Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 621
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 135
При нас тегленето го препоръчаха, защото той засукваше лесно, кърма имаше обаче сучеше 5 пъти точно и заспиваше. И после няма събуждане ама буквално. Каквото и да го правех си спеше блажено. Сега уж се буди за хранене ама пак не всеки път. И се чудя дали да продължавам да будя или не. Като минат към 4 часа започвам да сменям памперс, за да разбудя. И като се разбуди е издивял от глад. Суче лакомо и гълта въздух, защото е прегладнял, а не се буди. И се чудя все още...

# 136
Ако наддава, и пълни памперсите значи сте ок.
И аз все се чудя да я събуждам ли.. през нощта оставям ако не се буди да спи по-дълго. Максимума и е 4-5ч. сън.
Става само да суче и заспива пак.
Това е период,скоро започват да стоят повече будни, искат и да ги занимаваш 😁 ..

# 137
  • Варна
Ех, че мило ми става като чета - вие вече кърмите.... А аз още си чакам уж по-ранното раждане. Искам вече да излиза...

# 138
  • гр. Варна
И аз вече съм много нетърпелива Simple Smile

# 139
И аз като ви чета и ми става едно миличко.
А някой пие ли от чая на Hipp?

# 140
Ахх колко сладки ми звъчат проблемите край кърменето. Чак нямам търпение. Аз днес влизам в болницата да ми предизвикат раждането. Притеснено ми е но ще се справя. Дошъл ми е един странен кураж. От вчера с таткото не спираме да говорим на бебка как вече ще се гушкаме.

Иначе що опира до кърменето. Аз се оказах с много отворени канали и в 7 месец ми започна коластрата а сега вече е с лек примес на мляко като тече. Случвало ми се е да се събудя с мокра пижама от коластра. Дано да си имам кърма после че пък баба ми каза и тя била така по време на бремеността а като родила НиЩО!

Имам един въпрос: вие кърмене ли предпочитате или хранене от бутилка?

# 141
И аз като ви чета и ми става едно миличко.
А някой пие ли от чая на Hipp?
Аз пия от него, ама не знам дали има ефект. Но пък ми е вкусен 😋 правя го студен.

Аз предпочитам да го кърмя за сега. С помпата не станахме приятелки 😁😁 А и ми е малко хамалогия миене на шишета, стерилизиране. После внимавам като се храним повече. А като кърмя почивам

# 142
  • гр. Варна
Ахх колко сладки ми звъчат проблемите край кърменето. Чак нямам търпение. Аз днес влизам в болницата да ми предизвикат раждането. Притеснено ми е но ще се справя. Дошъл ми е един странен кураж. От вчера с таткото не спираме да говорим на бебка как вече ще се гушкаме.

Иначе що опира до кърменето. Аз се оказах с много отворени канали и в 7 месец ми започна коластрата а сега вече е с лек примес на мляко като тече. Случвало ми се е да се събудя с мокра пижама от коластра. Дано да си имам кърма после че пък баба ми каза и тя била така по време на бремеността а като родила НиЩО!

Дано всичко е безпроблемно и скоро да си гушкаш бебче! Добре е, че си спокойна това със сигурност ще ти помогне Simple Smile)) стискам палци и чакам новини Simple Smile)))))

# 143
Моят младеж така и не успя да засуче. Беше му трудно в болницата, трудно му е и сега. Пробвахме с акушерките какво ли не, после и с педиатърката, е не ще и не ще. Иначе сме изцяло на кърма, само едното нощно хранене е с АМ. Режимът сам си го изгради, яде на 3 часа. Яде по 80-90мл на хранене и после си спи. Аз се цедя също на 3-4 часа, цедя около 80-100мл за около 30-40мин., стерилизирам веднъж на 24часа, през другото време мия с бебешко веро. Ами да ви кажа не ми се вижда трудоемко. Чувствам се добре, бебо също е доволен.

# 144
Момичета я кажете какви документи се подават за живородни и майчинство?

# 145
За детските : декларация за доходите на родителите,
акт за раждане за справка, копие на акт за раждане,
номер на банкова сметка само първия път искат документ от банката,
документ от ЛЛ че са поставени всички ваксини на детето,
лични карти,
и май е "само" това ако не изпускам нещо (свидетелство за брак не помня дали искаха)
За майчинството не съм проверявала още.

# 146
МърМяу и аз четох, четох и почти нищо не успях да запомня. Trollface Мозка ми е още като на бременна. Единственото, което успях да запомня е че трябва да се храни бебето между 3 и 6 часа през нощта заради един хормон. Храненето в тези часове стимулирало производството на кърма през деня.

И аз все се чудя да го будя ли, да не го ли будя, но повече от 4 часа не му давам да спи. Най-лошото е че тези големи паузи ги прави през деня, а през ноща все иска да яде много на често и да се гушкаме. Тази нощ беше буден от 12 до 4 WearyХраних го три пъти през останалото време ме гледаше много учудено и не искаше да заспи.

Srety стискам палци всичко да мине много бързо и безболезнено.

За храненето аз предпочитам да го кърмя. Докато бях в болницата тогава изцеждах и му давах от шише, но защото много спеше заради жълтеницата и не можех да го накарам за се събуди за да засуче. Това беше единствения шанс да се храни с коластра. Сега само се кърмим, даже не изцеждам.

# 147
Момичета, Току-що ми изтекоха водите и тръгвам с такси към болницата. 21 дни съм преди термин. Стискайте палци!

# 148
Стискаме палци, всичко да е наред. Честито и на всички новородили мами, аз да се оплача днес ми извадиха мъдреца,че се счупи и ме болеше надявам се да не съм навредила на бебчо. А и също съм отслабнала почти 2 кг., имам още 27 дена до термин, но да видим..

# 149
Момичета, Току-що ми изтекоха водите и тръгвам с такси към болницата. 21 дни съм преди термин. Стискайте палци!
Стискамв ти палци всичко да е добре.. ❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт