Захранване - въпроси и отговори!

• 39 202
  • 722
  •   1
Отговори
# 285
Менюто на дъщеря ми днес. Това по план, а планът търпи промени, но горе долу така се храни:
1.Ранна з-мляко 6ч, днес 7ч
2.Късна з-овесени ядки с масло и сирене
3.Обяд(Към 1.30)-домашно пюре от картоф, тиквичка, морков, лук +1/2 жълтък
4.СЗ-Към 17ч-каша + плод
5.Вечеря-мляко към 21ч

# 286
Плодове аз давам между храненията, те и без това не засищат много.
Това е режима на моят син от два месеца:
1. Закуска в 7-7:30ч - попара
2. Обяд в 12ч - ястието от кухнята
3. Следобедна закуска в 15:30-16ч - банан или друг плод + авокадо
4. Вечеря в 19:30-20ч - супата от кухнята плюс 150мл мляко
5. Към 23ч още едно шише с 250мл. мляко.

# 287
  • Варна
Така не става. Кога ще яде плодове? После искам да въведа сирене, за да правя попара и трябва да му остане само вечер да яде мляко, а това е малко.
Плодове се дават между храненията. Спокойно може да даваш плод или плодово пюре в 10, то не заменя хранене по никакъв начин. Не разбрах за колко голямо дете става дума и какво закусва, че говориш за мляко само вечер. Следобедната каша не е ли млечна? Закуската не е ли млечна?

# 288
  • Плевен
Детето е на 8++. Кашите не са млечни, аз ги приготвям и не слагам мляко. Искам сутрин и вечер да пие мляко. На втората закуска до сега ядеше малко глутенова каша и мляко, която после исках да заместя с попара или каша със сирене. А плодовото пюре, което яде следобед го засища минимум за два часа, понякога и за повече.

# 289
  • Варна
ами именно. Какво пречи сутрин да яде мляко, в 10 плод, в 13 обяд, следобед каша и вечер мляко? Кашата също може да се прави със сирене, защо държиш да яде попара? Никога не съм давала аз. Не ви знам точния режим, нагаждай го по детето, не сте в казарма все пак.

# 290
Аз плод винаги съм давала сутрин. Със закуската. Сега давам и следобеда с кисело мляко. Междинни закуски не съм правила, защото той се изнервя ако е малко храна.

# 291
Нашият режим за 8-месечно е горе-долу следният:
- мляко
- плод
- пюре (с яйце или месо)
- плод
- мляко
- каша
- мляко
А нощните хранения хич няма и да ги броя.

Ужас, сега като прочетох колко много хранения на ден имаме 😁 ама това е положението. Млякото е само кърма.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2018, 23:42 от кисела краставичка

# 292
Моя син на 8 месеца мина от 5 на 4 хранения. С 2 заместени.

# 293
  • Плевен
Тази вечер дадох краставица на парче. Настъргана не му хареса, но с парчето падна голямо смукане.
Вие колко време изкисвате сиренето и къде в хладилника или на стайна температура.

# 294
Седнем ли някъде на маса види ли бебо храна иска да яде, маха с ръчички посяга а аз се чудя какво да правя. Явно по е интересно да се храни с нас отколкото във столчето сама. Май вече освен шишетата за АМ трябва и да нося лъжицата и за хранене. Вече не следя какво съм въвела, а дали има подправки в храната. Не очаквах такова скоростно захранване, но така се получи. Ние докато чакаме детската кухня в 10 месец тя ще почне да яде заедно с нас и явно няма да хареса пюрето от там Neutral FaceSad

# 295
Ми то не са точно пюрета в детската кухня. Моя син яде едра храна , но и нещата от кухнята му харесват.
Ние ако седнем някъде му даваме нарязана краставица на кубчета.. голяма игра пада. Иначе точно покрай кухнята прояде всичко.
Сирене изкисвам за едно денонощие в хладилник.
Вземам краве сирене шайба на Елена. Само него харесва

# 296
Кога за пръв път дадохте чай, вода? Моята следяща, казва, че вече им е време на 3 месеца, да опитват чай, а вода трябва и нея да я включвам защото имат 2 или 3 заместени хранения с АМ. А това е почти половината им хранене. Когато в началото замествах 1, нямаше нужда от вода.

# 297
  • Калифорния, САЩ
Кога за пръв път дадохте чай, вода? Моята следяща, казва, че вече им е време на 3 месеца, да опитват чай, а вода трябва и нея да я включвам защото имат 2 или 3 заместени хранения с АМ. А това е почти половината им хранене. Когато в началото замествах 1, нямаше нужда от вода.

Случайно попаднах тук, но ще отговоря. Вода за първи път предложих на на 6м. и 10 дни, когато започнах да захранвам с оризова каша (като че ли бе вчера), дотогава - само кърма. Кърмих две години и половина. Чай - след годинката. Попара никога не съм предлагала, аз самата не я харесвам. Сега яде ВСИЧКО, особено пресни зеленчуци и салати.  Hug

# 298
Да, ако е кърмено няма смисъл, на сина ми и аз в 6тия започнах, обаче тези двете са на смесено хранене и е объркващо, кога точно да се започне с водата. Зачудих се за чая, че ми предлага, макар и бебешки, преди не съм давала толкова рано ...

# 299
Мои приятелки, които хранят с АМ дават вода от началото.

Общи условия

Активация на акаунт