.

Общи условия

Активация на акаунт