Отговори
# 90
Очевидно в медиите цари объркване какво точно иска да маха Брюксел - лятното или зимното часово време.

https://nova.bg/news/view/2018/08/31/225604/%D0%B1%D1%80%D1%8E%D … D0%B5%D0%BC%D0%B5

http://bnr.bg/post/101013774/ek-shte-se-pogriji-vazmojno-nai-bar … nata-na-chasovete

Голям майтап! В крайна сметка ще остане само зимното време май.

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 14:37 от Анонимен

# 91
Очевидно в медиите цари объркване какво точно иска да маха Брюксел - лятното или зимното часово време.

https://nova.bg/news/view/2018/08/31/225604/%D0%B1%D1%80%D1%8E%D … D0%B5%D0%BC%D0%B5

http://bnr.bg/post/101013774/ek-shte-se-pogriji-vazmojno-nai-bar … nata-na-chasovete

Пълна каша. Peace

От първия линк

Брюксел е "за" премахване на лятното часово време. Европейската комисия ще препоръча на страните-членки да отменят въвеждането на лятно часово време.

От втория линк
Европейската комисия ще се погрижи възможно най-бързо да бъде прекратена смяната на часовете през зимата и лятото и да остане само лятното часово време. Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия ZDF тази сутрин.

# 92
По принцип у нас нямаше особено информация по темата, оказва се, че е имало някакъв линк някъде за гласуване освен това. Независимо кой за кое време е, е хубаво до всеки да достигне.
За дезинформиращите статии и материали вече споменах нагоре.

# 93
  • София - Рим и обратно
Тея, дето Фърлят гьобеци Joy

# 94
Ох, мислех, че ще хване бъзика.
Швеция-швеци (а не шведи) Simple Smile
т.е. думичката циркулира като смешен вариант на шведи просто

# 95
  • ВАРНА
Чисто и просто - следващият месец 29 октомври - не трябва да въртим стрелките и всичко ще бъде перфектно!

Аз ще съм първият при този вариант заедно с германците радващи се на късното зимно стъмване. 

Няма и как да не се радвам ако на 29 окт. не върнем 1 час назад!

Така обикновено по крайбрежието топлия ноември поне до към 15-ти - ще стъмва съвсем нормално в 18 ч.!
 - А не като сега ноември топло приятно 17-18 градуса редовно е във  Варна около 5-10 ноември  - а се стъмва дивашки рано   17 часа по морето!

Последна редакция: пт, 07 сеп 2018, 15:29 от Печикамъков

# 96
  • в кукувиче гнездо
Е стига с това море вече де, Варна, та Варна... Всеки си гледа от собствената камбанария. Ама ако сутрин в десет във Варна тепърва се развиделява сто процента всички ще прореват. И няма да издържи това повече от една зима. Така че надали ще спреш да въртиш стрелките.

# 97
  • ВАРНА
Е стига с това море вече де, Варна, та Варна... Всеки си гледа от собствената камбанария. Ама ако сутрин в десет във Варна тепърва се развиделява сто процента всички ще прореват. И няма да издържи това повече от една зима. Така че надали ще спреш да въртиш стрелките.

Няма да прорева.  В България е +15 минути разлика. Не е фрапиращо.  
Но 1 час по-късно стъмване вече е много!

Особено когато става стъмването едва в около 16.55 ч.  - на всичко съм съгласен да се стъмва в 18 ч. ноември-декември!
А като се сетя и че още към края на януари при оставане на лятно часово ще се стъмва чак 18.45 ч. и съвсем намразвам зимното часово в момента.

8-8.15 ч. сутрин не е болка...докато се разбуди човек и се съмнало.  

# 98
  • в кукувиче гнездо

Няма да прорева.  В България е +15 минути разлика. Не е фрапиращо. 
Но 1 час по-късно стъмване вече е много!

Особено когато става стъмването едва в около 16.55 ч.  - на всичко съм съгласен да се стъмва в 18 ч. ноември-декември!
А като се сетя и че още към края на януари при оставане на лятно часово ще се стъмва чак 18.45 ч. и съвсем намразвам зимното часово в момента.

8-8.15 ч. сутрин не е болка...докато се разбуди човек и се съмнало. 
Може би трябва да се консултираш с психолог...

# 99
  • ВАРНА
По скоро ти! 

Аз искам това което искат 73% от европейците.

# 100
Преминаването към зимно време винаги ми е по-комфортно. За мен е по-нормално през зимата в 17ч да започва да се стъмва и като си тръгна в 18ч от работа да е тъмно. Обаче да стана сутринта в 7ч в тъмница и в следващите 2 часа докато се приготвям за работа, и докато пътувам като пристигна там в 9 часа да е все тъмница - ужас.
Та според мен тия 73% европейци или са изсмукани от пръстите или не са разбрали, че постоянното лятно часово време не е ОК през зимата. Докато зимното си е ОК и през лятото.

# 101
  • Буркина Фасо
Преминаването към зимно време винаги ми е по-комфортно. За мен е по-нормално през зимата в 17ч да започва да се стъмва и като си тръгна в 18ч от работа да е тъмно. Обаче да стана сутринта в 7ч в тъмница и в следващите 2 часа докато се приготвям за работа, и докато пътувам като пристигна там в 9 часа да е все тъмница - ужас.
Та според мен тия 73% европейци или са изсмукани от пръстите или не са разбрали, че постоянното лятно часово време не е ОК през зимата. Докато зимното си е ОК и през лятото.
90 %  от тия 73% европейци  са немчуги.

# 102
последно кога и какво и в каква посока ще се върти? много шум за пълна тъпотия. но поне човек винаги може да закъснее за работа и да каже, че се е объркал:))) или изобщо да не се появи и пак с Юнкер да се оправдае.
Аз не знам кое предпочитам. И сутрин да ми е тъмно не ми харесва и вечер да ми е тъмно ми е кофти.

# 103
  • Буркина Фасо
последно - след месец и половина ще върнем стрелките. може и за последно да е , но може и не.

# 104
  • ВАРНА
Тепърва предстоят много гласувания - караници един вид - като тук...и в Европарламента ще има много за лятното и много за зимното - та скоро няма да спре въртенето.  Въпреки че  според Жан Клод Юнкер всички европейци/над 90%/ искат да се спре въртенето - кое време да остане ще бъде много сложна дискусия.
 Някои евродепутати казват че може и чак от 30 март 2020 г. да спре въртенето на стрелките.

Уж лесен въпрос - но много разногласия зимно или лятно.

Едно е сигурно ако сме към зимно още в 16 часа ще бъде напълно тъмно три месеца!

Общи условия

Активация на акаунт