Сватба 2018 - XIII част

• 40 150
  • 540
  •   1
Отговори
# 60
А, моята свеки като казахме, че ще се женим каза възторжено "АААА В. ЩЕ Е ШАФЕРКА" (племенницата - ужасно красиво и разкошно дете с отрицателно възпитание), само по погледа ми сигурно разбра, че няма да й мине номера. После бабата каза "за В. едно венче от цветя да направите". Викам си на акъла нямам си друга работа в деня на сватбата, че що да не изплета едно венче.
Можеда съм гадна, но не приемам и не желая да приема за нормално лигавото детско поведение. Това, че са деца не е оправдание. И аз мисля, че е редно родителите да си контролират децата поне при тези по-интимни обичаи на сватбата.

# 61
Мен като дете са ме водили къде ли не. Не помня някой да се е оплакал. Не всеки има на кого да си остави децата и предполагам, че много хора, ако не е желателно да идва детето им и ако нямат баби под ръка, просто не биха отишли на сватбата.

# 62
  • Beyond the stars
_Рапунцел_ именно. Аз имам опасения и за племенницата на ММ да не ревне да идва с нас на фотосесия, щото като знам как не могат да казват НЕ... А да не забравяме все пак, че това си е нашия специален ден! Няма да правя компромис КАТЕГОРИЧНО! Освен това, родителите сами пожелаха децата им да са си при тях и се надявам да няма на място "я иди при баба си или братовчед си", щото всичко е подредено по моите сметки.

На сватба на приятелка, освен шаферките, на фотосесията бяха и шаферчетата с родителите им.. Ами то стана - Ама дайте семейно с малката, може ли една снимка само с мама, само с татко ..
В крайна сметка фотосесията беше на младоженците, налии..

Друго, което не мисля, че е уместно като цяло е да се кипрят малки гости на сватбата като малки булки без предварителна уговорка с никой. И булката изведнъж се сдобива с няколко малки булки, които преди това е напълно възможно никога да не е виждала и чиито родители настояват да са постоянно с нея и до нея.

# 63
Вълшебство, ами нека се кипрят. То за тях си е преживяване. На булката какво й пречи, че щели да се кипрят? Наистина не виждам проблем. Ако ще да са две, три, пет или десет малки булки. Ние имахме много момиченца на сватбата. Кое пременено в бяла рокличка, кое с венче, двете щерки на братовчедите ми бяха с еднакви рокли като близначки. Ми...тяхна си работа как са се облякли. Постоянно с нас или до нас не е било никое дете. То нямаше практическата възможност да е така. А ако трябваше да задължим някое дете да го прави, то щеше да каталяса много бързо. На тези, които си личеше, че искат да се изявят някак от само себе си и импровизирано им намерихме малки роли и децата бяха доволни.

# 64
       Влязох в темата да попитам за подарък за сватба. Син на изключително близки приятели, иначе имат всичко. За мен парите са някак безлични, но ако се налага пари, как по-красиво да се поднесат?И колко- знам, че е относително.

За деца на сватба- моята шаферка някога - на 6г. беше изключително мила и разумна/Към днешна дата е майка на 2 годишно сладурче Simple Smile/ Но като цяло, аз също мразя лигаво и необуздано поведение на деца, затова поограничих поканите за деца. Така се случи, че имам доста неовладян син, но абсолютно коригирам и следя за поведението му, вече е почти на 13.Не допускам простотии и да разваля празниците на хората, но той пък е шумен само край нас, иначе се съобразява.

За момиченцата- по-добре като малки булки и в хубави рокли, отколкото в памучни клинчета  на първия ред на снимката- и такова имахме.Но ,да, дете е

# 65
  • Варна
       Влязох в темата да попитам за подарък за сватба. Син на изключително близки приятели, иначе имат всичко. За мен парите са някак безлични, но ако се налага пари, как по-красиво да се поднесат?И колко- знам, че е относително.

На мен ми подариха ваучер за снимка - дървена гравюра: https://www.presentsquare.com/
и отделно ваучер за пътуване със самолет към Уиз еър. Бяха поставени в красиви картички с пожелания. Продават и много красиви пликове за пари.

А за децата - по-големите определено ще искат от вашето меню - говоря за тези 10+. Само на едно му поръчаха картофки, но то си е много злоядо. Имаше и едно мъниче на около 3 годинки. Родителите не били разбрали, че може и БЕЗ деца, така че казвайте си го директно. По едно време го видях да пече на свещника нещо, но поне още 10 души го наблюдаваха да не направи беля Laughing
Всъщност имаше лек пожар в един друг свещник и моят мъж се пусна от хорото да го гаси /добре, че никой не забеляза, щеше да настане паника/. Някой по-недосетлив гост пуснал спиралата против комари направо в свещника, така че големите понякога са по-опасни от децата Flushed

# 66
  • Beyond the stars
Вълшебство, ами нека се кипрят. То за тях си е преживяване. На булката какво й пречи, че щели да се кипрят? Наистина не виждам проблем. Ако ще да са две, три, пет или десет малки булки. Ние имахме много момиченца на сватбата. Кое пременено в бяла рокличка, кое с венче, двете щерки на братовчедите ми бяха с еднакви рокли като близначки. Ми...тяхна си работа как са се облякли. Постоянно с нас или до нас не е било никое дете. То нямаше практическата възможност да е така. А ако трябваше да задължим някое дете да го прави, то щеше да каталяса много бързо. На тези, които си личеше, че искат да се изявят някак от само себе си и импровизирано им намерихме малки роли и децата бяха доволни.

Хър мен децата ме натоварват .. повечето. Та ми е лично усещането. На въпросната сватба имаше в крайна сметка 5 малки булки с бая .. булченски малки рокли и през цялото време беше - Маме, стои с булката да се снимаш .. Маме хвани се до булката на хорото.. Елате да снимате тука малките булките. В смисъл и булката не беше в екстаз, та не е само мое впечателение.
Но както подчертах - аз като цяло не съм child friendly  Laughing

Нашите шаферки бяха близначките на кумата, но бяха само на сесията и за малко танци в ресторанта .. и бяха супер сладки  Blush

# 67
Светкавица, с подаръците, освен ако не са произведения на изкуството или свързани с почивки или преживявания, рискуваш да подариш нещо, което младоженците вече имат.
Ние имахме само един такъв подарък от мои братовчеди: комплект прибори за хранене, какъвто бяхме получили от други роднини като подарък за годежа ни. Добрата новина е, че е досущ същия, та просто ще имаме повече вилици, лъжици и ножове от един вид и ще можем да посрещаме повече гости без да има разлика в приборите.
Иначе сред подаръците имахме карикатура на нас двамата с кучето, много красив албум за снимки и ваучер за почивка във Велинград. Имахме и изненади с народни танцьори и заря.
Всичко останало беше във пликчета и под формата на пари. Имаше някои много интересни хрумвания. Едното беше в по-широка рамка за снимка сгънати под формата на панталонки, ризка и сърце, банкноти и направени в композиция, все едно са сложени на простор.
Ето тук има различни идеи за сгъване:
https://fashionablememories.com/geld-als-geschenk-verpacken/geld … ken-71-diy-ideen/
https://www.google.bg/search?biw=1280&bih=918&tbm=isch&a … rc=a-I8ehWqVKYXlM:
https://handmadebase.com/wp-content/uploads/data/slon-iz-bumagi-origami-4.jpg

Другият елегантен начин за подаряване на пари беше под формата на Gift Card. Карта с наличност еди каква си сума и до определен период можеш да я похарчиш, където има пос терминал.

Иначе в момента има много изкусни майстори на картички, които избработват приказни пликове за пари. То даже не е плик, ами нещо средно между картичка и плик. Жената, която ни прави кутията изработва и такива пликове. Изключително красиви и уникални.
Например ето такива:
http://www.-spam-0322-/uploads/notices/b_plik-za-parichen-podara … 03-1474971725.jpg
Ето ги тези и на нашата майсторка:
https://www.facebook.com/pg/%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2 … &__tn__=-UC-R

Относно сумата....зависи от индивидуалните възможности и щедрост на подаряващия. Повечето хора напоследък гледат поне да си покрият куверта. Масово в нашия град кувертите са между 30-50 лв в зависимост от цените в ресторанта. Общо взето като получиш поканата и видиш къде ще бъде сватбата, можеш да се ориентираш според самия ресторант горе-долу колко може да е кувертът.

# 68
  • София, България
Аз получих уникални картички! Толкова са прекрасни, че редовно си ги вадя и гледам. Така, че колко и безлични да са парите, за мен си остава най-уместния подарък, ако е поднесен правилно в хубава картичка с някое хубаво пожелание. Освен ако не са поискали изрично неякой подарък. Simple Smile Другото си е риск. Може ваучер за почивка, но там бюджета се увеличава доооста. Не мисля, че ще може да се вмъкнете в 200-300 лв за 3 нощувки в някой хубав хотел. Зависи какъв ви е бюджета.

Нямам проблем с обличането на бели роклички на дечицата. Разбирам ги, че искат да ги накипрят. Simple Smile Нормално е. И аз да имам момиченце и аз ще искам да я накипря. Надали обаче в бяла рокля. Simple Smile

При нас имаше само едно детенце, което си седя мирно при родителите си. На повечето им казах, че не е нужно да си водят децата и май само това чаках да чуят.
Само братовчедка ми в последния момент ми се обади да ме попита дали може да си вземем близначетата (които са мнооого диви) Grinning казах ѝ разбира се, че може. Те пък след ритуалната им се доспа и ги оставиха при баба им.. та... не се връзвайте много на такива неща. Повечето родители според мен знаят какво правят. Аз съм директен човек, ако някое дете много пречи бих отишла да кажа на родителите да си го дръпнат за малко, по време на ритуал, примерно. Не ме е срам.

# 69
Да се включа и аз по темата с децата. При нас със сигурност ще има деца, най-малкото, защото ние си имаме 2 прекрасни принцеси.За тях съм решила, че искам да присъстват до нас на фотосесията. Те, милите, така се развълнуваха баща им като ми предложи, че не спират да се радват, а и те са част от нас.Ние сме си едно и за мен не е редно да ги изолирам.
Иначе за невъзпитаните деца и родителите им, на които не им пука, и мен ме дразнят, независимо дали са на близки или не.Просто и мен това поведение ме влудява, въпреки че имам деца. Аз когато съм си взимала децата винаги съм се грижила да не нарушават спокойствието на другите.В крайна сметка са си мои и никой не е длъжен да ги търпи. За щастие съм нямала изцепки с тях, за сметка на децата на роднини.Дори си спомням как на кръщенето на малката детето не можа да си се порадва на тортата и нямаме 1 семейна снимка само ние четиримата. На сватба моите деца не съм ги водила досега.
Аз се опитвам да се настроя психически, защото ще имам точно от тези деца на сватбата - правят си каквото искат, а родителите им хич не им пука Sad

# 70
То чак да е нужно да ги водят, не вярвам някой да мисли. Въпросът е дали е удобно, удачно или желателно от младоженците и съответно за самите гости с деца.
Аз също не мисля, че съм кой знае колко отворена към децата, но наистина не забелязах някое да пречи. Или просто бях дотолкова погълната от нещата, които се случваха, че не ми е останало време да забелязвам кое дете как се държи. След като нямаше белИ обаче, значи децата на гостите ни са се държали съвсем прилично.

# 71
И аз се приготвям психически за този вид деца. Лошото е, че детето е на брата на ММ и не ми е удобно да направя забележка, но съм предупредила, че няма да търпя истории и тръшканки (не родителите разбира се, само на приятеля ми мрънкам).
А въпросното тийнейджърче всеки път като ме види започва да и виси на врата и да ми се лигави, а аз не съм свикнала на подобни ласки аххахах. А на сватбата като съм изнервена и потна още по-малко ще искам някой да ме пипа хахаха.

# 72
И при нас децата са на брата на половинката хахахахаха

# 73
  • Варна
На мен не са ми висяли на врата, но идваха да ми обясняват всеки път нещо, точно като водя хорото. Едното ми вика "паднал ти е жартиерът" , а аз нарочно го сложих на прасеца,  да не затормозявам мъжа ми. Доста щуряха, но бели нямаше, Слава богу. А играта с децата в началото много вдигна градуса на настроението, така че е хубаво да има и деца - много се раздадоха в танците. А нали трябва да свикваме и с това? / повечето това тепърва ще го преживеем/.

# 74
Сега разбирам колко неудобства съм си спестила като не съм играла булчинско хоро. Само едно изиграх в началото и толкоз.

Жартиерът пък го сложих неподсредствено преди играта. Водещата ме предупреди, че следва това и набързо отидох в толетната да си го сложа. Ако го бях носила цял ден, сигурно мъжът ми щеше да може да го изстиска, освен да го свали от крака ми.

Общи условия

Активация на акаунт