Първите СЕПТЕМВРИЙЧЕТА са вече сред нас, останалите мами чакат във захлас

• 62 322
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Хаха, ММ прояви същото желание - да сме я сложели в една голяма купа, която имаме и така да сме я мерили.
Тава, купа, леген...
Моят син се роди недоносен и бях се вманиачила на тема "качване на грамчета". Но само в родилното го мерех на техните кантари. И пак беше смешно... кантарите бяха от тези старите, с една ръчка отстрани. Все едно мериш зарзават на пазара.

# 901
Мамите със секцио стягате ли корема с колани и ако да, от кой ден?
Е болницата ни казаха само, че след първия месец можем да започнем с коремни преси, а до третия да се пазим от бяхане и скачане. Аз съм любителка на народните танци и тала се надявах възможно по-скоро да се върна на репвтиции, но май няма да е тази година Frowning1

Колан носих след първото секцио и нямаше ефект докато не започнах диета и спорт, предимно кардио. Сега като питах за това дали да нося ми казаха, че не е желателно. Открих обаче едни упражнения вакуумки се казват, които са точно за прибиране на корема. https://www.bb-team.org/exercise/3577_vakuumki-za-pribirane-na-korema. Коремни преси не ти препоръчвам да правиш, защото може да си навредиш на кръста толкова рано след раждането. Ето упражненията с които сега аз започнах https://www.youtube.com/watch?v=QoS4VQUAyx0. Не съм много редовна, но имат ефект. За плосък корем обаче има доста да се потрудя и да се поизпотя. Unamused

petyaa. честито бебенце. Бъдете живи и здрави!

И да се похваля Simple Smile днес получих първата усмивка. Токова се зарадвах, че взех, че го уплаших с моето вълнение Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 902
  • Бургас
Привет,

20.09.18.- 3800гр. 52см. -момиченце.
Вече сме в къщи Simple Smile

# 903
Привет,

Честито! Жива и здрава и много  да ви радва малката госпожица 🍀

# 904
Привет,

Честито! Да сте живи и здрави ❤

# 905
Мамите със секцио стягате ли корема с колани и ако да, от кой ден?
Е болницата ни казаха само, че след първия месец можем да започнем с коремни преси, а до третия да се пазим от бяхане и скачане. Аз съм любителка на народните танци и тала се надявах възможно по-скоро да се върна на репвтиции, но май няма да е тази година Frowning1
Моята акушерка ми каза слабо натоварване след 3ти месец до тогава никакви упражнения, след 6 може всичко

# 906
Привет,

Само заради теб влизах всеки ден тук.. Чаках те с нетърпениееее🤗🤗
Честито бебче, да е живо и здраво и много да слуша мама и тати ❤️

# 907
  • Бургас
Благодаря за подкрепата момичета
Благодаря  Елито Петрова 600899
🐻❤🐻

# 908
Благодаря за подкрепата момичета
Благодаря  Елито Петрова 600899
🐻❤🐻
Честито бебче и от мен много радост да Ви носи.

# 909
  • гр.Бургас
Gicka честито и от мен! Да е жив и здрав малкия бебок! Flowers Hibiscus

# 910
Честито, gicka , радвам се,че всичко е нормално. Желая ви много здраве и щастие. Flowers Rose

# 911
  • По света и У нас
Мами, а как чистите нослето? На нас педи ни изписа спрей, обаче аз нали съм новобранка не знам как да ги сложа. Док каза само да впръсквам отдалече, а като питам познати майки,всичките пръскат спрей и после с помпичка смучат. А на.мен док нищо не спомена за помпа. Дали ще стане само с пръскане или да си купя и помпа?

# 912
Вземи си аспиратор 😊 аз оня ден и капнах тонимер и тя като се изкиха два пъти сополчето излезе само 😁😁😁

# 913
Най-накрая успях са намеря пет минути да пиша

Първо да честитя на всички мами! Пожелавам ви от все сърце здрави, спокойни и добри бебчета! Нека изпълват живота ви с радост!

Ние днес ставаме на един месец Hug Blush
Радина се роди на 30 август, 3450 и 50 см
Беше много лесно нормално раждане без упойка. Е полежах си три дни в болницата, защото малката принцеса реши да ни излъже и да тръгне да се ражда на 27-ми. Приеха си ме с контракции и 3-4 см разкритие и следобед край - няма контракции, няма още разкритие Grinning
Следващите два дена нищичко
И в четвъртък тя сама тръгна, но ми включиха и система. Мъжът ми беше с мен на раждането и благодарение на него не разбрах кога направих пълно разкритие. Дотогава се хилих и докторката ми викаше  ама не те ли боли, защо се смееш.
На една от контракциите мъжът ми вика “ леле, стомахът ти стана все едно си изпила 3 л бира” и аз от там едно хилене
Ама като почнаха напъните исках да го убия Joy Joy Joy
Дори му се развиках да сяда на дивана, а той милият ме милваше по главата и м стискаше ръката. С три напъна бебка излезе. За съжаление се разкъсах на същите места от първото раждане и ме шиха с венозна упойка, но тъкмо поспах и си починах
След два часа бях пушка

Радина е бебе със собствено мнение и един ден не знам защо плаче, на другия е душичка. На кърма сме да чукам на дърво, и си я храня на поискване. Горе долу си спазва трите часа, но като е кисела или има колики иска само на гърда.
За коликите давам Коликинд, Линекс бебе и имам и Лефакс. Последното го давам веднъж на ден, обикновено преди яденето около пет следобед

В нослето накапвам три пъти на ден физиологичен разтвор. Като кихне и изкарва пипетата или вечер след къпането леко й стискам носленцето и те излизат.

За меренето взехме кантар под наем. Понеже баткото не е кърмен и за мен беше нещо ново. Голямо мерене падна и чудене дали имам кърма. Но това нещо продължи първите три дни. После захвърлих и кантар и всичко. На първата консултация за 18 дни беше качила 790 грама. Утре сме пак и ще видим как сме с мерките. Мисля да го оставя още малко кантара и да го връщам след две-три седмици

Ми май това се сещам да коментирам. Надявам се да пиша по-често.
Чета ви редовно, но в малкото време когато Радина спи - или готвя, или чиста, или гладя или спяяяя

# 914
  • гр. Варна
Имам въпрос към кърмещите майки, пиете ли кафе? През бременноста пиех по едно по-слабо сутрин, понеже съм и с много нисконкръвно, сега след като родих не пия, защото е само на кърма и се притеснявам, че всички казват че ще има колики? Но сега и ходенето в тоалетната ми е мираж без кафето.. малкия след 5 дни става на 1 месец, та се чудих дали по едно 3в1 сутрин би му повлияло по някакъв начин, онзи ден щях да питам личната но съвсем изключих 🙄

Общи условия

Активация на акаунт