Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 600
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 105
И аз така не можех да различа бебето ли е или са контракции но когато настъпи момента ще го разберете повярвайте ми!

# 106
Контракциите си болят.
Имах щастието да ме почнат преди да вляза на секциото.

Лично мен яко ме сряза кръста и се появи болка ниско долу (аз обаче си помислих, че просто ми се ходи до тоалетна ), но монитора отчете много силна контракция и акушерката ме пита дали ме боли, понеже аз си лежах спокойно (естествено мислех си само да ме разкачат и отивам до тоалетна).

Сутринта преди да отида на тонове пак така ме преряза и тичах до тоалетната и се чудех що нищо не става мама му стара.

# 107
Тъй като вече сме много родили мами и има някой които са родили и отдавна аз да попитам като ваше дете тук (тъй като съм най малка явно) спирт на пъпчето да слагам ли след изписването? И ако да защо и какъв?

# 108
На мен ми казаха тук в болницата 70 процентов спирт след баня се обработва пъпчето, а като падне да купя антибиотична пудра, с която да го обработвам.
За секретите от гениталиите физиологичен разтвор( ако е момиченце) за момченцата незнам.

Би трябвало да ти обяснят преди да те изпишат.

В моята болница всичко показват и обясняват ( викат ни да гледаме как се къпе бебето как се третира кожата след това), показват ни как се сменя памперс, дават ни да опитваме.

# 109
Хахахахах да се посмея малко... Вчера дойдоха единствено и ни попитаха дали можем да сменяме памперси (защото очевидно я мързеше да го смени) а трябва сменяне на памперс и къпане което за 6 дни стана точно 2 пъти.. Аз не се справям много добре с сменянето на памперсите но малката се чувства комфортно когато й ги сменям така че не се притеснявам кой знае колко но друго си е лекарската грижа поне докато можем да си го позволим.. 😶

# 110
Тъй като вече сме много родили мами и има някой които са родили и отдавна аз да попитам като ваше дете тук (тъй като съм най малка явно) спирт на пъпчето да слагам ли след изписването? И ако да защо и какъв?
да слага се спирт от 70% и след като падне пъпчето пак се слага. При всяка смяна на пелените. На мен така ми каза педиатъра.

Ели, за отношението в родилна зала нямам думи. Много груби и безчувствени тия хора там. И аз съм много разочарована от тях.

# 111
  • Бургас
Вчера за първи път бях на тонове добре били,но само за 10 мин. Ги пусна не е ли малко....
Момичета преди с каката купувах една подложка ли беше възглавничка ли да стои на една страна бебето сега има ли такива?

# 112
да слага се спирт от 70% и след като падне пъпчето пак се слага. При всяка смяна на пелените. На мен така ми каза педиатъра.

Ели, за отношението в родилна зала нямам думи. Много груби и безчувствени тия хора там. И аз съм много разочарована от тях.
И ти ли ражда тук?

# 113
  • Бургас
Преди 5 години в Майчин дом успяха да задържат бебето и съм им много благодарна тук в Бургас бяха го отписали.
Тогава в стаята бях с две момичета за секцио с избор на екип бяха доволни.
Имаше там една сестра за трепане, но като цяло тогава добре се стекоха нещата за мен

# 114
Вчера за първи път бях на тонове добре били,но само за 10 мин. Ги пусна не е ли малко....

Никаква идея нямам дали е малко, мен и 10 минути не ме държат, по-скоро 5-6. Веднага ги хващат, никакъв дискомфорт не изпитвам от това, че лежа по гръб, и двете лекарки твърдят, че са перфектни и бързо ме пускат да си ходя.

# 115
  • Бургас
Да и мен ме пита става ли ми лошо като лежа по гръб.
С каката имах проблеми и около 30-40 мин всеки път

# 116

И ти ли ражда тук?
да точно преди един месец.
Бях с изтекли води за секцио, но ме държаха докато контракциите ми станат на 2 Мин, след което се сетиха, че не са ми направили клизмата и се чудиха дали да ми я правят. Накараха ме да сляза на първия етаж за да ми я направят. И така с контракции на две минути ме разкарваха по етажите. Гадно беше. В операционната много се чудиха защо по-рано не са ме подготвили.

# 117

Никаква идея нямам дали е малко, мен и 10 минути не ме държат, по-скоро 5-6. Веднага ги хващат, никакъв дискомфорт не изпитвам от това, че лежа по гръб, и двете лекарки твърдят, че са перфектни и бързо ме пускат да си ходя.
То идеята на тоновете е да се слушат поне 30 мин. за да се види как се движат тоновете при различни ситуации, движение на бебето, контракция, сън.... за 5 мин си е отбиване на номера.

Мен ако ме бяха пуснали само за 5 мин.....в денят, в който се роди дъщеричката ми не ми се мисли какво можеше да се случи....

За 5 мин като лежиш по гръб не изпитваш дискомфорт, но в 9 месец 30 или 40 мин по гръб си е мъчение.

# 118
Скрит текст:

И ти ли ражда тук?
да точно преди един месец.
Бях с изтекли води за секцио, но ме държаха докато контракциите ми станат на 2 Мин, след което се сетиха, че не са ми направили клизмата и се чудиха дали да ми я правят. Накараха ме да сляза на първия етаж за да ми я направят. И така с контракции на две минути ме разкарваха по етажите. Гадно беше. В операционната много се чудиха защо по-рано не са ме подготвили.
Ужас стана тази болница

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 21:44 от AnMary

# 119
Тонове се записват минимум 30мин, както е писала и Mn.Nikol.

Общи условия

Активация на акаунт