Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 607
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
Да и аз имам такъв спомен и сега 10 мин. Ох какво им става на тези доктори незнам.
Така стават белите....
Момичета през колко време ходите на тонове?

# 121
  • София
Аз ходех на тонове всяка седмица от 34 г.с. нататък, 5 пъти общо. Викаха ме за тонове приблизително в един и същи ден от седмицата. Никога не са ме слушали по-малко от 20 минути, а в повечето случаи по 30+. Все казваха, тоновете са супер, но за всеки случай нека видим още малко.

Относно пъпчето, на мен ми казаха, че не трябва да се мокри докато не падне и малко след това, че се почиства с 95% спирт, това ми го казаха със следната логика: 95% спирт изсушава и така пъпчето изсъхва и пада, а със 70% след това продължаваме промивки на пъпчето за известно време, след като вече външната част падне, за да е дезинфекцирано всичко. Не са ми казвали за антибиотици, пудрички и такива неща, ще взема да питам. Но явно всяка болница или лекар има различен подход. Важното е, че при всяко положение трябва спирт.

# 122
  • Beyond the stars
Всяка седмица в един и същ ден съм на тонове, пускат се за поне 20 мин.
Нямам проблем с лежането по гръб аз, даже си ми е удобно Grinning
За спирта - имам спомен ор лекция за 95%, ама в сряда пак ще слушам грижи за новородено, та ще взема да записвам Bowtie

# 123
  • Бургас
Момичета нали умирам от киселини.. имах стресова ситуация и два дни нито ядох нито пих изобщо никакакви киселини....0
Сега пак като започнах да хапвам и пийвам ужас

# 124
Момичета нали умирам от киселини.. имах стресова ситуация и два дни нито ядох нито пих изобщо никакакви киселини....0
Сега пак като започнах да хапвам и пийвам ужас
Яж разделно, не смесвай храните, не ляфай след хапване поне 30мин, не яж пържено и тестено и без плодове вечер, аз нямам никакви проблеми с киселини, но винаги така се храня, майка ми имаше и като започна да се храни както трябва всичко и е наред 😊

# 125
  • Across the Multiverse
Относно пъпчето, на мен ми казаха, че не трябва да се мокри докато не падне и малко след това, че се почиства с 95% спирт, това ми го казаха със следната логика: 95% спирт изсушава и така пъпчето изсъхва и пада, а със 70% след това продължаваме промивки на пъпчето за известно време, след като вече външната част падне, за да е дезинфекцирано всичко. Не са ми казвали за антибиотици, пудрички и такива неща, ще взема да питам. Но явно всяка болница или лекар има различен подход. Важното е, че при всяко положение трябва спирт.
И при нас така съветваха- почистване/ подсушаване с 90%-ов спирт всяка вечер след баня докато падне, след това- със 70%-ов докато зарастне мястото. Сулфатиацол също ползвахме, не помня дали през цялото време, като антибактериална защита мисля.

# 126
  • Бургас
До колкото си спомням май някаква лепенка използвах за пъпчето...

# 127
И така... Минаха тревогите около раждането, сега започват другите. Днес ни изписват и искам да питам мамите относно храненето. Тука никой нищо не ти показа... Слагаш бебето на гърда за 5 мин и после даваш мляко... Е да ама как да го сложа е най-малкия проблем. Не ми е тръгнала кърмата още. Тече по 20 капки може би, когато си иска. Бебо като зацока не знам дали му е достатъчно и винаги дохранвам с АМ. А понякога изобщо не цока. Вчера яде към 5, но много малко и заспа. Събуди се към 7,30 и ревеше и като поисках мляко ми направиха забележка как му е рано, да съм му създала режим. Е да ама не беше ял добре предишния път и очевидно е гладен... Не можело така, трябвало да му създам режим, не било така за коремчето хубаво. Е добре, а да е гладен и да пиши, а аз да чакам 8, защото сега е 7,15, не е ли тъпотия? Вие, родилите мами как ги храните? До поискване, с кърма с мляко. Нещо ми е много драма. Сори за дългия пост, ама въобще не знам как ще се справям сега в нас 😭

# 128
И така... Минаха тревогите около раждането, сега започват другите. Днес ни изписват и искам да питам мамите относно храненето. Тука никой нищо не ти показа... Слагаш бебето на гърда за 5 мин и после даваш мляко... Е да ама как да го сложа е най-малкия проблем. Не ми е тръгнала кърмата още. Тече по 20 капки може би, когато си иска. Бебо като зацока не знам дали му е достатъчно и винаги дохранвам с АМ. А понякога изобщо не цока. Вчера яде към 5, но много малко и заспа. Събуди се към 7,30 и ревеше и като поисках мляко ми направиха забележка как му е рано, да съм му създала режим. Е да ама не беше ял добре предишния път и очевидно е гладен... Не можело така, трябвало да му създам режим, не било така за коремчето хубаво. Е добре, а да е гладен и да пиши, а аз да чакам 8, защото сега е 7,15, не е ли тъпотия? Вие, родилите мами как ги храните? До поискване, с кърма с мляко. Нещо ми е много драма. Сори за дългия пост, ама въобще не знам как ще се справям сега в нас 😭
С голямата ми беше трудно в началото, точно защото всеки изказва некомпетентно мнение и в един момент се чудиш кого да слушаш..
Ако искаш само да кърмиш моя съвет е спри да дохранваш. Слагай на гърда винаги когато се размрънка, може да е през 30мин може през 2часа. Това за 5-10мин също не е вярно. Дръж докато пусне. Някои деца успяват за пет минути на други им трябват 30. Когато пусне първата предлагай втората.
 Първо коремчетата им са много малки трудно сучат от двете. Но след няколко седмици ще започне . Ако имаш други въпроси може и на лични да ми пишеш.
За увеличаване на кърмата много вода 2-3л на ден. И лактагонен чай, най- добре от билкова аптека.
След няколко дни постоянно висене на гърда бебето ще увеличи количеството само. Дори и първите дни да ти се струва малко млякото, не дохранвай. Слагай просто по-често да суче.
Допълвам си поста хем и да ви се похваля, спазвайки тези съвети, Ани качи 600гр за две седмици и вече е 3500гр 😁

