Сватба 2018 - XIII част

• 40 161
  • 540
  •   1
Отговори
# 75
Моя жартиер ММ  когато се наведе уж да го вади изпод роклята ми тогава го пъхна отдолу,до момента си стоеше в джоба на сакото му.Колкото хора да гледат сцената на видео ,никой не забелязва обаче Grinning

# 76
  • София, България
И аз сложих жартиера непосредствено преди ритуала... не мисля, че бих могла да го издържа цял ден Smiley

# 77
  • Варна
Че кой го носи цял ден? Аз си го сложих преди танците, пък и не съм се потила, имаше приятен морски бриз и вековни дървета в градината Laughing И да уточня - не съм имала булчинско хоро, от онова с парите и т.н. Просто поведох "Бяла роза". Жартиерът може и изобщо да не се слага. Мислихме да го дадем на един приятел директно, но  се появи конкуренция - разведен братовчед и още един желаещ.

# 78
  • София
Коментарите ви ме карат да се усмихвам, защото ще видите колко неща ще се променят в начина ви на мислене, когато имате ваши деца, дори сега да сте убедени, че няма да стане така. Wink И не говоря само за сватбите, а по принцип Simple Smile От колко неща съм се възмущавала и аз, ама е друго като ти дойдат на главата. Grinning

# 79
Коментарите ви ме карат да се усмихвам, защото ще видите колко неща ще се променят в начина ви на мислене, когато имате ваши деца, дори сега да сте убедени, че няма да стане така. Wink И не говоря само за сватбите, а по принцип Simple Smile От колко неща съм се възмущавала и аз, ама е друго като ти дойдат на главата. Grinning

Подкрепям с 2 ръце Grinning

# 80
  • София
Не е задължително.
И аз съм на мнение, че има места, на които не е нужно да присъстват деца.

# 81
Аз съм сигурна, че родителството променя хората, но ако се замислим, обикновено "какво да му кажа, то е дете" казват родителите, които не могат да си кротнат децата или тези, на които изобщо не им дреме, че никой не е длъжен да се съобразява с тях. Сигурно след време няма да ми прави впечатление, но сега като страничен наблюдател си казвам наум "мале, това ако беше моето...". Дано не ми се падне някое рявящо, мрънкащо и тръшкащо се, защото просто ще се тръшна и аз до него хахаха

# 82
       Влязох в темата да попитам за подарък за сватба. Син на изключително близки приятели, иначе имат всичко. За мен парите са някак безлични, но ако се налага пари, как по-красиво да се поднесат?И колко- знам, че е относително.

Пари в красива картичка са най-добрият вариант, дори да ви се струва безлично. Не сте близки приятели на самите младоженци, тъй че няма нужда да правите специален подарък.

За това колко - според възможностите и желанието. (Аз лично не съм гледала кой гост колко е оставил, намирам го за много грозно.) Гледам, че се налага напоследък етикета подаръкът да покрива куверта и малко отгоре. Това е безопасен вариант, ако можете да прецените грубо как вървят цените в мястото на събитието.

# 83
Дааа децата са една дъъъълга тема. Grinning Ние на сватбата имахме от 2 до 17г. Повечето бяха момиченца. Имаше едно момиченце, което мнооого плачеше. Когато влязохме в ритуалната и започна да реве, защото нямала цвете /понеже вижда хората с букети/, а аз само стоях и се усмихвах и се надявах да съобразят да я изведат навън, защото ритуалът си вървеше. В крайна сметка мисля, че не я изведоха, май млъкна по едно време, но после роднините ми казаха, че нищо не са чували от ритуала и са се чудели защо сме започнали да се смеем, а то беше, защото мъжът ми каза ДА, преди да са го попитали. А същото това дете започна да пищи и в ресторанта, точно когато кумът щеше да си казва речта, но тогава бащата съобрази и го и го изведе навън, а на видеото ме снимат точно, когато стоя с една нелепа усмивка и наблюдавам ревящото дете и само се моля някой да го изведе навън да се успокои.
Аз обичам деца и като цяло не ми пречат, но тези по-дивите ме изтощават и все се чудя, когато имам дете, ако е такова диво, откъде ще намирам енергия да се справям с него. Grinning
В ресторанта имаше доста ситуации, в които момиченцата искаха да ме държат за ръце, докато танцувам. Аз много им се радвах, но ми идваше да скачам и да си дивея, а това нямаше как да го направя, докато децата ме държат. На хората се хващаха, но не за мен, макар че мисля, че някое дете се опита да се хване за мен, но ме спаси това, че си държах роклята и му казах да се хване в другия край.
Като цяло децата цяла вечер бяха на дансинга и не са се пречкали много. Имаше моменти, в които ги дръпвах аз нанякъде, защото имаше опасност някой да ги удари. При рязането на тортата пък, диджеят накара кумовете да ни затворят очите и така да си даваме торта и съответно нямаше как да минем съвсем без да се изцапаме. Децата се бяха наредили около нас и им беше много смешно и интересно как се цапаме. Сега на видеото видях, че едното момиченце стои до мен и ми вика "Како Мони, изцапана си". Grinning

