Слънцезащита 2018/2019 - III

• 68 261
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Не, но и аз съм си я харесала Simple Smile

# 466
  • София
Здравейте, дами, попрочетох назад темата, но тъй като не разбирам много от филтри, не можах да преценя всички от предложенията (а те са доста).
Ще ми помогнете ли в избора Blush
Търся си тониран (може и да не е, но предпочитам) слънцезащитен крем или по- скоро флуид с лека текстура, която да не омазнява и запушва с 50 фактор. Целта ми е не просто защита, а колкото се може по- малко тен.
Набелязала съм този на Биодерма, който доста се спряга. Виждам, че и Авен се коментира.
Както и този на Биоре.
http://www.kirei-station.com/data/kirei-station/product/20190128_770455.jpg

Ако имате още предложения, ще съм благодарна : )
Забравих да кажа, че не ползвам фдт, а само пудра, затова искам да е максимално попиващ.

# 467
  • Sofia
Тествах 2-3 пъти този на Виши:

Доста добре попива, не лъщи, харесва ми и май на него ще се спра тази година...

Някой с повече впечатления?

# 468
cutesmallcat
Аз много го харесвам, ползвам предимно него от 3 години вече, но с матиращия ефект, че съм с мазна кожа. Плътен е определено, но попива бързо и може веднага да сложиш фдт без да се рони. Може би остава една идея по-бял, но аз нямам проблем с това, с малко лека пудра, ако не ползваш фдт се оправя.

Catcher in the Rye
Взех си наскоро по препоръка на аптекарката матиращ флуид на Uriage.

За пръв път ползвам флуид, а не крем и е доста по-лек определено, въпреки че си напластих обилно. Усещам го хем матиращ, хем хидратиращ и има по-скоро dewy ефект на кожата, не чак матов. Ползвам фдт по принцип, но понякога и само пудра и седи добре. Също беше малко по-евтин от Bioderma, Avene и Vichy - 31лв +подарък малка мицеларна вода (тя не е толкова хубава обаче), а другите всичките бяха 35+ по спомен. Това от Sigma аптеки.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 13:03 от Emiliana V55

# 469
  • Нидерландия
Хора да знаете да ли да се мажем със слънцезащитни ако сме в кола? 🤔

# 470
  • София
Задължително!!!

# 471
  • София
През стъкло се изгаря много бързо.

# 472
Хора да знаете да ли да се мажем със слънцезащитни ако сме в кола? 🤔
Всички петна съм си докарвала с немърливост зад стъкло. Мажа вече и когато съм си вкъщи.

# 473
  • София
Подновявате ли в обедната почивка, примерно?
Аз съм чела, че 2та часа не са заради попиване в кожата, а 2 часа слънцеизлагане, т.е. ако сутринта съм била половин час на слънце, в обедната почивка няма нужда да сш подновява, тъй като имаш още час и половина.
Не знам дали ме разбрахте.

Благодаря за предложенията, много съм объркана, а не ми се ще да попадна на нещо, което не е моето. Дали Биодермата, Авен, Виши и Юриаж могат да се пробват по аптеките, където се предлагат? Особено тонираните..

# 474
  • София
Скрит текст:
Здравейте, дами, попрочетох назад темата, но тъй като не разбирам много от филтри, не можах да преценя всички от предложенията (а те са доста).
Ще ми помогнете ли в избора Blush
Търся си тониран (може и да не е, но предпочитам) слънцезащитен крем или по- скоро флуид с лека текстура, която да не омазнява и запушва с 50 фактор. Целта ми е не просто защита, а колкото се може по- малко тен.
Набелязала съм този на Биодерма, който доста се спряга. Виждам, че и Авен се коментира.
Както и този на Биоре.
http://www.kirei-station.com/data/kirei-station/product/20190128_770455.jpg

Ако имате още предложения, ще съм благодарна : )
Забравих да кажа, че не ползвам фдт, а само пудра, затова искам да е максимално попиващ.

