Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 697
  • 745
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!В петък си правих изследване за диабет понеже не се чувсвах добре от едно извесно време.Та резултатите получих петък след обяд.Показах ги на 2ма лекари 2мата джипита.Единия каза че всичко е наред а другия се притвсни много и каза незабавно на ендокринолог понеже имам ясно изразено преддиабетно състояние или инсулинова резистентност.Теста беше с натоварване с глюкоза 3 кратен.
На гладно кръвно захарен профил 4,4
1ви час 10.82
2ри час 4.52 при референтни стоиности от 2.8 до 6.1
Инсулин на гладно 6.63
1ви час 193.8
2ри час  20.8 референтни стоиности от 2.6 до 24.9.
Теста продължи 2 часа през който се чувствах добре.Когато приключих се прибрах но не пеша.30 мин след края щях да припадна.Изпотих се цялата,разтреперах се причерня ми добре че бях седнала това в продължение на 15тина минути.Моля за мнение защото не намирам информация из интернет за такива високи стоиности на инсулина след натоварването.

# 346
  • София
Здравейте!В петък си правих изследване за диабет понеже не се чувсвах добре от едно извесно време.Та резултатите получих петък след обяд.Показах ги на 2ма лекари 2мата джипита.Единия каза че всичко е наред а другия се притвсни много и каза незабавно на ендокринолог понеже имам ясно изразено преддиабетно състояние или инсулинова резистентност.Теста беше с натоварване с глюкоза 3 кратен.
1ви час 10.82
Инсулин на гладно 6.63
1ви час 193.8
Теста продължи 2 часа през който се чувствах добре.Когато приключих се прибрах но не пеша.30 мин след края щях да припадна.Изпотих се цялата,разтреперах се причерня ми добре че бях седнала това в продължение на 15тина минути.Моля за мнение защото не намирам информация из интернет за такива високи стоиности на инсулина след натоварването.

Има ужасно много информация - търсете "инсулинова резистентност". Дори в тази тема.

# 347
1ви час 10.82
Инсулин на гладно 6.63
1ви час 193.8

Здравей! Simple Smile
Първо, спокойно, няма никакво място за притеснение.
Резултатите ти, всъщност, никак не са лоши. Не съм сигурна, че може да се говори за ИР.
Инсулинът ти на гладно е с отлична стойност! Много от нас мечтаем за такава. Sunglasses
На втория час също е супер.
Единственото по-странно нещо е стойността на първия час - доста е завишена, но не знам как да си го обясня. Във всеки случай, не мисля, че е от огромно значение.

Ти по каква причина си пусна тези изследвания? Имаш ли оплаквания? Наднормено тегло и мастни натрупвания около талията?

# 348
Задържам много вода,пия много вода и от едно известно време чувствам адска умора особено ако ям нещо сладко или тестено.Заспивам седнала много нетипично за мен.Мазнинки трупам само около талията.Теглото ми е в норма но стомахът ми се подува много.

# 349
Значи може да вземеш превантивни мерки.
Запозната ли си с НВ-ВМХ храненето? То е много полезно при проблеми с Инсулина и метаболизма, но е препоръчително и за напълно здрав човек.
Може да погледнеш тази и тази теми.
Показателите на щитовидната жлеза (TSH, FT4, FT3, TAT, MAT) изследвала ли си ги някога?

# 350
Запозната съм с режима.Щитовидна жлеза изследвах миналата година профилактично.Бях в норма,но тогава нямах тези оплаквания.Ще видя какво ще каже лекаря и после пак ще пускам изследвания.

# 351
Да, аз бих те посъветвала задължително да изследваш отново пълния пакет показатели на щитовидната, защото за една година може да има промяна.
По отношение на Инсулина - хапчета няма смисъл да приемаш, стойностите ти са добри, както вече споменах. Единствено е хубаво да наблегнеш на здравословното хранене, умерения спорт и достатъчно време за релакс, но това е съвет, който всички трябва да последваме. Wink
Не изключвай възможността оплакванията ти да са от липса на витамини (не е излишно да изследваш Витамин B12, Витамин D, Феритин / Желязо) или пък просто от стрес.
Успех! Peace

# 352
  • При децата ми
носът ми е запушен, но нямам сополи , много е неприятно, мога ли да слагам капки ?
нещо за отбъбване на лигавицата
какво е това нещо ?
за първи път чувам за нещо подобно ...

Клариназе
Ибупром-Синус

"Синус Магна“.

# 353
  • София
Здравейте!
Имам питане за изследвания на мъж на 45 г. Утре ще ги повтори и после отива на уролог, но жена му, тоест аз, е отявлен хипохондрик и хич и не знам дали ще издържа до утре.
Та, преди 4 месеца при профилактични изследвания на кръв и урина, излязоха еритроцити в урината , много ,27.
На другия ден повторихме -8.
Докторката каза наесен пак да ги повторим. Ми- отново са 28.
Утре ще ги повтори и отива на уролог.
Няма абсолютно никакви оплаквания, всички други изследвания са му перфектни и на кръвта, и на урината.
А аз чета в нета за едни страшни болести и откачам.

# 354
Здравейте момичета. Включвам се и аз с питанка. Дойде ми за вторе път за 1 месец и съм на тръни. Имам аборт преди 3 месеца уж след това ми се нормализира и сега съм на тръни. Някой да се включи с идеи?

# 355
  • София
Малката е от петък вечерта с Т, до 37.9 стигна,  към полунощ и дадох нурофен, че ме беше страх да не се унеса нещо и да вдигне по-висока. Вчера бяхме на лекар - каза, че  е вирусна инфекция, изследвания не е пускал. С хрема е и кашлица от сополите, каза, че гърдите са чисти. Днес цял ден качва до 37.5 и сваля сама. Преди около 2 часа нямаше, сега пак започва да качва и е 37.3. Въпросът ми е дали все пак да давам нурофен и при по-ниска температура, нали действал противовъзпалително или само ако вдигне над 38? Иначе давам тантум верде за гърло, коларгол за хремата, правим и инхалации и почистване с физиологичен разтвор.

# 356
Аз при тази темп. не бих давала Нурофен.

# 357
  • София
А нормално ли е така през целия ден да я сваля и да я вдига сама?

# 358
  • София
А нормално ли е така през целия ден да я сваля и да я вдига сама?

Нормално е. До 38 не свалям, нашата педи даже казва до 38.5, ама не издържам.

# 359
  • София
Благодаря ви, сигурно са ми глупави въпросите, но обикновено като има Т през деня няма, следобедът вдига и вече според градусите действаме. Такова вдигане и качване по време на целия ден не е имала досега.

Общи условия

Активация на акаунт