Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 377
  • 779
  •   1
Отговори
# 510
  • София
--Gal--, закачалки има 8 броя в коридора. Няма как да ми правят услуга като дупчат стената на нивото на кръста (кой си държи якетата там?), после си вземат закачалката и ми оставят дупката. Не сме си приятели, че да си правим услуги, трябва да питат за всякакви промени по жилището.
Ние сме сложили голямо огледало в банята над мивката, до скоро имаше и тоалетка с три огромни огледала в спалнята, но пожелаха да я махнем.

# 511
По повод ел. уредите- ако е амортизиран, сменям с нов.
За обзавеждането- мен ме предупредиха още в началото мои приятели / още не знаех за тази тема/ , да не задоволявам капризи на наематели за мебели, защото следващите могат да искат пък да ги махам. Аз не го спазих това, дори на предпоследните пак угодих . Момчето искаше още един гардероб Flushed , писала съм някъде. "задоволих го" с един комод и край.
Настоящите много настояваха и бързаха да наемат, ей, гонехме се една седмица , за да подпиша договора. И още не си бях тръгнала, и второто момче каза, че спял на тъмно, тези завеси / моите / били рехави или нещо си. Чак виновна се почувствах . От другия ден се засилих да му търся блекаут , дори в Икеа намерих едни сини , много красив цвят. Обаче не ми се връзват там на стаята,. Взех да се колебая. И накрая нищо не взех. Та така. Като нещо им трябва , да си купуват и да си го вземат после. Не са изисквали още нищо . Да чукам на дърво засега.
Много са ценни съветите тук , страхотна тема.

# 512
Като почнеш да угаждаш и ти се качват на главата. За 1-2 неща отстъпвам, но до там. За да видят, че съм човек, и искам да ги запазя. И то за което преценя. Ама пак от хората зависи

# 513
По повод закачалките, и аз съм против да ми добавят нови. Моя наемател си сложил на вече съществуващата закачалка, допълнителни и си държи там ключове, фенерчета и какви ли не простотии. Като си замине не знам колко ще е естетическо.  В договора е описано да не прави трайни промени по мебелировката, но пак си  е позволил.  Tired

# 514
  • Варна
Малее... ще припадна. Не им били харесали пердетата. Ми да си купят, бе! Ако не могат да изкарат 50 лв за пердета (има страхотни промоции по строителните хипермаркети, както и много изгодни по вторите употреби), то бих се замислила как ще си плащат наема.
Те могат и да кажат, че не им е удобно леглото и могат да спят само на мек матрак с алое вера. Ще тръгнеш ли и не го да сменяш?
Във втората ми квартира пердето беше доста грозновато. Купих си собствено за 30 лв от една втора употреба и си го мъкна навсякъде с мен. Два пъти съм го давала за скъсяване на шивач и съм му сменяла кукичките според различните корнизи. Наистина не би ми хрумнало за занимавам хазяите с това.

# 515
Диди , така е, да не споделям, че едни вандали бяха изхвърлили едно мое перде от органза, специално шито за там, беше уникат. Изхвърлили го , защото мухлясало. Много рИвах тук от онези и още им преживявам вандалщината.  Аз мислех , че са го откраднали ! оттогава- има пердета , хич не са лоши , връзват се на интериора и толкова.

Уча се от темата къде е границата, защото иначе не става. Все пак, не сме приятели, а контрахенти по договор.

# 516
Tays, кои са завесите в Икеа? Търсех специално плътни турскосини или мъничко по-тъмни от този цвят завеси. Ще ми паснат на одеалото-кувертюра.

# 517
Ето тези им харесах.
В Юск имаше блекаут сиво, но съвсем не ми хареса.
https://www.ikea.bg/textiles/Curtains-and-blinds/Curtains/majgull-62518/00346761/

Поразходих се , но се въздържах да купувам. Ако искат , да си купят , да. хубави са тези пердета за който обича пълно затъмнение.

# 518
Има ли някой който отдава с букинг или airbnb?

# 519
Преди съм на втория, който си посочила.

# 520
Преди съм на втория, който си посочила.
Интересува ме иска ли се разрешение от съседите?

# 521
  • Somewhere far away
Поразходих се , но се въздържах да купувам. Ако искат , да си купят , да. хубави са тези пердета за който обича пълно затъмнение.

Аз също си купих блекаут и съм супер доволна. Апартамента е южен , което за някои хора може би е добре но за мен не е. мразя да ми пече слънце по цял ден и съм фоточувствителна, очите ме болят и буквално нищо не виждам,  мъчение беше без истински завеси.  наща хазяйка си сложила от онези офисни вертикални щори, които са ужасни и  нищо не пазят. 
дано ми потрябват пак някъде когато един ден се изнесем, защото наистина са хубави и качествени  пердета.

# 522
Lucky, съседите не съм питала, нито знам някой да е питал съседите си, а имам познати дето дават от години. Ако обаче се прави официално си спомням, че се категоризираше жилището, ходи се в общината. Нещо от сорта на къщите за гости. Плащаше се на легло такса, без да има знчение дали е заето или не. Не познавам хора дето са го правили официално. Моето едното жилище е във вход, където съм убедена, че проблем няма да има. Друго обаче е във вход дето са 10 човека на кръст и щяха да питат, разпитват и поне 1-2 да правят проблеми.

# 523
Lucky, съседите не съм питала, нито знам някой да е питал съседите си, а имам познати дето дават от години. Ако обаче се прави официално си спомням, че се категоризираше жилището, ходи се в общината. Нещо от сорта на къщите за гости. Плащаше се на легло такса, без да има знчение дали е заето или не. Не познавам хора дето са го правили официално. Моето едното жилище е във вход, където съм убедена, че проблем няма да има. Друго обаче е във вход дето са 10 човека на кръст и щяха да питат, разпитват и поне 1-2 да правят проблеми.
Благодаря ти. Не ми се занимава с категоризиране и т.н., ако не потръгне и се върна на дългосрочни после ще е проблем. Със съседите не искам проблеми.

# 524
  • София
И аз все повече мисля, че отдаване през платформи е по-малко рисково. Работата е много - резервации, почистване, ремонт, резервирали за двама, но преспали 6, щом спазват условията на отдаващия и реда на етажната собственост... Всичко може да се опише. Плащат по сметка. Плащаш си данък. Съседите нямат право да се месят. При непредвидени случай се вика полиция. То излиза много по-добре. Ако някой се съгласи на дългосрочен наем, който да се доближава до краткосрочния може и да се съглася.

Общи условия

Активация на акаунт