На Биодерма има тестери в аптеките. Може би по-скоро си намерете кутийка, ако нямат да ви отсипят. Аз съм доволна от този https://remedium.bg/sun-protect/bioderma-photoderm-nude-touch-sp … en-tint-40ml.html като много се колебаех между два цвята и добре, че ми дадоха проби.
Ако не е нещо спешно, новите слънцезащити ще излязат в началото на май, поне така ми казват навсякъде и може да предложат нещо още по-хубаво и по-добро.

# 475
  • София
Миналото лято използвах същия на Биодерма. Има средна покривност, но в края на деня леко ми се събира ако ме разбирате. Моята кожа е комбинирана и трудно намирам подходяща защита. Имам и един номщниран крем на Авент, но е по-тежък като текстура и цветово все не успявам да го налучкам.

# 476
Здравейте, някоя от вас да е ползвала прозрачна и матираща пудра с фактор?

# 477
cutesmallcat
Аз много го харесвам, ползвам предимно него от 3 години вече, но с матиращия ефект, че съм с мазна кожа. Плътен е определено, но попива бързо и може веднага да сложиш фдт без да се рони. Може би остава една идея по-бял, но аз нямам проблем с това, с малко лека пудра, ако не ползваш фдт се оправя.

Catcher in the Rye
Взех си наскоро по препоръка на аптекарката матиращ флуид на Uriage.

За пръв път ползвам флуид, а не крем и е доста по-лек определено, въпреки че си напластих обилно. Усещам го хем матиращ, хем хидратиращ и има по-скоро dewy ефект на кожата, не чак матов. Ползвам фдт по принцип, но понякога и само пудра и седи добре. Също беше малко по-евтин от Bioderma, Avene и Vichy - 31лв +подарък малка мицеларна вода (тя не е толкова хубава обаче), а другите всичките бяха 35+ по спомен. Това от Sigma аптеки.

+1 за мат флуида на Виши. Моя е 30 фактор и не белее.Матира но не пресушава.

Благодаря за отзива за  матиращия флуид на Uriage.И аз го купих с мицеларната вода в комплект и ще е лятната ми защита.

Миналото лято ползвах SVR мат крема 50 фактор - белееше , трудно се разнасяше и ми пресушаваше мазната кожа до опъване. Иначе едно петънце не получих, а по принцип не подновявам защитата. От мат флуида на Юсерин бях много доволна- леко нанасяне, пудрен ефект, не пресушава, ама пусто желание за все нови и нови неща...... Определено харесвам  флуидите повече.

# 478
Целогодишно ли използвате слънцезащитен крем? Питам, защото аз си ползвам от април до октомври, защитен фактор 30, от много години. Дерматоложката ми обаче ми каза, че трябва да е целогодишно, и то с фактор 50.

# 479
Целогодишно ли използвате слънцезащитен крем? Питам, защото аз си ползвам от април до октомври, защитен фактор 30, от много години. Дерматоложката ми обаче ми каза, че трябва да е целогодишно, и то с фактор 50.
Абсолютно всеки ден ползвам и вън и вътре. Разликата м/у 30 и 50 фактор не е драстична, но я има и е хубаво да се ползва максимален при възможност.

Зимата може дори да е по-вредно да си без Spf, заради снега, който отразява много и лесно можеш да изгориш. Същото важи и за лятото във водата, или просто през прозореца в офиса. Опасноста я има целогодишно.

UVB лъчите са тези, които засягат горния слой на кожата и изграряш(съответно и те се отразяват), те са по-силни лятото заради жаркото слънце.

UVA лъчите проникват на по-дълбоко ниво и са с еднаква сила целогодишно. Те са тези, които състаряват, изсушават и пигнентират кожата, така че ако искаме кожа без бръчки и петна трябва да се пазим винаги.

Има и трети вид лъчи UVC, който се излъчват от определен тип лампи и са най-опасни за образуване на рак, но те са характерни за определени индустрии и не са често срещани. Няма как да не знаеш, ако работиш с такива, какъвто предполагам не е случаят.

С две думи - слагай защита винаги, ще си благодарна след години.

Общи условия

Активация на акаунт