За жартиера - бях го завещала на майка ми, ако не се лъжа. Изобщо не знам как е стигнал до ресторанта, по едно време някой ми го даде. Аз бях предупредила диджея да ми каже, когато наближи моментът, за да се подготвя, но се усетих по едно време, че ще е скоро и аз така ходих в тоалетната и си го сложих и така ме беше страх да не падне, че много нагоре го сложих, но се усетих чак, когато седнах на стола и мъжът ми вече беше коленичил пред мен, при което аз само му казах "Оле, май е много нагоре", а той ми каза "Ами смъкни го по-надолу" и аз казах, че не може вече. Grinning Но пак се справи много бързо и без проблеми. Simple Smile

# 84
Ние днес успяхме да минем в ритуална зала, но вече 3 дни не съм спала и станах много зла и изтощена хаха. Надрусвам се с магнезии тази вечер и ще пробвам да направя маратон по спане и утре да съм свежа като репичка, че днес ми иде да ревна.
Преди един час младоженеца реши, че не му харесват бутониерите и поръча други... Понеже съм на ръба на физическите и психическите си сили му казах да прави каквото реши. Утре ще видим дали няма да се жегна.

# 85
  • Варна
Чалова, спокойно. И едно цвете върши работа.  Нашият кум си изпусна бутониерата вкъщи при взимането,  младоженецът я сложи на ризата и на снимките пред Ритуалната и двамата са без. Няма смисъл да се тормозиш с дреболии.

# 86
dchalova - След като мина сватбата осъзнах за какви глупости съм се ядосвала и притеснявала като теб. Take it easy, наистина това са детайли, които най-вероятно само ние булките забелязваме.
Както казаха и други булки - гостите си спомнят купона и настроението на събитието, а не бутониерите, подаръчетата или каквито и да са дреболийки. После ще ти липсва цялата организация. Носталгията зове .. хахаха

Последна редакция: вт, 04 сеп 2018, 11:21 от Mariya_483911

# 87
  • Хасково
Благодаря за подсказката за децата. Благодарение на вас, шаферките вече имат първата си задача и ще наблюдават какво правят мъниците Blush Много обичам деца, но се ядосвам на родителите, които ги оставят, не им обръщат внимание и си мислят, че другите трябва да им ги гледат. Много ми е грозно, когато децата търчат около младоженците на първия сватбен танц. Все пак това е наистина специален момент и за 5мин децата могат да са в скутовете на родителите си. На една сватба едно момиченце си ме хареса и дойде да се закача с мен и тъй като аз му отвърнах, после цяла вечер си имах компания, та даже накрая задряма в мен.  Майката и бащата изобщо не им направи впечатление, не дойдоха да я видят, не попитаха "извинете,да не ви досажда", нищо. Та така, децата не са виновни, просто родителите са безотговорни.

# 88
Препоръчайте ми място във Варна, в което да намеря красива картичка, в която да се сложат парите.

Получихме поканата, уникална е като изработка, но е лично творчество на бъдещата свекърва.
Искам и нашата картичка да е красива, скоро не съмходила на сватба и не съм търсила тскъв артикул.

# 89
  • Варна
В повечето книжарници и сватбените агенции продават картички за сватба. Моята за кумовете я взех от агенция Мерида. Беше ръчно правена. Вижте на улицата зад Ритуална зала- има много магазинчета за сватбени артикули.

Общи условия

Активация на акаунт