Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 293
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
На мен пък точно този по спомен трудно го разнасях. Grinning

# 436

Имам този на Дюкре и е мазничък. Налага се изчакване преди фдт, аз дори попивам леко с тампон преди грима. Има и лека версия, пробвай него.
Преди време бях купила точно леката версия на Дюкре. Възможно най-нищо-не-правещият продукт, който съм ползвала. Некомфортен, като усещане върху кожата и никакъв като слънцезащита. “Спомен” от него са ми две петна, с които не мога да се справя все още. В “черният” ми списък е заедно с почти всичко на Юсерин и Виши - те заради alcohol denat - a на челно място в съставите.

От Дюкре ползвам лекара версия от две седмици. И за мен е странен крем, дано поне пази от слънцето. Аз съм с мазна кожа, слагам само него, без допълнителен крем отдолу, но не е лек, колкото Ла Рош Антелиос в правоъгълното шише. Като сложиш повечко белее в началото, после попива и не е дразнещо. Имам още половин тубичка и се връщам на СВР, които обаче масово изчезнаха по аптеките ( поне в тези, които са ми наблизо), та ще видя да го поръчвам.

# 437
Търся си слънцезащитен флуид/крем без алкохол в него. Бях се спряла на Ла рош, но всичките им кремове и флуиди са с алкохол.

Точно заради алкохола в продуктите им, аз лично преминах на Avène. Много съм доволна от Крем 50ти фактор, който е за чувствителна кожа. Има и оцветен такъв, но е с алкохол.

# 438
Дерматоложката ми каза, че на bioderma spot не е за тези петна от слънцето, тъй като филтрите били други и ми препоръча bioderma M. Ползвала съм и двете като формула спот ми харесваше повече, но си ходех с петната, а М-ката ми е мазен и много тъмен тъй като е тониран, няма безцветна версия.

# 439
Много доволна съм за сега(ползвам от 2 седмици)
Със смесена кожа в топлото и засушена в студеното съм.Матиращ завършек.Нося фдт след него ,не си пречат.

И аз съм много доволна.  Ползвам го от една седмица. Чудесена основа за грим. Попива бързо, не оставя мазен, бял филм върху кожата. Преди това ползвах на Юсерин, но до обяд лъсвах и се налагаше да слагам пудра.

# 440
Ами на Bioderma Photoderm Spot трудно ли се разнася? Някои ползвал ли го е?
Аз го ползвам и ми харесва много - не е труден за нанасяне и не лъщя,  като намазан тиган.

# 441
Какво мислите за вечния спор: Толкова химия върху кожата, за да се предпазим от УВ лъчи - тоест кое вреди повече?
Замислям се да взема пак нещо по-био(взимала съм 4-5 био кремове от iherb, zoya.bg и пр.), но пак има титан-цинк-нещо си...

Ами това кремче на Авен изобщо не ми е безобидно, а ако сложиш ФДТ за мен това си е една бомба със закъснител в дългосрочен план:
СЪСТАВ: AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). C12-15 ALKYL BENZOATE. METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO]. WATER (AQUA). DIISOPROPYL ADIPATE. PENTAERYTHRITYL TETRACAPRYLATE/TETRACAPRATE. DICAPRYLYL CARBONATE. BISETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE. ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE. BUTYLENE GLYCOL. BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE. POTASSIUM CETYL PHOSPHATE. DECYL GLUCOSIDE. GLYCERYL STEARATE. PEG-100 STEARATE. ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER. BENZOIC ACID. CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. CAPRYLYL GLYCOL. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). GLYCERYL BEHENATE. GLYCERYL DIBEHENATE. HYDROGENATED PALM GLYCERIDES. HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM HYDROXIDE. TOCOPHEROL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIBEHENIN. XANTHAN GUM. 

# 442
за сега съм заложила на химията
био кремовете с висок спф не са за мен - тествах няколко с чудесни отзиви, но за мен са тотална мазньоч /която става за плаж и за ски, но за града - не/ и порозапушвачки

# 443
Да, всеки си преценява. Аз не съм ЗА печенето на плажове(даже го мразя), просто се чудя къде е златната среда в дългосрочен план. А аз като кремове пак не използвам "аптечна козметика" - много ми химее.