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 19:03 от ladySnow

# 129
Благодаря ти много 💙 сега вкъщи ще ми е по-спокойно и дано се напаснем 😍

# 130
И мен днес ме изписват тук обаче ни караха да ги храним на всеки 3 часа, първо на гърда, държим докато бебето пусне и после веднага на АМ като бачкат по схемат
1 ден 10 мл
2 ден 20 мл
3 ден 30 мл
4 ден 40 мл и така до 100
Захранват с Lactana bio и същата схема е посочена на кутията.
Ако бебето е сукнало повече от гърдата самичко си пие по-малко от шишето  и си заспива.
Вкъщи ще видим как ще потеглим.
Бях секцио бебето започнаха да ми го носят чак на 24 час и докато тръгне да тече нещо изобщо от гърдите ми нямаше как да не го дохранват.

# 131
С голямата ми беше трудно в началото, точно защото всеки изказва некомпетентно мнение и в един момент се чудиш кого да слушаш..
Ако искаш само да кърмиш моя съвет е спи да дохранваш. Слагай на гърда винаги когато се размрънка, може да е през 30мин може през 2часа. Това за 5-10мин също не е вярно. Дръж докато пусне. Някои деца успяват за пет минути на други им трябват 30. Когато пусне първата предлагай втората.
 Първо коремчетата им са много малки трудно сучат от двете. Но след няколко седмици ще започне . Ако имаш други въпроси може и на лични да ми пишеш.
За увеличаване на кърмата много вода 2-3л на ден. И лактагонен чай, най- добре от билкова аптека.
След няколко дни постоянно висене на гърда бебето ще увеличи количеството само. Дори и първите дни да ти се струва малко млякото, не дохранвай. Слагай просто по-често да суче.
Допълвам си поста хем и да ви се похваля, спазвайки тези съвети, Ани качи 600гр за две седмици и вече е 3500гр 😁

+ 1 Hands V
аз правя точно това, което си описала. Кърмя на поискване, без да броя минутите. Пия лактогенен чай, когато усетя, че ми е по-малко кърмата и много вода. От както сме се прибрали вече три-четири седмици бебето е само на кърма. И с големия ми син не спазвах часовете и го храних на поискване. При него обаче ми се налагаше да дохранвам вечер или с АМ или с изцедена кърма. Беше много странно с него, сутрин имах много кърма, вечер много малко. Thinking

# 132
Скрит текст:
Ако искаш само да кърмиш моя съвет е спи да дохранваш. Слагай на гърда винаги когато се размрънка, може да е през 30мин може през 2часа. Това за 5-10мин също не е вярно. Дръж докато пусне. Някои деца успяват за пет минути на други им трябват 30. Когато пусне първата предлагай втората.

+ 1 Hands V
аз правя точно това, което си описала. Кърмя на поискване, без да броя минутите. Пия лактогенен чай, когато усетя, че ми е по-малко кърмата и много вода. От както сме се прибрали вече три-четири седмици бебето е само на кърма. И с големия ми син не спазвах часовете и го храних на поискване. При него обаче ми се налагаше да дохранвам вечер или с АМ или с изцедена кърма. Беше много странно с него, сутрин имах много кърма, вечер много малко. Thinking
Солсол, четох, че малкото кърма привечер и вечер е нормално, защото се покачвал пролактина по това време на денонощието.(май пролактина беше). Нас в родилното ни съветваха да теглим бебетата преди и след кърмене, за да разберем колко гр кърма са изпили. После дохранваме остатъка с АМ. Като стигнах дохранване 10мл неонатоложката ме посъветва да спра АМ, за да огладнее бебето и да суче повече, защото то просто се измаряше, а кърма имаше. Ама сега вкъщи идея нямам колко изсуква...

Последна редакция: пн, 03 сеп 2018, 21:44 от AnMary

# 133
Аз се чудя как да процедирам вкъщи.

Само на гърда ли да я слагам, защото от там не се наяжда и много реве докато не си получи АМ буквално не спира да реве.
Тук ги свикнаха и от шише 6 дена вече цока на 3 часа от шише и на гърда е много ленива.

# 134
Това че е пило малко АМ в началото не е фатално, на голямата и даваха в родилното, но после вкъщи си продължихме само на кърма. За мен е по-лесния вариант.
Това да чакаш три часа да минат, а да виждаш че детето е гладно е абсурдно. Има нещо друго обаче. В началото може бебчето да се разбужда на 3-4ч, за да суче,защото някои са много заспали. И спят по повече.
 Вярно че в началото е трудно,
но за мен кърменето е време за почивка. Може да си легнеш, да четеш нещо, да цъкаш на телефона.
За хранене с АМ може нещата с паузите да са по-различни. Някоя мама която е хранила така да обясни най-добре.
Но пак казвам за успешно кърмене не трябва да се дохранва, нито с ам нито с цедена кърма, не трябва като цяло да се прекалява с цеденето, нито да теглиш грамове на хранене.

Общи условия

Активация на акаунт