Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 452
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
Ако банята няма прозорец, вентилатор е задължителен. Комарници обаче, не.

# 406
Нашата наемодателка при всяко посещение предлага подобрение - вентилатор, пердета, нова готварска печка, професионално почистване за банята и прочие. Някои неща приемам, някои не. Не винаги ми е удобно. От друга страна, ние правим много трайни подобрения без да си отваряме устата. Та, мисълта ми е, че вероятно зависи как ги усещащ - като дългосрочни наематели, които се стремят да си направят дом или не.

# 407
  • Варна
Как постъпвате когато наемателите след сключване на договора започват да имат претенции за допълнително обзавеждане- шкаф за телевизор, допълнително пердета, стъкло за ваната, комарници и т.н.? Апартаментът е отдаден обзаведен с всички електроуреди и мебели, необходими за живеене.

Стига бе.... Всичките изброени неща, без стъклото, но плюс доста други, съм си купила на своя воля и сама. Изобщо не би ми минало през ума да занимавам хазяите ми с подобни дреболии. Като дойде време да се изнасям, ще си ги взема. Е, има някои неща, които не ми се занимава да демонтирам и ще оставя.

# 408
Комарник може би бих взела, но шкаф за телевизор или пердета изключено. Тези ще искат розови, за да им пасва на розовите възглавнички, следващите - зелени, за да им напомня на гората. Моят съвет е да не се вкарвал в такъв филм.

# 409
Пердета не бих разрешила, защото имам вертикални щори и съответно не са нужни. Обаче не трябва да се угажда твърде много. Телевизионен шкаф ако искат да си купят, после си е техен.

# 410
  • Варна
Комарници, щори предполагат дупчене по дограмите, как се процедира? Аз мисля да са за моя сметка и с мой изпълнител. Смятам да ги сложа след пускане на наемател, сега вече се охарчих ми писна да наливам там.
Ако сложа щори, никакви плътни пердета, сложила съм от другите за уют и вид. Пък ако искат да си купят и после с тях.
Пътеки, килими купувате сигурно? Караме се с ММ за коридора, не иска нищо да слага, да си купел, който иска

# 411
  • София
Красе, прав е ТМ за коридора.
Ако са ваши я ги почистват, я не и ще трябва да ги изхвърлиш след тях.

# 412
Комарници, щори предполагат дупчене по дограмите, как се процедира? Аз мисля да са за моя сметка и с мой изпълнител. Смятам да ги сложа след пускане на наемател, сега вече се охарчих ми писна да наливам там.
Ако сложа щори, никакви плътни пердета, сложила съм от другите за уют и вид. Пък ако искат да си купят и после с тях.
Пътеки, килими купувате сигурно? Караме се с ММ за коридора, не иска нищо да слага, да си купел, който иска
Аз подкрепям мъжа ти. Килими, пътеки, после ще ги хвърлиш. Парите ти, ще са на казаните пред блока.

Щори е хубаво да има, все пак сме в 21ви век, може и без пердета.

# 413
  • Варна
Аз купих от тези евтините комарници, които са едно парче мрежа - режеш колкото ти трябва и лепиш с велкро лента за дограмата. Не се налага дупчене. 3 лв струваше единия, а другия с е магнитчета по средата и се отваря, той е 10 лв.

# 414
Не смятам, че има нужда да купувам преденца, чердженца и подобни. Който иска нещо да си го купи и после да си го взима. Не бих се съгласила ако поискат допълнителен монтаж на нещо, освен ако не извадят някаква много основателна причина. Има комарници, има щори, според мен всичко необходимо, пък и наемателите нали преди да подпишат са огледали и са преценили, че апартамента ги устройва...

# 415
  • Варна
Килими съм приготвила два, защото са ми излишни, натрупала съм поне 5-6, наследства разни, хубави са. Комарници мисля на лято, мой човек да монтира, климатика и той на лято, сега ще поставя адакс и радиатор. Жилището е суперкомпактно за отопление, южен дневен тракт и малки спални, вътрешно е всичко.
Замислям се с тия килими, утре ще давам на освежаване единия за там, пак разход.

# 416
Килими съм приготвила два, защото са ми излишни, натрупала съм поне 5-6, наследства разни, хубави са. Комарници мисля на лято, мой човек да монтира, климатика и той на лято, сега ще поставя адакс и радиатор. Жилището е суперкомпактно за отопление, южен дневен тракт и малки спални, вътрешно е всичко.
Замислям се с тия килими, утре ще давам на освежаване единия за там, пак разход.
Килимите ако си ги прежалила слагай.

# 417
Моите наематели- отличници попитаха дали могат да преместят една тоалетка,за да я използват за бюро.
Е..как да не им купя бюро...в най-скоро време ще го имат.

# 418
  • Варна
Май не съм,  ще мисля още. Навсякъде е с нов ламинат и така изглежда много добре.
Майка ми има наемател, плаща си ама смрад поддържа, хем намерил гадже. Дано имам късмет и попада на съвестни хора.

# 419
Май не съм,  ще мисля още. Навсякъде е с нов ламинат и така изглежда много добре.
Майка ми има наемател, плаща си ама смрад поддържа, хем намерил гадже. Дано имам късмет и попада на съвестни хора.
Аз съм малко черногледа, но е през призмата на моя опит, който ти пожелавам да нямаш.
Колкото по малко неща купиш и сложеш, повече си спестила. Шанса да попаднеш на хора които оценяват хубавия килим са нищожни. То трябва и прахосмукачка да им купиш/предоставиш, за да знаеш че има шанс да го поддържат. По нов ламинат според мен си е ОК.
Спонема климатик за лятото, той за охлаждане ли ще е само? Ако е така, тогава трябва да коригираш наема нагоре, защото има подобрения, не забравяй.

Общи условия

Активация на акаунт