Захранване - въпроси и отговори!

• 39 089
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз не виждам какъв е проблемът с многокомпонентните пюрета. Колкото зеленчуци има въведени могат да се дават заедно, защо да не могат и защо да трябва да се чака определена възраст за това? Имаш въведени да речем 5 зеленчука - правиш пюре от петте наведнъж. И? Защо това да е проблем?

# 91
Запис от мен Simple Smile

# 92
И аз разсъждавах като месечинка и си ги месих и си ги давах смело

# 93
Според вас мога ли да купя чисти месни пюрета, да ги направя на порции и да ги замразя, след което да смесвам със зеленчуци?
Готовите пюрета са пастьоризирани, не са замразени и според мен може. Така замразявам доматено пюре/сок за готвене.
Знам, че има месно - зеленчукови, но искам да въведа бял картоф, домат, чушка и патладжан след годинка, а готовите съдържат картоф.

# 94
  • Плевен
Може да. Много майки така правят.

# 95
Аз никога не съм замразявала и сега пак нямам намерение. Нито готови пюрета, нито плодове, зеленчуци и каквото и да е за бебето.

Замразявате ли вашата готова храна?

# 96
Замразявам, да. Само на някои храни се променя вкусът. Например с картоф.
Правя си и сурови заготовки. Изобщо много ползвам фризера и за бебето ще го ползвам.

# 97
И аз замразявам.Като му правя пюре,каквото и да е,слагам повече продукти,отделям му порцията и другото замразявам

# 98
Фризерът е пълен с тиква, спанак, броколи, месо, цвекло... Нямам грам място Sad

# 99
Да замразявам, защото сама си правя пюрето. Наскоро замразих пилешко месо  няма как през ден да и варя пиле.
Тези които сами си правят пюрето с пилешко месо дайте ми варианти освен картоф , моркови , капия . Бебето ми е на 5 месеца.

# 100
  • Плевен
Тиквички, сладък картоф, тиква, целина глави. Зависи какво си въвела.

# 101
Да замразявам, защото сама си правя пюрето. Наскоро замразих пилешко месо  няма как през ден да и варя пиле.
Тези които сами си правят пюрето с пилешко месо дайте ми варианти освен картоф , моркови , капия . Бебето ми е на 5 месеца.

Има много малки и сладки тенджерки и касеролки, на малкия винаги варих в тях и после направо с пасатора. Каквото остане, го приготвям за нас. Готвила съм няколко пъти за нас със замразени зеленчуци, не ми хареса и дори не съм си помисляла за бебешко ядене със замразени продукти.
Варенето е много бързо, докато си изпия кафето и е готово. 

# 102
Витамин ц има в чушки и магданоз. Може да добавяш към пюрето.
За месото да започва се с много малко и трябва да се стигне до 20 грама. След годинка по 50 грама. Аз както казах не съм толкова стриктна да спазвам тридневно правило. Давам единия ден малко, ако всичко е наред на другия колкото сложа и така.
Магданоз от 7 мия месец ли мога да добавям в пюрето ?

# 103
  • Плевен
Може да. Аз като подправка ползвам магданоз, също и канела за кашите.

# 104
Тиквички, сладък картоф, тиква, целина глави. Зависи какво си въвела.
Нищо от тези не съм въвела.
На тиквичките им мина сезона целина на глави не мисля че ще го яде, сладък картоф може би.
От тези изброените единствето ми допада тиквата ,но комбинацията със пилешко каква ще е не знам.Rolling Eyes
Ще изчакам сезона на тиквата наближава Flowers Jack O Lantern

Общи условия

Активация на акаунт