Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 633
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 150
  • гр. Варна
Момичета, според вас нормално ли е температурата ми на е 35,8 или е ниска? Мислех, че имам и нещо съм настинала, та викам да я измеря, а тя пък ниска 😃

# 151
  • Варна
Момичета, Току-що ми изтекоха водите и тръгвам с такси към болницата. 21 дни съм преди термин. Стискайте палци!
Успех! Ще чакаме хубавата новина Simple Smile

# 152
Polikseni, вълшебна среща с малкото човече и те чакаме с добрата новина ❤

Audace, ти защо чакаш по-ранно раждане?

# 153
  • София
Polikseni, стискам палци! Скоро ще гушкаш сладко бебче! Heart Eyes
За кърменето - на мен ми беше най-удобно да си кърмя директно. Това с помпата ми се струва нечовешка хамалогия и ако няма, разбира се, физиологични причини бебето да не може да суче, не бих си го причинила. Помпа ползвах само в началото, докато се регулира кърмата, и после в един период към 4-тия месец, когаъо ми намаля временно и трябваше да стимулирам лактацията. Относно АМ - винаги в болницата дават, но за 2-3 дни бебето няма да придобие траен навик да яде само от шише. В началото са по-слабички още и им е по-трудно да сучат от гърда, отколкото от шише, но това бързо минава. Ако все пак съвсем се дърпа бебето, може да се пробва със силиконови зърна. И най-добрият вариант - ако искате да кърмите, но срещате някакви препятствия, викнете на посещение консултант по кърмене. Много помагат Blush
Не си натрапвам мнението, споделям пресен опит, защото кърмих допреди по-малко от година Grinning

# 154
  • Варна

Доктора ми беше казал да чакам към края на август, защото била едра и нямало да издържи до края. В петък каза обратното - щяла да изкара до термин...и сега е много гадно. Всички се бяхме нагласили и чакахме....

# 155

Доктора ми беше казал да чакам към края на август, защото била едра и нямало да издържи до края. В петък каза обратното - щяла да изкара до термин...и сега е много гадно. Всички се бяхме нагласили и чакахме....

Нека си порасне детенцето ❤

# 156
  • Варна
Ми аз карам 39 седмица вече...знам, че не остана, обаче...

# 157
Ми аз карам 39 седмица вече...знам, че не остана, обаче...

Аз също и те разбирам идеално...

# 158
Аз съм ден 12 от раждането и успявам да изцедя около 50 мл само. Цедя се на 3 часа,само с помпата съм и нося в болницата.

Иначе Ивчо е вече добре , диша сам, разкачиха го от всички системи и апарати. Тъкмо днес щях да влизам да си го гледам в болницата и с моя уникален късмет снощи ме заболя гърло и днес естествено не ме приеха... И пак ред сълзи,ред сополи. Но поне хубавата новина е,че в сряда ще го изпишат. Хем се радвам, хем честно да си призная вече ме е страх да се зарадвам, много се наплаших.

# 159
Blossomm, бързо да минава гърлото, а в сряда ти пожелавам прекрасна среща с Ивчо ❤

# 160
  • гр. Варна
И аз карам 39 седмица Simple Smile момичета нали като е само на кърма бебето не пие водичка?

# 161
Водичка не давам, преди съм давала ако сме навън и е много топло. На малко по-голямо бебенце, поне 3-4месеца. Не е фатално да даваш от време на време да го излъжеш да не мрънка. Особено ако сте излезли и плаче в количката.

# 162
  • гр. Варна
Защото сега свекърва ми ме ядоса 😃 и аз знам, че не пият водичка.. и тя ми вика изумена е как така?! Пий и ти мляко да видим дали няма да ожаднееш... викам няма нищо общо едното с другото 🙄🙄🙄🙄

# 163
  • София
Blossomm, дано в сряда изпишат Ивчо и да се приберете заедно вкъщи! Ще видиш колко ще ви е спокойно като се гушнете у дома!:blush: Пък като се приберете и го сложиш да си суче на гърда, кърмата ще се регулира и ще имаш достатъчно. Нищо не я стимулира така, както бебчо Hug

Petyaa, за кърмените бебета водата идва на по-късен етап. Дава се само, за да си изплакне устичката след сукане, за да не се получат гъбички в устичката. Иначе от вода нямат нужда - само им пълни коремчетата и им създава лъжливо усещане за ситост. За бебетата на АМ знам, че се дава водичка, но не съм много веща по колко и откога.

# 164
Аз честно казано не разбирам проблемът с даването на вода на кърмаче. Колко ще изпие? Няма да си замести хранене с една-две глътки на ден.
Всеки си решава кога да въведе водата,  важното е да няма психоза по темата и ако таткото, бабата случаааайно даде, да стане война и разправия. Порасналите деца и хора пият основно вода 😉

Общи условия

Активация на акаунт