Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 423
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Пак ли почваме?
Хора на под 30 години ме съмнява на село да пикаят в септична яма. Не за друго, ами не живеят на село.
Но свине има и от двете страни, въпросът е, че е нелепо този етикет да се връзва с родното място.
Tays, почвам да се чуда да не си на леля ми бившата немодателка? 
Тези бяха млади- брат и сестра ,  не може да са ти леля Joy

# 466
Като го разкараш месото и почистиш с препарат за хладилници, остави да се проветри и някакъв ароматизатор за хладилник да вземеш освен?
А Вие как разбрахте, че се изнесли, звъннали са, а сега вече не вдигат ли?

# 467
Драго ,  ами мм им е звънял, защото е  трябвало да влезе с човек да вземе мярка за дограмите. Никой не отговорил от двамата. И като отишли с човека и заварили това, което описвам.
Аз съм на работа , но ще изляза , щото мм само ми звъни, та отивам на място да решаваме.
Нито има бележка , че са се изнесли, нито отговарят, нито кучетата са там, нито багажът им.

# 468
А пък пари за наем на жилище със съдомиялна нямам  
Купете си Ваша съдомиялна, премествайки и нея.
(има ВУ Siemens за около 360лв.)
https://bazar.bg/obiava-22138617/sadomiialna-siemens-inverter-45sm-a
Когато бях по квартири всичко бе лично (пералня, хладилник, печка, ТВ, дивани, мебели..)
Преместването ми струваше два курса бус (40лв) и труд шерпи около 60лв.
Сменяла съм три квартири за 8 години според офис и учебно заведение на детето.
"Сметката" ми беше:
8г X 12м X 120 лв(разлика от обзаведен/необзаведен апартамент)= 11 500лв
За тази разлика колко уреди и дивани могат да се закупят нови?

Въобще не вярвам този климатик да изкара 7 години да речем, без ремонти и поддръжка, а аз както споменах поемам профилактиката, а при необходимост тя включва и допълване на климатика.
Фреон не трябва да се "губи" от системата, ако монтажът е направен качествено.
Чувала съм, че и при монтаж някои фирми пълнят с фреон. Измамници има навсякъде.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 12:34 от Анонимен

# 469
tays, като сте ходили за наема, не сте ли забелязали пораженията и че въобще живеят с кучета, за да ги разкарате преди да е станало всичко тотал щета?

# 470
  • София
Драго ,  ами мм им е звънял, защото е  трябвало да влезе с човек да вземе мярка за дограмите. Никой не отговорил от двамата. И като отишли с човека и заварили това, което описвам.
Аз съм на работа , но ще изляза , щото мм само ми звъни, та отивам на място да решаваме.
Нито има бележка , че са се изнесли, нито отговарят, нито кучетата са там, нито багажът им.
и нашите , едните, така бяха изчезнали, просто жилището беше в такова състояние, че естествено няма да си вдигат телефоните и няма да отговарят на имейлите, нищо, няма ги прпсто
Намерихме из под купищата боклуци всички ключове, та поне не се наложи спешна подмяна на бравата
Но това което описваш не е нищо в сравнение с нашата гледка. Апокалипсис беше при нас..... Confused

# 471
Цифра си е.
Но аз смених града и накрая продадох половината уреди.
А и в София не/обзаведените са с разлика 50 лв,не ми излиза на сметка.
Tays, леля ми преди 4 или 5 год напусна квартира в центъра, затова питам.

# 472
А и в София не/обзаведените са с разлика 50 лв,не ми излиза на сметка.
50лв обсъдиха по-назад, че е само за климатик.

# 473
Ох, стана ми спешно с опиканата тоалетна. Но понеже и ние имаме една тоалетна без душ, като я правехме, ревях че искам да има слушалка, но така и не ми се получи. Та сега оценявам, че добре че момичета дойдоха... няма да опикават Simple Smile

# 474
  • София
tays, направо ви съчувствам! Ние август се оправяхме след такива наематели, които са живяли с две кучета и котка. Като си видях чисто новия диван ми се дорева, комарниците изпокъсани, една счупена лампа, счупено огледалото в банята, изядени первазите в кухнята... А косми имаше навсякъде, чак и в леда във фризера! С какъв акъл им удържах само 100 лева от депозита не знам. Още ме е яд!

# 475
Благодаря ви.
Ами той мм ходеше само за наема, за кучетата знаеше, но и той е една душа , пък и нашето умря преди две години, та нищо не е казал. А и на съседите отдолу не е пречело. Общо взето , те се обаждаха само и единствено за наема, той го вземаше оттам, без да ги вижда.Оставяше разписка. И не е обикалял, а и аз не се меся , защото си отговарям за моето жилище,което давам под наем, това тук е негово и на сестра му. Всичко е старо там и за подмяна, дори съм забравила какво имаше.
Гал, преди доста години там живееха едни вЕрно дърти / ок .60 годишни / на семейни начала, толкова го завлякоха , че не искам и дума да отварям. Жената се е правила на бизнесдама, работеща с петрол и търговия с Русия, не плащаха наем, парно оставиха към два бона , едва ги изгони. Надявам се да не е твоята леля. После живя една стоматоложка там, имаше и момчета после.

Та аз да кажа само , сега отивам да видя какво е положението. Но каквото и да е , ще се прави добре, за да се вземе адекватен наем. Щото си има такава зависимост- нисък наем, мизерни условия, и такива някакви го наемат. Надявам се да не засегна никого.

# 476
Със сигурност не, леля има още доста, докато стане на 60, и определено не е стоматоложка Simple Smile
П. П. За косми навсякъде - поне от пода чудесно ги събира прахосмукачка-робот. За дрехи и шкафове не знам спасение.

# 477
  • Варна
Баба ми на 90 почина и 15г живя с котарак. Е, няма такава смрад! С години няма да измирише, а ние трябва да го издинем из основи, за да пуснем наематели.
В жилище на ММ, свекъра го отдава, живяха с куче, сега с котка, всичко било леш! Ама ние не участваме никак там.
Та, никакви животни няма да разреша аз.

# 478
Ами от написаното ако не е станало ясно, климатикът тук си беше екстра, не необходимо средство за отопление, там има ТЕЦ. Уреди има всякави и чисто нови вътре. Естествено, че ако съм обявила цена за това, което се вижда на огледа и някой ми каже искам климатик, то тази цена ще съм я калкулирала преди този климатик... и сега ще трябва да си доплати. Ако не го иска си купува вентилатор... Тук не говорим има квартира необзаведена за 400 и обзаведена за 450 лв. Аз имота мога и без климатик да го дам за същите пари и кандидати има. Не е като да липсва това и онова в него. Щом някой иска нещо, това предполага, че трябва да доплати.

# 479
Таис, тези не бяха ли деца на колега или на някакъв познат на мъжа ти? Натискайте този, който ги е препоръчал, да помисли пак другия път като препоръчва.

Общи условия

Активация на акаунт