Сватба 2018 - XIII част

• 40 162
  • 540
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност, най-тегавата и тъпа сватба, на която съм била, беше точно такава, на която не присъстваха никакви деца. Само 1-2-ма младежи и възрастни хора. Младоженците се съобразяваха единствено със собствения си музикален вкус и танцуваха сами на дансинга през цялото време. Нямаше нито деца, нито възрастни да им пречат и да им развалят моментите. Поради простата причина, че всички освен самите тях бяха адски отегчени. Гостите стояха като глътнали бастун и чак като се понапи 1 пенсионер помоли да прозвучи нещо за душата. Много се радвам, че нашата сватба не беше от такъв тип.

# 91
Картички от книжарница Ориндж. За годишнината на родителите ми купувам от там и са страхотни.
Днеска ми мина вече яда. Не ми пука за бутониерите, просто искам да е всичко добре организирано. Бяхме впечатлени наистина от организираността на сватбата в събота и много ни се иска и ние да не се лутаме в хаоса.

# 92
  • Варна
Бяхме впечатлени наистина от организираността на сватбата в събота и много ни се иска и ние да не се лутаме в хаоса.
Тогава пиши - списък какво ти трябва, списък какво да се направи... Аз си имах един екселски файл и си пишех там каквото ми хрумне и си отмятах по него. И пак оставих за последния момент да напиша разпределението на гостите и съвсем изключих и не го написах официално /то и без това сестра ми, която щеше да ги разпределя, дойде след гостите Laughing/. Но отворих телефона на мъжа ми с черновата и по памет написах промените, за да дам списък на едната шаферка.

# 93
  • Beyond the stars
О да, аз имах екселска таблица цялостна, а за самият ден-списъци по места - за ритуална, за ресторанта, за хотела и на др сутрин и т. н. Blush

# 94
Ние също имахме таблица с основни неща за купуване,списък с гостите и разпределението по масите.Ние такива избирания на бутониери,салфетки нямахме.Влязохме в един магазин в Асеновград и си купихме:чашите,бутониерите,шампанското,кутия за парите,украса за колата,и кошничка за халките.Важното беше да са в синьо,да са изчистени и стилни, е попаднахме на точния магазин,даже и отстъпка направиха.Салфетки имаше от момичето с украсата обсъдихме само цвета и долу горе какво искам.Е справи се отлично,нямахме никакви притеснения и забележки.Тя си имаше и човек за настаняване.Всичко мина спокойно,освен че ММ обича да няма много задължения,да се мотка и да му е спокойно,а деня преди сватбата аз бях болна  той трябваше да се справи с покупките за ресторанта.Майка му пък се приготви с масата и консумативите за кумовете и спирането там на пътя,глезотиите и т .н. Изобщо не можах да обърна внимание на нито един детайл кой знае колко,така че не се ядосвайте не се напрягайте и чакайте деня.

# 95
  • София, България
Подкрепям dchalova. Страхотни картички има в Orаnge.

И аз бях направила списъци за всичко. Бях разделила нещата на графи "Ресторант" "Църква" "Обредна зала" , за къде какво ми е нужно. После разделих нещата по пликове.
Въпреки таблото с разпределение по масите, списък с настаняването бях изпринтила и на майка ми като в екселска таблица бях подредила хората по азбучен ред и срещу името написах номера на масата, на която стои. И добре че го бях направила, че на гостите им е било доста трудно да се ориентират по таблото (така и не разбрах защо). Само са ходели и са питали къде трябва да седнат Grinning

# 96
Аз за тези неща мисля да ангажирам майка ми, бабите, свеки. Други неща имах предвид в организацията. Например кога влизаме в ресторанта, кога какво следва - игри, жартиери, захранванки и тн. Сега и с декораторките се изнервих... Пишат ми във фейсбук да съм била кажела какви цветя да поръчат, ама нямали възможност да се видим на живо. Е как да стане... Аз ако знам какво и как сама ще си го направя... и аз мога да си поръчам цветя от борсата...

