Дългото чакане след трансфер - Тема 71

• 93 308
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Polikar, щом са некачествени яйцеклетки трябва да се предприеме нещо за подобряване на качеството им. Поне така си мисля аз. Лекарката не ти ли препоръча някакви добавки. На мен ми изписаха и ми препоръча физиотерапия. Предстои ми скоро контролен преглед и ще разпитам по-подробно какво друго може да се направи, защото и на мен ми казаха, че най-вероятно са некачествени яйцеклетки.
Ми нищо не каза само пуснахме антимюлеров хормон  и на втори ден от цикъла да съм при нея (аз съм със един яичник) това е резултата как е според вас

# 421
Няма как да станат по-качествени яйцеклетките с добавки, но се чудя как след първия опит така са отсекли ! По-полека се казват тия работи ...  Rolling Eyes

Аз съм с кофти Я.  - 2 неуспешни опита, една куха естествена бременност.
Според мен с всеки опит вадим по-лоши яйца, така че препоръчително е  по-слаби къси протоколи . ЕЦ...
Сега на 3-ти опит нещата бяха на-зле , ама нищо... 2 снежинки имам поне. Praynig

# 422
Аз бях по дълъг протокол  (лека  стимулация тека каза док.) И извади само 2 яйцеклетки една се оплоди  и на 3ден ми я върнаха
Като се разбра че не съм бременна я питах каква е причината и тя казак:
Некачествена яйцеклетка но решихме да я върнем

# 423
Аз бях по дълъг протокол  (лека  стимулация тека каза док.) И извади само 2 яйцеклетки една се оплоди  и на 3ден ми я върнаха
Като се разбра че не съм бременна я питах каква е причината и тя казак:
Некачествена яйцеклетка но решихме да я върнем

О не - дълъг протокол не е лека стимулация.
С АМХ 1,7 имаш намален яйчников резерв по принцип, дори и за 1 яйчник .
Така че със сигурност си за къс протокол или Естествен цикъл- питай .

при извадени само 2 яйцеклетки , не може да се заключи нищо. Нормално е едната да отпадне... не знам.
АМХ се пуска преди стимулацията.

# 424
Здравейте, момичета. На 12 ден след ЗЕТ пуснах ЧХГ - 1300 mlu/ml. 17 ден - 600 mlu/ml. Отидох на преглед 3 дена след второто ЧХГ, защото лежах малко в болница, със съвсем слабо кървене за 2-3 дни. Док видя обаче сак с ембрион вътре и сега не знам какво да мисля. Случвало ли се е на някоя подобно нещо? На преглед съм чак в събота.

# 425
2 ембриона ли са ти върнали? За 12 ден ми се струва висока тази стойност и може едното е да е отпаднало и затова да е било кървенето и спадането на хормона. Това е по-добрият вариант.

# 426
  • София
2 ембриона ли са ти върнали? За 12 ден ми се струва висока тази стойност и може едното е да е отпаднало и затова да е било кървенето и спадането на хормона. Това е по-добрият вариант.
И да отпадне единия ембрион, няма как ЧХГ да пада

# 427
Не. В интерес на истината ми върнаха само един. Замразен на 6-ти ден. Док каза, че понякога клетката започвала да се дели и в самата матка. Така ставали еднояйчните близнаци. И аз се надявам да е така, но не знам как ще издържа до събота. Мислех, че ще ми пусне ново ЧХГ, но той само ме гледа на ехограф и може би като видя сака с ембриона и да е решил, че е излишно.

# 428
  • София
в една и съща лаборатория ли се изследва?
Аз лично не знам как щеше да издържа да не провяря още един път ЧХГ, независимо от доктора Thinking

# 429
Аз лично не знам как щеше да издържа да не провяря още един път ЧХГ, независимо от доктора Thinking

Въздържам се и опитвам да мисля позитивно, може би, защото ми е първи и последен трансфер с моя яйцеклетка. Аз съм с ИЯР. На 33 год. съм, но имам 5 спонтанни аборта,всички около 6 г.с./сега съм в 5г.с. и 5 дена/.И петте пъти забременявах нормално. Но вече не мога и стигнахме до инвитро. Та това ми е последната надежда за дете с моя яйцеклетка и искам да се радвам на бременността, колкото мога повече.

# 430

Въздържам се и опитвам да мисля позитивно, може би, защото ми е първи и последен трансфер с моя яйцеклетка. Аз съм с ИЯР. На 33 год. съм, но имам 5 спонтанни аборта,всички около 6 г.с./сега съм в 5г.с. и 5 дена/.И петте пъти забременявах нормално. Но вече не мога и стигнахме до инвитро. Та това ми е последната надежда за дете с моя яйцеклетка и искам да се радвам на бременността, колкото мога повече.
Ох, милата. Дано нещата се развият добре. И аз ще си откачам до 02.11 до прегледа. Аз пък съм с ниско ЧХГ, но с доки май чакаме чудо. По съвет на момичетата утре пак ще пусна кръвни и да видим Sad ДАНО, ДАНО, ДАНО

# 431
Благодаря ти, Elinka Malinka. Стискам палци и при теб нещата да са супер. Пожелавам ти от сърце - растящо ЧХГ. Кураж и Вяра. Това ни е необходимо. 🙂

# 432
  • София
Здравейте, момичета. Днес ми е 9-ти ден след ЗЕТ на едно ембрионче, замразено на 6-ти ден. Нямам абсолютно никакво усещане, което ме птитеснява още повече. Neutral Face
Вчера имах само едно - две придърпвания в десния яйчник и попринцип вчера трябваше да ми дойде МЦ. Честно казано нещо съм се отчаяла и не знам какво да правя. Кръвния тест ми е за неделя и мисля да изчакам до тогава,  за да е сигурно на 100% , но притеснението и отчаянието стават още по силни... Sad

# 433
Аз не мога да разбера защо и някои АГ и някои жени са " лакоми " за яйцеклетки и ембриони. То като има проблем и организмът се затруднява и една хубава Я да образува - как като се наблъска с хормони и се излъже яйчника да образува 7-8 Я - как ще бъдат качествени ...  ами за мен няма как . По-добре една читава Я на ЕЦ и един ембрион , едно бебе и една имаща шанс да е успешна бременност, отколкото 6 замразени некачествени ембриона и куп неуспешни трансфери. Не е нужно всеки път да слушате лекарите безропотно . Аз даже и не дадох дума да стане за стимулации и съм пробвала само на ЕЦ .
Не искам да обидя никой.... просто имам усещането , че някои АГ карат по един и същи протокол всички жени.... така да има повече Я , нищо че не стават..

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 08:42 от yyoana

# 434
Щеше да е идеално всяка яйцеклетка да води до бременност и бебе, уви ако беше толкова лесно всичко щеше да е много просто.
Честно казано, ако сега тръгвам по пътя за ин витрото щях да напиша същото.
Ин витрото на естествен цикъл е много щадящо, но и с по-нисък процент успеваемост, я некачествена яйцеклетка, я не се е оплодила, я се е оплодила и не достигнала до определено качество. Аз честно казано тези "железни" нерви ги нямам.
На единия от трансферите бях с жена, която и беше 25 та пункция на естествен цикъл, защото беше с ИЯР и искаше свое дете, а не с донорски яйцеклетка.
А относно силната стимулация, това освен всичко трябва да се съгласува и с лекар, едва ли можем сами само да се справим.

Общи условия

Активация на акаунт