# 444
Всичко е химия, биото също, даже по-зле. Био кремовете и козметиката, като цяло съдържат повече алкохол, а натуралните масла са всъщност доста тежки и комедоногенни за кожата. Аз предпочитам премерената химия за себе си.

# 445
Сложила съм грешна снимка към продукта, за който писах в предишния си пост. В него наистина има парфюм, но този, който действително препоръчах, има следните съставки:
Crème sans parfum SPF 50+
La liste des ingrédients peut être soumise à des modifications, nous vous conseillons de vérifier la liste figurant sur le produit acheté.
AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). C12-15 ALKYL BENZOATE. COCO-CAPRYLATE/CAPRATE. METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO].
WATER (AQUA). CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE. BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE. DIETHYLHEXYL BUTAMIDO TRIAZONE. GLYCERIN. SILICA. BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE. POTASSIUM CETYL PHOSPHATE. DECYL GLUCOSIDE. 1,2-HEXANEDIOL. VP/EICOSENE COPOLYMER. ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER. BENZOIC ACID. BUTYLENE GLYCOL. CARBOMER. DISODIUM EDTA. GLYCERYL BEHENATE. GLYCERYL DIBEHENATE. HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL (HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL). OXOTHIAZOLIDINE. PROPYLENE GLYCOL. SODIUM BENZOATE. SODIUM HYDROXIDE. TOCOPHEROL. TOCOPHERYL GLUCOSIDE. TRIBEHENIN. XANTHAN GUM.
Скрит текст:

# 446
Лурдес оцветения слунцезащитен крем на авен за чувствителна кожа няма алкохол
Скрит текст:
Water, Octocrylene, Butylene Glycol, Titanium Dioxide, C12-15 Alkyl Benzoate, Diisopropyl Adipate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Dimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cyclomethicone, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, VP/Eicosene Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Fragrance, Glyceryl Behenate, Glyceryl Dibehenate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, CI 77492, CI 77491, CI 77499, Isohexadecane, Polysorbate 60, Propylene Glycol, Silica, Sodium Myristoyl Glutamate, Sorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Stearyl Alcohol, Tocopheryl Glucoside, Tribehenin, Xanthan Gum
доколкото успях да намеря Simple Smile
Скрит текст:

# 447
Лурдес оцветения слунцезащитен крем на авен за чувствителна кожа няма алкохол
Water, Octocrylene, Butylene Glycol, Titanium Dioxide, C12-15 Alkyl Benzoate, Diisopropyl Adipate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Dimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Cyclomethicone, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Potassium Cetyl Phosphate, VP/Eicosene Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylyl Glycol, Decyl Glucoside, Disodium EDTA, Fragrance, Glyceryl Behenate, Glyceryl Dibehenate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, CI 77492, CI 77491, CI 77499, Isohexadecane, Polysorbate 60, Propylene Glycol, Silica, Sodium Myristoyl Glutamate, Sorbic Acid, Sorbitan Isostearate, Stearyl Alcohol, Tocopheryl Glucoside, Tribehenin, Xanthan Gum
доколкото успях да намеря Simple Smile
Скрит текст:

Аз съм чела, че алкохол може да бъде отразено и като fragrance.... това, което е в жълто по-горе.

# 448
  • София
Алкохолът ли е най-страшната съставка в слънцезащитата?
С парфюм ни си ли пръскате, дезодоранти не ползвате ли? Аз с триста зора си избирам дезодорант с алкохол, две марки останаха, всичко останало е с алуминиев не знам си какво и прави петна... Rolling Eyes
Вътрешно, външно, алкохолът не ми пречи, даже си е идеален. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 449
Радвай се, нямаш чувствителна кожа! Simple Smile
Аз отговорих на такъв въпрос - за продукт без алкохол, тъй като Ла рош са бъкани с алк.денат...
А не че трябва да се избягва на 100% в слънцезащитата принципно.

Общи условия

Активация на акаунт