Захранване - въпроси и отговори!

• 39 109
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
И аз отлагам цитруси по принцип, но ако ме види да пия нещо, в което има резен портокал за декорация му давам да изсмуче сока от него

# 121
  • Варна
не, 4 дни на глутен не са достатъчни да заключиш, че няма реакция към глутен. Въвежда се в продължение на месец всеки ден, защото реакцията се проявява при натрупване. Но може да даваш пшеница, някои започват с нея.

# 122
Чета Ви и се чудя-тогава следобяд като давам безглутенови каши с плодово пюре,как да въведа глутена,щом дойде време и щом трябва да е всеки ден?На сутрешното хранене по малко ли?След това ще си дохранвам с мляко? И може ли да давам една седмица овес,после пшеница примерно или трябва да е цял месец само овес?
Благодаря Simple Smile

# 123
Опитах пюре с първи моркови на хип и пюре с моркови на гербер, ами изненадах се, че имат доста голяма разлика във вкуса. Хип ми горчеше, не само на мен и на мм. Хм, че странно.

# 124
Пшеницата е с най-голямо съдържание на глутен. Препоръчителния ред е овес-ръж-ечемик-пшеница.

# 125
Аз всяка сутрин давах попара и така въведох глутена

# 126

С какви крутони/сухари си правеше попарата?

# 127
  • Плевен
И аз ще започна с овес след няколко дни. Ще давам на сутрешното хранене към 10 часа. Като постепенно ще го заместя. Една седмица ще давам овес, после ръж. Ечемика може и да го пропусна и да мина на грис.Като стане цял месец ще пробвам попара. Тъкмо ще е на 9 месеца и ще въведа млечни. Това разбира се е план. Може всичко да се обърка. Междувременно трябва и пилешко да въведа.

# 128

С какви крутони/сухари си правеше попарата?
Със сухар на марката Елит. Мисля първо бяха ръжени, после пшенични. Но горе- долу млечни и сухари въведох заедно.
Преди това давах каша от ориз, елда, овес, 5 зърна

# 129
не, 4 дни на глутен не са достатъчни да заключиш, че няма реакция към глутен. Въвежда се в продължение на месец всеки ден, защото реакцията се проявява при натрупване. Но може да даваш пшеница, някои започват с нея.

Да, и аз така разбрах, че се натрупва.

Иначе, дадох финни овесени ядки и готова каша на Хип-овес, на която си пише, че е с глутен.

Продължавам значи лека полека с пшеничена каша.

Мерси!

# 130
Вчера видях,че в лидл има плодови пюрета с пшеница съдържанието и е само 5% в 190грама .Може ли чрез това пюрето да въведа глутена след като знам че няма ал. реакции към плодовете ?

# 131
  • Варна
Чета Ви и се чудя-тогава следобяд като давам безглутенови каши с плодово пюре,как да въведа глутена,щом дойде време и щом трябва да е всеки ден?
А защо следобедната закуска трябва задължително да е от безглутенова каша? Може да даваш глутенова. Или смес глутен-безглутен. Може сутрин да даваш кус-кус или глутенова каша, може на обяд да надробиш малко сухар в пюрето, може да даваш сухар да дъвче, може да дадеш солета, вариантите са безкрайни.

Вчера видях,че в лидл има плодови пюрета с пшеница съдържанието и е само 5% в 190грама .Може ли чрез това пюрето да въведа глутена след като знам че няма ал. реакции към плодовете ?
Може.

# 132
  • Плевен
Ако искаш да замести трето хранене, тогава сутрин даваш примерно попара/кус кус/ глутенова каша, а следобед безглутенова. Или обратното.

# 133
И аз да се включа моя син е на почти 9 месеца въведох му жълтък,плодови и зеленчукови пюрета както и пилешко и заешко.Още е на кърма но много на често се сабужда вечер през 2 3 часа и иска да сучи на някоя друга мама да и се буди така бебчето?

# 134
При нас е абсолютно същото - въведох доста неща, но през нощта се буди да суче през час дори. На почти 8 месеца е. Снощи спа 4 часа без да се буди и така си отспах и аз...😁 но това не се беше случвало от много време.

Общи условия

Активация на акаунт