Отговори
# 360
Никакъв стрес не изпитах при смяна към астрономическото време. Да, малко е депресиращо да се стъмва рано, но пък така е решила природата. Далеч по-неестествено ми се струва оставането към лятното часове при което ще се съмва към 8:30-9:00. Повечето хора започват работа между 8 и 9, приключват към 17-18, изобщо няма да разберем кога е било светло  ooooh! . Не ми се мисли и за ефекта върху организма ако останем само на лятно...

# 361
Дойдоха ли ви сърцата на място, на всички любители на ранното стъмване? Добре ли ви е да се стъмва в 5 и да се прибирате по тъмно? Надявам се, че през пролетта пак ще променим времето завинаги!

# 362
Плюсът за мен днес е, че имах един час повече и си свърших цялата работа. Simple Smile
Сега отивам на работа с удовлетворение. Утре ще спя цял ден. Simple Smile

И аз се надявам през април да е последното въртене, завинаги. Heart Eyes

# 363
Никакъв стрес не изпитах при смяна към астрономическото време. Да, малко е депресиращо да се стъмва рано, но пък така е решила природата. Далеч по-неестествено ми се струва оставането към лятното часове при което ще се съмва към 8:30-9:00. Повечето хора започват работа между 8 и 9, приключват към 17-18, изобщо няма да разберем кога е било светло  ooooh! . Не ми се мисли и за ефекта върху организма ако останем само на лятно...
Подкрепям! Но, май имам усещането , че точно това ще се случи. Само да видим колко дълго би изкарало вечното лятно. И на мен стъмването не ми причинява дискомфорт, колкото дългия сутрешен мрак, когато трябва да вляза колкото може по-бързо във форма за работа.

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 19:17 от Sun_Shine016

# 364
Дойдоха ли ви сърцата на място, на всички любители на ранното стъмване? Добре ли ви е да се стъмва в 5 и да се прибирате по тъмно? Надявам се, че през пролетта пак ще променим времето завинаги!
Ми... така, като питаш, добре ни е. Що така с лошо?
Да видим другата зима на вас как ще ви е да излизате по тъмно и да се прибирате по тъмно.

# 365
И аз съм от групата, на които им е добре и го предпочитам пред съмването след 8.30 през зимата.

# 366
Аз също имам усещането, че докато се задава въпросът така, повечето хора ще са за лятното, без изобщо да се замислят, че сутрин ще работят 1 час на тъмно. Други пък ще махнат с ръка, нали и без това ставали по тъмно. Да, но е факт, че досега никой по нашите ширини не е живял изцяло на лятно време и ефекта върху тялото не е ясен.

Само да видим колко дълго би изкарало вечното лятно.

То ще си е вечна зима по-скоро. Сутрин, ще е тъмница, вечер след като човек приключи работа/училище/университет, пак ще е тъмница. Вместо повече хора да се възползват от светлината, ще стане точно обратното.

# 367
Аз също имам усещането, че докато се задава въпросът така, повечето хора ще са за лятното, без изобщо да се замислят, че сутрин ще работят 1 час на тъмно.

Е как на тъмно? На нивата ли работите?
И през зимното време сутрин пак се ползва осветление, някъде даже целодневно.
Даже и улиците да метете, пак са осветени.

# 368
Аз също имам усещането, че докато се задава въпросът така, повечето хора ще са за лятното, без изобщо да се замислят, че сутрин ще работят 1 час на тъмно. Други пък ще махнат с ръка, нали и без това ставали по тъмно. Да, но е факт, че досега никой по нашите ширини не е живял изцяло на лятно време и ефекта върху тялото не е ясен.

Само да видим колко дълго би изкарало вечното лятно.

То ще си е вечна зима по-скоро. Сутрин, ще е тъмница, вечер след като човек приключи работа/училище/университет, пак ще е тъмница. Вместо повече хора да се възползват от светлината, ще стане точно обратното.
Именно. Например, работещите от 9 до 18 ч., излизат в тъмно, след като излязат от работа в 18 ч., пак тъмно и на практика няма да видят светлина нито сутрин, когато тръгват за работа, нито пък вечер, когато се връщат. А по астрономическото време през зимата, поне сутрин най-късно към 8 ч. излизащите за работа (които започват от 9 и имат около 1 час път до работното място), ще могат да видят малко светлина. Иначе наистина фактически биха живяли във вечна нощ през зимата. И това ако не би предизвикало депресии.

# 369
Е как на тъмно? На нивата ли работите?
И през зимното време сутрин пак се ползва осветление, някъде даже целодневно.
Даже и улиците да метете, пак са осветени.

Доста съм далеч от нивата Laughing . Но е факт, че ако останем на лятното време, през ноември слънцето ще изгрява между 8 и 8:35, а през декември и част от януари изгревът ще е между 8:36 и 08:56. Мнозинството хора започват работа още в 8 сутринта, което значи точно това, че близо месец ще работят сутрин по един час на тъмно.

# 370
Ееее, да не работите в зандан случайно? Повечето работни места имат прозорци, всеки излиза и в обедната почивка, какво толкова се оплаквате за "вечната тъмнина"

# 371
Нали много искахте светлина, сега пък искате през прозорец да я гледаме Stop .

# 372
А като пътуваш към работата си откъде я гледаш? От прозореца на колата или на автобуса. Да не говоря, че в метрото пък въобще не прониква светлина

# 373
Ох....както и да е. Просто споделяме кой кое време чувства по-леко. На лятното аз лично, още от есента започнах да влизам във форма късно, а пък за зимата ако е, направо не ми се мисли. Докато по това време, което е сега, след като се въведе наесен по-ми спори и работа и всичко от сутринта. Така ми е устроен организма. Просто тук си изказваме болката.

# 374
А като пътуваш към работата си откъде я гледаш? От прозореца на колата или на автобуса. Да не говоря, че в метрото пък въобще не прониква светлина

Все пак прекарвам някакво време движейки се пеша сутрин. Дори 15 минути на светло сутрин е пак по-добре от пълната тъмница.

И впрочем колко от офисите имат големи прозорци и колко от служителите са разположени до тях ? И какво ще видят сутринта между 8 и 9 през зимата, ако сме на лятно време, тъмницата навън може би ?

Общи условия

Активация на акаунт