Захранване - въпроси и отговори!

• 39 104
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Да попитам - целина, ряпа, цвекло кога се въвеждат?

# 106

http://bremennost.bg/zahranvane-na-bebeto-po-meseci.html

# 107

До момента не съм давала ни едни от тези.

# 108
  • Варна
Доколкото съм чела целината е алерген и е единствената от зелените подправки, с които се внимава. Бих въвела след годинката. Останалите - копър, магданоз, чубрица и подобни са позволени и по-рано.

# 109
Къде е това място, където няма витамин С?
Не питай....те тука са мнг изостанали имат сироп,но е след 3 годинки и другия вариант е микс витамини за бебета .Прповерих 4 аптеки и ме гледаха странно как така искам само витамин ц за бебе...утре ще продължа да търся, ако не ще ми пратят от България😕😕
Извинявай за любопитството. В Испания ли си? Свързвам никнейма  ти и това, че няма витамин ц. Днес, аз също търсих, че отново бебето е с вирус и в поне 5 аптеки ми казват, че няма на ампули.  Накрая се разрових в интернет и излизат ампули витамин С, но под името acido ascorbinico. Без рецепта не го дават. А лекар за бебе още по-трудно ще го изпише.

# 110
Къде е това място, където няма витамин С?
Не питай....те тука са мнг изостанали имат сироп,но е след 3 годинки и другия вариант е микс витамини за бебета .Прповерих 4 аптеки и ме гледаха странно как така искам само витамин ц за бебе...утре ще продължа да търся, ако не ще ми пратят от България😕😕
Извинявай за любопитството. В Испания ли си? Свързвам никнейма  ти и това, че няма витамин ц. Днес, аз също търсих, че отново бебето е с вирус и в поне 5 аптеки ми казват, че няма на ампули.  Накрая се разрових в интернет и излизат ампули витамин С, но под името acido ascorbinico. Без рецепта не го дават. А лекар за бебе още по-трудно ще го изпише.
В Малта съм , но и тук същата работа вчера намерих , но без рецепта не го дават...

# 111
  • Варна
е тва пък е абсурд, там нещо без рецепта дават ли изобщо?

# 112
Не е абсурд. Витамин С не се дава безразборно на бебета - трябва да е подходяща форма и дозировка, според конкретното бебе. Аз не бих давала дози по усмотрение, ампули витамин С. Предозирането прави проблеми на бъбреците, гъбички и други усложнения. Има си бебешки разтвори с витамини, ампулите са лош избор.

# 113

Целината и цвеклото съм чела в периода 9-11ти месец, за ряпата след годинка.

# 114

Целината и цвеклото съм чела в периода 9-11ти месец, за ряпата след годинка.
+1 и да добавя, че цвеклото съдържа много нитрати, ако не е домашно производство или био.

# 115
Като чета, тук там това е алерген другото е алерген та има ли храна изобщо да не е алерген!?

# 116
  • Варна
Ами не, няма. Абсолютно всяко нещо може да предизвика алергична реакция, дори и оризът или картофът. Но има храни, които алергизират много рядко или почти никога, а има и такива, които са силни алергени и често предизвикват реакция. Затова е разумно да започнеш първо със слабо алергизиращите храни, а силните алергени да ги оставиш за по-късна възраст.

# 117
Ами надявам се да няма алергия към никоя храна , ние с ММ ми нямаме алергия към нищо дано и при нея да е така.

# 118
В този ред на мисли-дадох овес. Вече 4 дни, поредни. Да считам ли, че няма реакция към храни съдържащи глутен или да дам, например пшеница(с по-високо съдържание на глутен) и тогава вече да съм спокойна?

# 119
Педиатърката ми обяснява, че при бебетата, не винаги са реални алергии, ами детски такива - просто храносмилателната им система все още се развива. За това се отлагат тежките алергени като мляко, яйца, цитруси за най-накрая. Но дори и да направят алергия от нещо, тя може да се "израсте".

Be_Special - повечето овесени ядки по магазините вече са без глутен, сигурна ли си, какво точно си дала?

Общи условия

Активация на акаунт