# 97
Аз за тези неща мисля да ангажирам майка ми, бабите, свеки. Други неща имах предвид в организацията. Например кога влизаме в ресторанта, кога какво следва - игри, жартиери, захранванки и тн. Сега и с декораторките се изнервих... Пишат ми във фейсбук да съм била кажела какви цветя да поръчат, ама нямали възможност да се видим на живо. Е как да стане... Аз ако знам какво и как сама ще си го направя... и аз мога да си поръчам цветя от борсата...
Ами водещата или дж евентуално предварително се разбирате кое след кое следва и те когато следва нещо предварително идват и предупреждават.А оферта нямате ли предварителна с тези декораторки цветя не сте ли избирали.Ние имахме оферта за украса за цветя за всичко.Огледахме я с ММ ,той гледа само цената,а аз кое не ми харесва и кое не все пак жените сме по претенциозни.Писах на момичето,че имам въпроси,че искам нещо да отпадне или пък да се добави.Срещнахме се и ги обсъдихме имахме точно 2 срещи.

# 98
И ние сме се виждали два пъти, но това което искам сякаш остана някъде във въздуха. Не знам вече и аз... много несериозно ми дойде това.

# 99
И ние сме се виждали два пъти, но това което искам сякаш остана някъде във въздуха. Не знам вече и аз... много несериозно ми дойде това.

Аз бях много спокойна и оставих всичко в ръцете на момичето с украсата. Не знам ,освен да говориш сериозно с тях да им кажеш какво искаш веднъж за винаги, за да не се притесняваш.

# 100
Чалова, вие с ди-джея не ги ли обсъдихте тези неща кое в каква последователност се прави в ресторанта? Нашата водеща няколко пъти го преповтори сценария и по време на вечерта идваше малко по-рано да напомня за някои неща.

# 101
Тя срещата ни с ДЖ беше преди 5 месеца и само набързо чекнахме какво ще има и какво няма да има. Днес на срещата ще го питам как точно ще протече всичко.
С декораторките се чухме, оказа се голямо мазало ситуацията. Те изобщо не помнеха последния ни разговори и не бяха отразили в ценовата оферта. Добре, че се чухме, че да си кажа какво искам. Все пак оставам с чувството, че няма да ми хареса крайния резултат, но дано да бъркам.
Просто трябва да се настроя, че декорацията не ми е най-важната в този ден и да се отпусна. Осъзнавам, че съм тотален фрийк контрол и определено държа даконтролирам всяка ситуация...

# 102
  • Варна
dchalova, твоята организация наистина е доста сложна. Ние си имахме една декораторка, която водеше и изнесения ритуал. Колкото повече хора включиш в организацията, толкова по-сложно става да ги синхронизираш. Затова и освободихме водещата след ритуалите, за да не се пречка на диджея, който си водеше съвсем добре. Да не говорим ако има и фотографи. Нашият ме караше да почнем по-рано обиколката за наздравици, че да снимал на дневна светлина, но аз не исках да карам хората пак да сядат при положение, че се кефят на дансинга. Бъди готова, че всеки ще дърпа чергата към себе си, но дано всичко стане както ти искаш.

# 103
  • София, България
Ди, съветът ми щом имате среща с ДЖ днес е да се подготвите предварително малко. Че ние не се бяхме подготвили и много трудно се получи разговорът ни преди сватбата. Ама ние сме си виновни.
Човекът реално вероятно само ще ви насочва, но вие ще трябва да вземете решения. На коя песен предпочитате да влизате... Как ще влизате... На нас ни предлагаше да се случи по-тържествено, първо родителите ни, после кумовете и накрая ние, или директно ние и кумовете отзад. Ей такива неща ще трябва да обсъждате. Искате ли игри, какви точно да бъдат, в кой момент предпочитате да се случат. Кумът ще вдига ли реч, веднага след първия сватбен танц, или по време на сервирането на вечерята. Ще имате ли танц - баща -дъщера, син - майка... ей такива неща... Просто си подготви горе долу как си представяш нещата, пък той от опит ще ти казва кое е по-хубаво и съответно вие ще решите как да бъде Simple Smile 

# 104
  • Beyond the stars
Да, хубаво е да знаете какво искате и какво НЕ искате. Ние се срещахме три пъти с водещия, като втория път писахме сценарий .. то грубо казано сценарий, ами по-скоро ей тез работи - на коя песен, по кое време горе долу., имена на всичките главни герои. Той подчерта, че е хубаво да се уточни кумове, свекъри, тъстове в какви отношения са като двойки, щото случаи всякакви - кой разведен, кой скаран, кой т.н
Третият път уточнихме нещата за които ние се чудехме, той даде нови идеи, върху които беше мисъл и така.

Фотографката единствено на фотосесията определяше какво се случва- през другото време беше като сянка ..изобщо не се забелязваше.

Общи условия

Активация на акаунт