Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 304
  • 779
  •   1
Отговори
# 600
Новото си е ново, аз не бих си сложила вещите в гардероб от 1976, особено ако е чужд.
По тази логика при смяна на наематели, то да се купува нов гардероб?
А гардеробите по хотелите?
Освен да си го складирам гардероба в мазата за резерв.
Само демонтирайте вратите и ги сложете легнали поради две причини:
да не се изкривят и да не посучат конструкцията, която ще е празна.

Виденов е нарицателно за ценови клас.
Имах предвид бюджетните, от 16 мм рехав материал плосккости.
Става въпрос за качество
Именно. В старите плоскости не мога на ръка да навия винт, а ползвам винтоверт.
При новите рехави-без грижи, само с отверка. Пантите се изкъртват, врати падат.  ooooh!

# 601
  • Варна
Обаче хората не искат да си сложат дрехите в на баба ни соц-а. Аз пък си сложих дрехите, въпреки че поне 15 г са си слагали студентки наематели на бабата, дрехите. Даже един спирт не му ударих за дезинфекция
П.п от телефон ми е трудно да копирам, синтезирам и цитирам Sad

# 602
  • Варна
Най-обичам да чета такива префърцунени коментари тип "Не бих яла от чужди чинии, не бих използвала чужди мебели" и пр. Чудя се тия хора, които ги приказват тия глупости в лаборатории ли живеят, по заведения и по почивки не са ли ходили през живота си... Хората са измислили верото и гъбата, както и 15 000 вида препарати. Чистиш и си ползваш.

# 603
  • София
Аз точно затова попитах как си намирате такъв брокер?

Намира се с търсене.   Имах 2 доверени - едната намерих чрез препоръки на познати, доволни от сделки с нея. И аз бях доволна, плащах си за свършената добра работа. Но жената замина за чужбина, при децата си. Сега се разивва добре и в канадски условия, работи си същото. Там било регламентирно, с лицензи. Виждме се като си дойде, но не работи тук.
Другата ми е съседка, в бранша е от 25 год., Работят двете с дъщеря и - заплатата им зависи от сделките.
Т.н. лидери в бранша - Явлена, Мирела, Хоум фор ю и прочая сволочь не съм ги поглеждала никога.
Вчера получих 3 ЛС - 2 потребителя искаха контакт с брокерката ми. Ами няма как да им дам координати - не ги знам какви са, за какво ще истерясат и тропкат с краче. Третия потребител директно ме напсува и попита дали брокерите толкова са огладняли, че им правя скрита реклама. Според предното ми изречение не участвам в такава постановка.
По повод гардероба - и аз съм за някаква малка промяна във вратите.  Новите са много по-паянтови, а и с по-стари мебели и 50 лв. по-нисък наем ще е по-лесно за дългосрочно наемане.

# 604
Добре, ще се изразя така - бих направила такъв компромис при две условия - или съм много зле финансово и не мога да си позволя апартамент с мебели от това хилядолетие, или наемодателите са склонни да изхвърля старотиите и да обзаведа по мой вкус (с мои пари).
Не,не е префърцунено, просто при обзавеждането, както и при ремонтите има “морално остаряло”, както и аз едно време имах панталон чарлстон, ама само защото е здрав и запазен, няма да тръгна с него по улиците.

# 605
За морално остаряло обзавеждане се иска по-нисък наем.

# 606
  • София
Да, по-нисък наем. А ако си сложат тяхно и изхвърлят въпросния гардероб има вероятност да се задържат по-дълго време в апартамента. Затова не напиням да обзавеждам по последния писък на каталога на Виденов, Айко, Миомакс и подобни.

# 607
  • Варна
Оф, ако панталонът ти чарлстон е здрав, а новите се късат на второто пране, дали няма да си носиш чарлстона?
Тук се коментираше вариант на такъв стар гардероб да се запази "скелето" като се подменят вратичките. Т.е. идеята е хем да е здраво, хем красиво. В темите за преобразяване на мебели пък такива красоти съм виждала, които ги няма в нито един магазин!

# 608
  • Варна
Зависи на какъв хал, може да си прекрои чарстона. Същото като с гардероба.

# 609
Аз си преправих гардероба..пък и не само него.Много съм доволна от резултата!Аз си го ползвам..не намателите.

# 610
  • София
Aisha, благодаря, че сподели! Аз бих го изтипосала този псуващия тук, че да си имаме едно наум. Надявам се и да си го докладвала на модератор заради грубия език. Звучи ми баш като някой "гладен" брокер, който го е яд, че се хвалят чужди услуги.
Ядосах се! Замислих се и колко ли още брокери ни четат дискусиите и ни псуват...

# 611
Относно брокерите съм крайна: няма как да имам доверие на някой, който освен моите, защитава интересите и на наемателите (защото очаква комисионна от двете страни). Докато има интерес към имота, мога сама да си подбирам наемателите. Няма защо това ми решение да е окачествяване като "свидене" - все едно кварталната маникюристка да ми се сърди, че предпочитам сама да си правя маникюра и не съм й клиентка, защото тя предлага такива услуги.
Ако изпадна в невъзможност да снимам, пускам обяви, подбирам кандидати или такива на пръв поглед липсват, а някой друг се заеме от мое име да го прави, разбира се, че трудът му трябва да бъде заплатен.
Но комисион за брокер за мен е по-скоро евентуален, незадължителен разход, а не нещо, което се подразбира по дифолт.

# 612
Въпросът е,че ако кандидати липсват, брокерът съвсем няма да има желание за работа. Пробвала съм с имоти за продажба по провинцията - докато не се задействам аз, няма кандидати. Накрая си губя ценното време да пътувам и прочие, ами бих си го спестила, ако на някого му се върши работата, но уви, искат да е лесно и да вземат пари за нищо. А при наемите направо си ти крадат обявата със снимките и текста Close. Ще видите като пазара стане на наемателите и предлагането надвиши търсенето колко работа ще ви свърши брокера - в 90% от случаите - нула.

# 613
Каква работа вършат? Отивам на оглед на гарсониера с онази 'брокерка' , същия ден гледам в сайт за обяви същата гарсониера, пусната от друга агенция, че и с воден знак върху снимките с телефона на агенцията. Кой знае къде още го предлагат като 'жилище на наш клиент-наемодател'. Ваш клиент, ама не ви плаща той комисионната, а аз, пък и е малко несигурен от коя точно агенция му водят кандидат.
Взимането на комисионна от двете страни прави всякакви договорки и 'пазене на интереси' безсмислени.
Някой каза назад, че винаги са искали комисионна и от наемодателите. Да де, и сега искат, ама като ви слушам, не давате. Значи е както мислех - ако мине. 

# 614
Гал, доста наемодатели си плащат комисионна, не оставяй с грешни впечатления. Аз се занаитих и по тоя повод не намерих наематели лятото, а чак когато пазарът полудя. Но моят апартамент седя празен две години, така че ми беше все тая. Освен това е чисто нов и исках аз да си направя подбор.

Общи условия

Активация на акаунт