Захранване - въпроси и отговори!

• 39 206
  • 722
  •   1
Отговори
# 255
Нямам, съжалявам. Отидох за друго в Лидл и метнах тези сухари. Не ги купих, защото не бях сигурна мога ли да ги давам на бебето.
Хляб не ям, но сухари от време на време-да :=) Ако може и тя да яде от нашите ще е супер.

# 256
Аз давам сухари от Лидл вече.

# 257
Знаете ли кога трябва да накисвам брашното за каша?Правя я следобяд към 16ч.,от предишната вечер ли или може сутринта към 8-9 примерно?

# 258
  • Плевен
Щом е за следобед от сутринта. Няколко часа са достатъчни.

# 259
А печете ли брашното? Как всъщност се приготвя каша от брашно?

# 260
  • Плевен
Не се пече. На една чаена лъжичка брашно по изор се добавя 40 мл вода. Накисва се за няколко часа, варим до сгъстяване. Добавяме масло по избор. Може да се дава с плод, зеленчуци, сирене, месо.

# 261
Накисвам,слагам с вряща вода на котлона и бъркам 6-10 мин,като добавям вода(от ел.кана) постепенно.После слагам плодово пюре.

# 262
  • София, България
Като дискутирате кокосово масло,да кажа: и аз го добавях в пюретата, докато не гръмна тази новина https://www.theguardian.com/food/2018/aug/22/coconut-oil-is-pure … harvard-professor (от телефона не мога да сложа линка, съжалявам).
Всъщност, съвсем логично е да е вредно, особено след нагряване,тъй като е основно наситена и "неестествена" мазнина (добива се от дървото,а не плода, точно както и палмовата мазнина). Вече слагам само зехтин. Всеки сам решава,само реших да споделя,ако не сте попаднали на това.

# 263
Хубаво е да се четат различни източници и наистина всеки сам си преценява.
Само ще кажа това, което аз знам и то е:

"Кокосовото масло е растителна мазнина извличана от копрата – ядката на кокосовия орех."

# 264
  • Somewhere in Spacetime
Вярно е това за кокосовото масло, но не трябва да се изпада чак в крайности. И наситените и ненаситени мазнини са полезни за организма, но просто не трябва да се прекалява с наситените мазнини. Ето нещо по темата:
На български език
На английски език
Ако има добър баланс, всичко е наред. Просто хората в последно време приеха кокосовото масло като панацея и го използват къде ли не - в бонбони, за готвене, за мазане по тялото. Мазнините са си мазнини. Колкото и да са полезни, на организма му е необходимо малко количество.

# 265
Аз смятам, че е по-добре да бъде предлагано нещо, което вирее по нашите ширини. Колкото и да е хубаво или не кокосовото масло, кокосът е твърде далеч от нас. Предпочитам зехтин и краве масло или гхи.

# 266
Аз добавям в плодовото пюре Thinking по 1 малка лъжичка всеи ден. Прекалявам ли?

# 267
  • Somewhere in Spacetime
Аз добавям в плодовото пюре Thinking по 1 малка лъжичка всеи ден. Прекалявам ли?
Трябва да сметнеш от какво още детето получава мазнини - месо, яйца/жълтък, мляко и млечни, ядки (едва ли, те са малки за тях), и да прецениш дали да намалиш количеството на 1/2 к.л.

# 268
Определено ще намаля. Редувам месо и жълтък /включих го в неделя/. За момента само заешко давам.
Дайте идея за храни богати на желязо освен спанак, елда, жълтък и месо.
И още един въпрос - от кога могат да се дават сурови плодове - круша, слива, ябълка? 7.5 месеца е синът ми, сурови давам само банан, манго, пъпеш.

# 269
  • Somewhere in Spacetime
Определено ще намаля. Редувам месо и жълтък /включих го в неделя/. За момента само заешко давам.
Дайте идея за храни богати на желязо освен спанак, елда, жълтък и месо.
И още един въпрос - от кога могат да се дават сурови плодове - круша, слива, ябълка? 7.5 месеца е синът ми, сурови давам само банан, манго, пъпеш.

За желязо - киноа, амарант, червена леща и грах - след 8-ми месец, кафява леща и белен нахут, масла от тиквено и сусамово семе - след 10 мес.
След 8-ми месец плодовете могат да се дават сурови. Дали да са белени, или не, зависи от това дали са "чисти", т.е. без нитрати и пестициди и дали стомахчето приема без проблем корите. Трябва да се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт