Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? Тема 11

• 47 455
  • 779
  •   1
Отговори
# 375
Не съм против да се регистрират на адреса Simple Smile.

така ми казаха, с уговорката че ако се спрем на тяхе искаме документ - извлечение от банкова сметка - за парите.

# 376
-извлечение от банкова сметка - за парите.
Не всички заплати се изплащат през банка.
Справката в НОИ (работодател, заплата, осигуровки) и ЦКР са що-годе надеждни.
Другото, което имах предвид относно деца,
е че да се местят при започнала учебна година е несериозно или има сериозни крайни обстоятелства,
които могат на Вас в даден момент да повлияят.

# 377
Румка, щом искаш семейство изчакай да дойде такова.. . Тези които са дошли, може да си загубят работата и да останат без доход, всичко се случва. До човек е, ако не ги "усещаш", неим отдавай.

# 378
  • София
Не съм против да се регистрират на адреса Simple Smile.

така ми казаха, с уговорката че ако се спрем на тяхе искаме документ - извлечение от банкова сметка - за парите.
Двама мъже , около 40 сет годишни, без гаджета и не са женени, не са заедно двамата... с високи заплати и двамата.... Нещо куцо има в този профил...  колеги ли , какви?
Иначе извън тази вметка ... по - добре да са семейство или да има 1 жена, това е ясно..

# 379
Съквартиранти му се вика. Много от провинцията така си остават от студентските години по 2-3 докато не създадат семейство. Делят си разходите просто - що трябва да има нещо куцо в цялата работа. Не параноясвайте.
Ако жилището е с две или три отделни стаи и кухня, най-вероятно са съквартиранти.

# 380
  • София
40 годишни състуденти , съквартиранти... с добри заплати и двамата, тепърва си наемат жилище заедно , за да си делят наема.... щом казвате може да е нормално... може аз да не познавам такива хора... Thinking  и изобщо никой близък до този профил

# 381
И според мен такива съквартиранти са странни. Вярно, че в наше време всичко се изкриви, но 40 годишни би трябвало да си търсят семейство вече и да са самостоятелни. Или да са разведени, но пак да търсят самостоятелен имот. Румка, ако жилището ви е голямо и наемът по-висок почти нямате шанс за семейство. От личен опит го казвам. При нас дойде само едно семейство. Търсеха си точно жилище около градина и училище, местеха се от друг град. Но висок наем за един бюджет е доста натоварващо. Нищо, че щях да го обзаведа според техните нужди. Бяха много симпатични.

# 382
  • Варна
Аз до колкото си спомням жилището й беше малко - боксониера или гарсониера. Може и да бъркам. Но мъже на по 40 години с уж високо доходи от по 2000 лв всеки би трябвало да могат да си наемат самостоятелни квартири. Малко на лентяйство и вечен ергенски живот ми мирише. Ако имам избор, не бих избрала такива за наематели. Бих предпочела сам работещ човек или двойка - младо семейство. Има и такива без деца все още, така че започналата учебна година не е проблем.

# 383
  • София
И аз съм на горното мнение.

Нашите са трима съквартиранти, млади и работещи. Но на нас и жилището ни е такова, че привлича млади хора, няма много детски градини и училища в района.

# 384
Може да не могат да свъртят булка. Всъщност, това не значи, че са кофти наематели Simple Smile Но се приготви комшиите да ти снасят за кратки гостувания с преспиване на голям брой симпатични дами около 25-30год.

# 385
  • Варна
Ми да си живеят сами тогава. Просто не вдявам защо на един улегнал мъж на 40 с високи доходи ще му е нужен съквартирант, с който да се съобразява в малко жилище.

# 386
  • Sofia
И на мен не ми е много ок този сценарии. Хора всякакви, но аз от 25 годишна не исках още съквартиранти никакви. Вярно, че и наемите са високи вече и вероятно хората търсят варианти, но ми е малко странно.

# 387
Не е задължително да има нещо нередно, още повече - мъже. Все повече са мъжете, които не се чувстват отговорни за семейство. Имам приятел на 39, работи като програмист, доходите му сигурно са поне 2 пъти по споменатите 1800-2000 лв., но живее точно със съквартирант. Пътува много, храни се по заведения основно, като се прибере в квартирата, иска да има с кого да разменят по 2-3 изречения, не вдига купони, доколкото мога да преценя - ОК е с хигиената. Не купува жилище, защото не знае дали иска да живее в България. Не  му е  проблем да плаща наем, не го бърка дали ще дава 400 лв. за споделено жилище или 600 за самостоятелно. Просто въпрос на избор и удобство.

# 388
А на мен също ми е съмнително. И аз, и всичките ми познати до около 30 год. макс. им се преживява със съквартиранти, все едно мъже-жени. Иначе какво - изчакват се за банята? Като доведе единия жена на гости, тя ще притичва набързо да си вземе душ?

Виж, ако са официализирани гаджета-гейове, тогава разбираемо.

# 389
  • София
А на мен също ми е съмнително. И аз, и всичките ми познати до около 30 год. макс. им се преживява със съквартиранти, все едно мъже-жени. Иначе какво - изчакват се за банята? Като доведе единия жена на гости, тя ще притичва набързо да си вземе душ?

Виж, ако са официализирани гаджета-гейове, тогава разбираемо.

Какво значи "преживява" в случая?

Общи условия

Активация на акаунт