Сватба 2018 - XIII част

• 40 173
  • 540
  •   1
Отговори
# 465
Не забравяй, че за смяна на книжката ще искат и медицинско.

# 466
  • Варна
Да, заради това се бавя. А във Варна искат и копие от дипломата за средно/ висше образование Blush

# 467
  • Beyond the stars
Да, заради това се бавя. А във Варна искат и копие от дипломата за средно/ висше образование Blush

Виж за това нямат правно основание, изисква се само при първоначално издаване на СУМПС.

# 468
  • Варна

Виж за това нямат правно основание, изисква се само при първоначално издаване на СУМПС.

Може, но след като ме върнаха един път, вече си го нося всеки път. Миналата година пак ми го искаха за преиздаване. А най-гадното е да си изчакал една опашка и да ти кажат да отидеш на друго гише да си платиш такси/глоби и пак да се върнеш Laughing Аз обаче видях някъде написано, че имат ПОС терминал и настоях да си платя с карта. След като изуфка, че ставало бавно, служителят все пак го извади /то пък кое му беше бавното, не разбрах/.

# 469
  • София, България
Да, това при преиздаване да ти искам диплома си е пълен цирк!

А при нас даже леко те хокат, че не си с карта, че можело по-бързо да минеш Sweat Smile С добро те хокат де. То си е за нас... Аз за книжката не се прецаках като Личната карта и отидох с банковата карта да платя и не им работеше пос терминала... ега*и  късмета...

# 470
  • Beyond the stars

Може, но след като ме върнаха един път, вече си го нося всеки път. Миналата година пак ми го искаха за преиздаване. А най-гадното е да си изчакал една опашка и да ти кажат да отидеш на друго гише да си платиш такси/глоби и пак да се върнеш Laughing Аз обаче видях някъде написано, че имат ПОС терминал и настоях да си платя с карта. След като изуфка, че ставало бавно, служителят все пак го извади /то пък кое му беше бавното, не разбрах/.

Туй ми е любимо, имат ПОС ма те пращат в банката. Класика.

# 471
  • Варна
Здравейте момичета аз съм нова ,както във форума така и в темата за сватба.  Сгодихме се в началото на септември и започваме организация за сватба във Варна.
Все още сме на етап намиране на зала, което се оказва не е толкова лесно , колкото очаквахме Grinning
За жалост не мога да прочета всичко отпреди , но се записвам да ви следя и се надявам да наваксам с информацията която вече сте обменили Simple Smile

# 472
Много ми се искаше да имам законен изнесен ритуал, чрез наемането на длъжностно лице от друга община в близост до София, но може би в крайна сметка няма да го направя така. (освен ако не намеря препоръчано длъжностно лице).
Имам големи колебания обаче как да се случат нещата. Няма да имаме църковен брак и затова ми е много важна изнесената церемония. Но в този случай - кога да е подписването в ритуалната зала? В същия ден? В друг ден? Вие как го направихте, ако сте имали изнесена церемония в София?

# 473
Какво ще кажеш за варианта да подпишете друг ден (за да облекчите логистиката в самия сватбен ден) и да си направите свой ритуал на сватбата - с водеща или близък човек, който да ви венчае? Ще стане много по-лично така.

# 474
  • София
Sisley666 ние се оженихме в Кърджали, но мисля че няма значение къде е венчавката. В деня на сватбата отидохме в 17:00 в ритуалната зала, след това на фотосесия и в 19:00 бяхме в ресторанта за изнесения ритуал и купона.

# 475
Здравейте бъдещи булки имам идея за благотворителна инициатива, но незнам към кого да се обърна затова пиша тук,  защото знам че много от вас решават да направят добро като се отказват от цветята на сватбата си. Ако някои се интересува може да ми пише на лични и ще му споделя цялата идея.
И за да не ми е поста толкова извън темата която ви вълнува мога да препоръчам фотограф за района на Варна казва се Валентин Геогиев- Фото GMG гр.Добрич, уникален е има и сайт.

# 476
  • Варна
А аз да кажа актуална информация за смяна на свидетелството за МПС при промяна на име.  Срокът е един месец след смяната на личната карта, но няма санкции, ако го превишите. Искат медицинско и още два документа, които ви дават на място за попълване /заявление и декларация/. Таксата е 25 лева за 1 месец и 50 лева бърза поръчка за 10 /3/ дни. Носете си старата книжка, върнаха ми я, но я искат.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 14:38 от gpym4e

# 477
  • София
А аз да кажа актуална информация за смяна на свидетелството за МПС при промяна на име.  Срокът е един месец след смяната на личната карта, но няма санкции, ако го превишите. Искат медицинско и още два документа, които ви дават на място за попълване /заявление и декларация/. Таксата е 25 лева за 1 месец и 50 лева бърза поръчка за 3 дни. Носете си старата книжка, върнаха ми я, но я искат.

Бързата поръчка за СУМПС е 10 дни, но става за около 7 дни.

# 478
  • Варна
А аз да кажа актуална информация за смяна на свидетелството за МПС при промяна на име.  Срокът е един месец след смяната на личната карта, но няма санкции, ако го превишите. Искат медицинско и още два документа, които ви дават на място за попълване /заявление и декларация/. Таксата е 25 лева за 1 месец и 50 лева бърза поръчка за 3 дни. Носете си старата книжка, върнаха ми я, но я искат.

Бързата поръчка за СУМПС е 10 дни, но става за около 7 дни.

А ако си го пуснеш заедно с другите документи? Там е 3 дни.

# 479
  • София
Ок, но тогава не е след смяната на личната карта, а паралелно с нея.

Общи условия

Активация на акаунт