Захранване - въпроси и отговори!

• 39 200
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Определено ще намаля. Редувам месо и жълтък /включих го в неделя/. За момента само заешко давам.
Дайте идея за храни богати на желязо освен спанак, елда, жълтък и месо.
И още един въпрос - от кога могат да се дават сурови плодове - круша, слива, ябълка? 7.5 месеца е синът ми, сурови давам само банан, манго, пъпеш.
Сурова круша давам в мрежичката да си смуче . Подбирам по мека и обелвам. Така и банана давам. Ще пробвам и с праскова диня и пъпеш тия дни.

# 271
Kokos-ka, каква мрежичка имаш?

Има ли полза от такава "джаджа"?Да взема и аз да купя на моята дъщеря :=) Хиполенд ми е под носа, което е добре и не е добре.

# 272
  • Варна
Прочетох статията, поразрових се за анализи и да, разликата между лекарството и отровата е в дозата. Периодично рекламираните като супер полезни храни, след години биват отричани:
http://www.yulisgym.com/vredno-li-e-kokosovoto-maslo/
Просто не трябва да се прекалява като с всяка храна и добавка. Скоро попаднах и че боровинките в големи количества са вредни, както и ред други храни.
Тези мрежички какви са? Simple Smile

# 273
  • Варна
Наскоро ги обсъждахме. За мен са голяма глупост, така и не схвана моят син каква им е идеята. Но явно има и доволни. Ей такива са:
https://www.hippoland.net/canpol-mrezha-za-plodove-s-dr-zhka

Периодично рекламираните като супер полезни храни, след години биват отричани:
Да, както и обратното. Днес четох статия, че според нови проучвания млякото и млечните продукти удължавали живота. Наскоро не беше ли правен опит да се отрекат тотално, включително сирене, кашкавал и т.н?

# 274
Ами явно си е до дете . Аз му я дадох и не съм показвала какво да прави той си я взе и веднага започна да си смуче. Все едно цял живот от мрежичката яде 😄Много му харесва. Моя приятелка има гумения варянт и нейното много си я харесва. Единственото кофти е миенето. Вътре има допълнителна мрежа тази като не става за нищо ще сложа нея. Незнам за по нататък дали да не взема гумената но той вече ще си хапва с ръчички и няма да трябва. Тази е неговата

# 275
  • Somewhere in Spacetime
В момента има намалени в DM, който има желание да пробва такъв вид мрежичка.

# 276
Днес направих пюре от тилвичка и сладък картоф изяде 5 лъжички, не му хареса, нямах друго пюре и реших да дам ябълка за пръв път, хареса му но на половината пюре му се образуваха червени петна около очите, дста видими.  На някой да се е случвало такова нещо?

# 277
  • Плевен
На бебето не , но на каката от алергията понякога и става така. Но пък алергия от ябълка? Следи за други реакции и звънни на лл.

# 278
    Определено ще намаля. Редувам месо и жълтък /включих го в неделя/. За момента само заешко давам.
    Дайте идея за храни богати на желязо освен спанак, елда, жълтък и месо.
    И още един въпрос - от кога могат да се дават сурови плодове - круша, слива, ябълка? 7.5 месеца е синът ми, сурови давам само банан, манго, пъпеш.
    Аз давам всички плодове сурови. Аз знам , че червеното цвекло е богато на желязо. Моето бебе е на 7+ , но аз въведох вече червеното цвекло. Прие го добре.

# 279
    • Варна
    може да се получи алерична реакция от ябълка. А тиквичка и сладък картоф колко време си давала?

# 280
    може да се получи алерична реакция от ябълка. А тиквичка и сладък картоф колко време си давала?
    Тиквичка давам от много време беше една от първите, сладък картоф около 5-7 пъти, но не е от него защото той едвам изяде 5 лъжици. Преди около час повърна доста. Утре ще го заведа да лекар.

# 281
    Червените петна около очите са когато не си е преглътнало слюнката или му се дава в лъжичката повече отколкото може да преглътне. Бързо преминава, ако е от това.Давам водичка.

# 282
    • Плевен
    Тъкмо реших, че имаме някакво подобие на режим. Да ама не. Първото хранене беше 6:30 - 7 и после към 10 глутенова каша и към 13 обяд. Сега 2 дни яде първо в 8 и кога да му дам каша, че пък и обяд. Да яде през 2 часа? А на обяд заспива към 13:30 - 14. Някакви предложения как да го нагодя?

# 283
    Закуска в 8, обяда в 12 и кашата към 3-4.

# 284
    • Плевен
    Така не става. Кога ще яде плодове? После искам да въведа сирене, за да правя попара и трябва да му остане само вечер да яде мляко, а това е малко.

Общи условия

Активация на акаунт