Смешки от форума 30

• 103 267
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Проверила съм речника, а дано не забравя лично да ти покажа как ползат вкъщи понякога.

Ко каза, ко?

# 511
  • София

Това дразни и мен ,не съм разбрала кога са го наложили вкъщи

Като наречие винаги се е пишело слято... нали е наречие. Това не е нещо ново.
Новообразувани наречия (в последното десетителие, благодарение на проф. Мурдаров) има, например "напът", което пък мен ме дразни, но защото не сме свикнали.

# 512
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ако махнем "винаги" ще е по-вярно. Simple Smile

# 513
Аз така и не мога да се примиря с наречието "вкъщи". За мен си е аналогично на " у дома". Отивам у дома, отивам в къщи. Допреди няколко години смятах, че това слято нещо е грешка и пишещият е неграмотен. Докато не прочетох, че  е правило. Оттогава избягвам това словосъчетание, защото не го приемам.

# 514
Много отдавна е вкъщи.. още от моята младост, че и от по-преди:).

# 515
От над 30 години е прието да е слято.

# 516
Смисълът на в къщи е че става въпрос за няколко къщи. Аналог на у дома е по-скоро в домът ми или в къщата ми. Целта е да се избегне двусмислието на това, което се пише.
     ПС -  Без да имам претенции, че съм особено грамотна  Mr. Green

# 517
От над 30 години е прието да е слято.
Изпуснала съм момента аз. Joy
Преди 30 години съм била преминала основната подготовка по грамонтост.

Сега вече и бременни бактерии не мога да си навъдя . Grinning

# 518
Вкъщи е една дума, няма как да ме дразни. Има и други думи и изрази, които не са със буквалното си значение.

# 519
Не дръжте гъбичките вкъщи, пуснете ги напът.

# 520
Не дръжте гъбичките вкъщи, пуснете ги напът.

Само, ако не са от лежащо бременните гъбички.

# 521
  • Пловдив
Въпрос:
Цитат
Възможно ли е още да проверя на колко пари ме осигуряват, защото имам спомен, че преди можеше да се види в интернет, а сега не намирам сайта? Имам пик, с който проверявам в нап, но няма такава информация. А в сайта на ной не ми дава достъп с този пик
Отговор:
Цитат
В сайта на ной има данни само за осигуровки при форсмажор и световни катаклизми. Ако не можете да влезете там, значи просто не сте избрани за кораба. Иначе, за проверка на осигурителен доход в сайта на НОИ, ПИК кодът е различен от този за сайта на НАП.

# 522
  • София
Чак сега зацепих цялата смешка за форсмажорните обстоятелства Grinning Не спирам да се хиля Grinning Дано не събудя бебока Grinning

# 523
Темата, темата? Прекрасно чувство за хумор.

# 524
  • Другата България
А, темата е за работа и СВ-та, не е някоя клюкарска.

Общи условия

Активация на акаунт