Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 429
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:
Цитат
Чук и у вас можеш да изпуснеш Grinning
Аз и на ламината не съм му фен. Чудесно предава звука по етажите. Предпочитам плочки. И ми е малко странно да сложим ламинат, пък после чудене как да го скрием да не го очукат.

Gal, точно ние собственоръчно си изпуснахме чука в нашето жилище. За треперене над ламината и дума не може да става, но би било хубаво поне малко от малко човек да го пази - като всяко друго нещо. Относно плочките: на мен лично не ми създават усещане за уют, държат студено и със сигурност много повече предават шума между етажите. Всъщност има и красиви гранитогреси с дървесна шарка, дори не са много скъпи (на КАИ май бяха около 20-25 лв.), които не създават усещането "холът ми е баня", но не решават проблема със студа. Ако таргетът е семейство (с дете/ деца), точно плочките може да са препъни камъкът - реално по-малките деца живеят на пода. А и много хора не обичат да ходят с чехли. Ако вкъщи не може да се поразходиш бос, къде?
Относно комарниците: нито в старото жилище (което сега е под наем), нито в това имаме и не ни е бил необходим.
За пердетата: ако наемам, бих очаквала да има пердета или щори - все пак отделните жилища са с различна големина прозорци, курнизите са различни. Дори и да имам мои, вероятността да паснат на квартирата е малка.

# 451
  • София
Моето разбиране е че аксесоарите и това - онова, дето има една дума, си е грижа на наемателя. Комарник ако иска, пердета каквито му харесват, килими ако иска да си сложи. Аз ако оставя,  остават тези които са за конкретната стая,  вървят с нея, обаче не държа много на тях ( бях изпрала килимите преди наемателите, но им казах да ги махнат ако не им харесат - има къде да се складира) оставили бяха килимите Виж сега ценни килими, които си ги искам и не ща да ги съсипят няма  ги оставя.
В едното ни жилище имахме скъпи римски щори на прозорците с механизми, ама те са по поръчка и са точно за тези прозорци и с този размер ( няма къде да ги местя) . Оставихме ги разбира се, едните наематели ги бяха потрошили... едва ги оправихме... затова най - добре един корниз и да си слагат пердета ако искат, ако не, така да си живеят без пердета..... Confused

# 452
Ако наемодателят иска висок наем, следва да е нагласено и с пердета. Ако е нисък, може и без. Как пък да не отида на скъпа квартира и да я дообзавеждам с неща, които после никъде другаде не пасват. Ако е относително нисък наема - ок, ще скалъпя нещо.

# 453
despereta, дали не знам към какво има отношение енергийния клас, но знам и че по-икономичните уреди са по-скъпи от евтините! И знам, че кандидат наемателите ми гледаха тези неща. И също знам как пералнята и сушилнята ми Миле дадоха дефекти, така че не е нужно някой да ми обяснява как уредите произведени в Германия му служели вярно. Моите уреди доказаха точно обратното.

# 454
Ако не е на 1ви етаж - пердетата/завеси въобще не са задължителни. Моите деца като са с алергия - в апартамента на 5ия етаж нямахме никакви пердета-прахосъбирачи.
Сега в къщата имаме, но уж израстна астмата едното. И пак ги свалям и пера що-годе редовно.

Ако обаче ап. е на етаж 1 - сложете си пердета - или завеси, за да се чувства човекът все пак някак си защитен от външни погледи, и да се чувства като у дома си. Пак казвам - взех от килата - страхотни невероятни завеси - по-хубави от най-готините blinds завеси, които ММ взе за апартамента на центъра. За част от цената. За 4 стаи ми костваше 100 лв. Ама готови, ушити, дори с кукичките. В едната сатя са малко дълги и се влачат по пода, но засега ще е така. В другите стаи са чудесни.
Няма да ми е толкова жал, ако ги съсипят. Но без тях отдаването под наем би било по-трудно. Вече го преживях това  -нанесоха се такива, които не им пука, че ще ги виждат комшиите, ама не им пука и за нишо друго, свързано с чистота, дом и прочие. Абе, все едно са на битак.

Та така Wink

# 455
  • София
Благодаря на включилите се по моя казус с чужденеца.

За смесителите в банята - ако имате и прав душ и гъвкав заедно, от това се развалят най-често смесителите. Двете врътки за смяната на посоката на водата си пречат и за едната се налага да се употреби малко сила. С времето се уврежда и протича. Така ми обясни майсторът, който поправи този у нас.

За такова нещо говоря /не като модел/:

# 456
  • Варна
Смесител ще си плати и ще му го сменя, щом у нас с деца издържат по 10 години, без да го пазя. Направо като ви чета, все едно стадо бизони влизат в жилището.
Кой знае какво чудо ще ми се падне!

