Бързи здравословни въпроси и отговори – 16

• 48 598
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Трябва да се проследи и кръвната захар, не е само проблем с щитовидната. Нека личната те насочи към добър ендокринолог.

# 286
Здравейте
Днес се събудих с обрив по лицето-дребни ,сърбящи,червени петна и пъпчици.
От 4 дена ползвам крем с бензоил пероксид,дали е възможно от него да се е получило?
Пих алергозан,мазах се никакъв ефект.
Ако някой може да ми помогне със съвет ще съм благодарна.
Лека вечер

# 287
Здравейте
От 4 дена ползвам крем с бензоил пероксид,дали е възможно от него да се е получило?
Лека вечер
Да, възможно е от БП да се получи. При сина ми беше така. Спря го и отшумя.

# 288
Брат ми се оплаква не от пъпчици, а направо едни мехурчета, и то само където има брада.Много странно. С какво да опита да ги маже или да го пращам при мойта дерматоложка?

# 289
Здравейте
Лека вечер
Възможно е това да причината.
Това беше активната съставка, която пребори акнето при мен. Бях дърта магарица, към 20-22 годишна, когато ме сполетя акнето. Бъди упорита, в началото трябва да мажеш съвсем по малко, като постепенно разширяваш третирания участък. Няма смисъл да приемаш Алергозан. Ако са нетърпими страничните ефекти, спри крема.
Имай в предвид, че бензол пероксида обезцветява калъфки на възглавниците, разбирам, че от скоро го ползваш.

# 290
Снощи беше 3тата вечер в която го ползвах,мажех само вечер.Предните дни ми беше само зачервено,а сега направо е страшно,все едно съм си стискала лицето с часове....Днес не съм се мазала,но мисля утре да си запиша час за алерголог.
А така се бях въодушевила за тоя крем,мислех че най-накрая съм намерила лек срещу акнето...
Благодаря ви момичета за отговорите

# 291
  • На брега на реката
Брат ми се оплаква не от пъпчици, а направо едни мехурчета, и то само където има брада.Много странно. С какво да опита да ги маже или да го пращам при мойта дерматоложка?
Да смени самобръсначка и козметиката. Моят мъж така се изприщваше и след много опити и еко-био козметики, си реши проблема с електрическа самобръсначка. Пак ползва след това автършейф, но кожата не реагира по този бурен начин.

# 292
Да смени самобръсначка и козметиката. Моят мъж така се изприщваше и след много опити и еко-био козметики, си реши проблема с електрическа самобръсначка. Пак ползва след това автършейф, но кожата не реагира по този бурен начин.
Там е работата,че той не ползва самобръсначка,а се минава с тример.

# 293
  • На брега на реката
Да не би главата на тримера да е замърсена? Дерматолог наистина е най-добре.

# 294
Снощи беше 3тата вечер в която го ползвах,мажех само вечер.Предните дни ми беше само зачервено,а сега направо е страшно,все едно съм си стискала лицето с часове....Днес не съм се мазала,но мисля утре да си запиша час за алерголог.
А така се бях въодушевила за тоя крем,мислех че най-накрая съм намерила лек срещу акнето...
Благодаря ви момичета за отговорите
Надявах се, че не си си самопредписала крема. Даже да е така, обърни се към дерматолог. Може да се окаже, че твоето акне ще се повлияе от нещо друго. Алерголог в случая не ти е нужен.
Допълвам: тези дни е дъждовно, но нали знаеш, че по време на лечението не бива да се излагаш на слънце.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 05:51 от Анонимен

# 295
Определено трябва да спреш крема и да мажеш с нещо силно хидратиращо, като авен хидра. През деня слънцезащитен крем. Това си е чист страничен ефект от крема, типичен. Не е алергия

# 296
  • Варна
За лекар си, ендокринолог. Да ти види щитовидната и кръвната захар.

Некста, сигурно са те предупредили, но повторно ако ще пускаш кръвни, задължително гладна и жадна (никакви сокчета, чайчета, кафенца, само и единствено вода). Ядеш каквото ядеш, пиеш каквото пиеш до 9 вечерта най-късно и рано сутрин се дава кръв. Твърдят, че тогава са най-точни показателиите. Че аз ей така немърливата не дадох кръв по описаната схема и бях закусила (било то и скромно), и късно отидох и чак диабетичка ме изкараха, а като им отидох една хубаво прегладняла се оказа захарта не само в норма, но и отлична.

# 297
  • Димитровград
Здравейте,мами.От 2 седмици детето ми се оплаква от болка между ребрата от левия край.Болката не е постоянна.Водих  я на ехограф,но доктора нищо не откри .Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем .моля  да сподели!

# 298
Здравейте,мами.От 2 седмици детето ми се оплаква от болка между ребрата от левия край.Болката не е постоянна.Водих  я на ехограф,но доктора нищо не откри .Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем .моля  да сподели!

Преди 1 г. получих интеркостална невралгия. Държа ме около 3-4 седмици, като на моменти ту се изостряше, ту заглъхваше.
Пих НСПВС и накрая сякаш от само себе си се оправих.
Преди това бях посетила мамолог и кардиолог (вторият ми направи супер обстоен преглед и заключи, че всичко е наред).
Не казвам, че при дъщеричката ти става въпрос точно за това състояние, но може да помислиш в тази насока.
Успех! Peace

# 299
Стойности на TSH - 3,880 и FT4 - 14,17 може ли да са причина за нередовен цикъл? В рамките на референтните стойности са. Утре съм на лекар, но ме гложди...

Общи условия

Активация на акаунт