# 457
Аз не съм чула до сега за наемател, който вика фирма за годишна профилактика и чисти филтрите веднъж месечно. При нас се чистят веднъж годишно, не вярвам наемател да го прави по собствена воля. Разсъждават като Гал - гнус ги е да пипат нещо чуждо (климатика).
Е да де. Още се сещам какво капеше от аспиратора в по-предната квартира. Е, няма да го бутна, сори. Климатика иначе го почистихме.
Аз и затова и не давам някой да пипа мои неща, и си изчиствам при изнасяне (с личната прахосмукачка), за да няма после хън-мън, ама Гал беше с претенции, пък остави кочина. При предната квартира още с нанасянето измих абсолютно всички съдове на хазайката, че бяха с пръст мазнина, прибрах ги и си ползвах почти само моите.
Ламинат, плочки, мокет, килим знам как предават звука, килимите най-слабо, после плочките. Ама не ща килим в квартира да му треперя. Всъщност ми е странно защо ламинатът така предава, като е с мека подложка, тя трябва да поглъща звуците, но факт - откакто покриха плочките на 1ви и 2ри  етаж с ламинат, от 1ви дори ходенето се чува чак на 3ти.
За уредите, мисля, че съм казвала - на майка ми на скъпата АЕГ фурна й се натроши вентилаторът. Добре, че другите уреди работят без проблем.

# 458
  • София
Смесител ще си плати и ще му го сменя, щом у нас с деца издържат по 10 години, без да го пазя. Направо като ви чета, все едно стадо бизони влизат в жилището.
Кой знае какво чудо ще ми се падне!
Плюй си в пазвата.... и аз не съм вярвала.... бих пуснала снимки , ама ме е срам... такова чудо бяха оставили едните ни "мили" наематели след себе си, че аз не можех да повярвам на очите си
Викнахме фирма за почистване, поискаха 350 лева... шефката им като дойде на оглед каза, че подобно нещо не е виждала.... свине някакви... Flushed

# 459
Каквито наемодателите. Много са интересни последните страници. С подобен манталитет не можете после да се жалвате в какво състояние е оставено жилището. По-назад пък някаква заяви, че наемателят е дошъл по цървули голтак, който щом няма собствено жилище, трябва да търпи каквотоидае. Не, не наемателите са "селяни".

# 460
Смесител ще си плати и ще му го сменя, щом у нас с деца издържат по 10 години, без да го пазя.
Голяма дума недей казва.
Нов апартамент е, смесители на ВИДИМА средна хубост, първо на мивката в банята се спука, после в душ кабината. Не беше почистван от поставянето, знаеш при нас водата е твърда и варовита, за няколко години (3-4) прокапа и приличаше на екпсонат от военния музей. Наитина не знаеш на какво ще попаднеш. Тоалетната пък след 6 месечно ползване от 1 мъж, няма да казвам на какво приличаше, и само с 2 литра кислол си върна цвета... Tired

# 461
  • Варна
Каквито наемодателите. Много са интересни последните страници. С подобен манталитет не можете после да се жалвате в какво състояние е оставено жилището. По-назад пък някаква заяви, че наемателят е дошъл по цървули голтак, който щом няма собствено жилище, трябва да търпи каквотоидае. Не, не наемателите са "селяни".
Колко мило! Като за форум, грубо и непредизвикано, ама то всеки може зад класиатурата да си пише. Имаше снимки на изпочупени первази, на мръсотия, това сигурно наемодател го е направил.

# 462
Аз съм някаквата и твърдо стоя зад думите си. Идват от село, където тоалетната им е била септична яма в двора или не знам къде, и нямат елементарни навици за почистване. Може да не са дошли с цървули, но са дошли от някъде и си мислят, че наемодателя им е длъжен, защото те платили 1 наем. Толкова е гаранционния депозит, който не е достатъчен да се покрият само сметките им, а за материалните поражения да не говорим.

# 463
На мм наемателите се изнесли преди срока на предизвестието. Лошо няма. Но първо не са го уведомили, второ- оставили са ключовете насред апартамента и само лопнали топката на вратата. Трето- останали са няколко чифта нови дамски обувки в кутиите в шкаф. Четвърто- изключили хладилника , но оставили вътре месо във фризера , което е овоняло сега. И той им е звънял, защото срокът изтича на 8.10, те не вдигат. Какво да правим сега , смятам със свидетели едно протоколче да спретнем. Боже , какви хора. Пет години живяха в центъра на София срещу 400 лева с две кучета без наше съгласие. /За доста ремонт си е де/- започваме да се вихрим там.
Мебелите били в окаяно състояние. Отивам на оглед , на мм му се реве.

# 464
Пак ли почваме?
Хора на под 30 години ме съмнява на село да пикаят в септична яма. Не за друго, ами не живеят на село.
Но свине има и от двете страни, въпросът е, че е нелепо този етикет да се връзва с родното място.
Tays, почвам да се чуда да не си на леля ми бившата немодателка? 

Общи условия

Активация на акаунт