Не искам да ме погребват, не искам отгоре ми да сеят градинки, не искам никой да се задължава с нищо към мен, защото е тъпо и досадно - ау, идва задушница, ау, трябва да се ходи на гробища, ау,ау,ау.... Едно време викингите са полагали мъртвите си в лодка, пускали са я по водата, пускали са по нея запалена стрела, сбогували са се още там и са си тръгвали. Мъдри хора. А и ако хората наистина се прераждат, дали им е нужно на тези които са си тръгнали , някой да прави ритуали за тях още петдесет години, примерно. Може отдавна да са се преродили, да имат нов живот, а някой още да сее градинка на две педи земя и да плаче върху й. Ако някой ме е уважавал приживе, ще ме помни и след това. Това май ще ми е повече от достатъчно. Така мисля аз, мнението ми не е меродавно.
Подозирам, че в началото на поста си се обръщаш към мен, затова отговарям : Нямаш идея как ме разсмя, особено с горещата си молба да не ти правя магии
И с риск да ме анатемосаш, ще ти кажа, че дори и да можех да правя подобни неща ( а аз уви, съм набедена за най- некадърната вещица
) не бих похабила и най- елементарната си магийка за теб. От хора като теб , бягам като дявол от тамян ( крилата фраза, да не си помислиш нещо друго ) . Ти, жено,
първо си прочети поста няколко пъти, за да осмислиш какво си написала и спри да търсиш бесове, грехове и незнам още какво у хората, а погледни обкръжението си , което явно те е взело за мезе и промива и без това промитото ти мозъче. Аз не съм вярваща, дори не съм кръщавана, но от обща култура зная за християнството повече от теб, ревностната християнка.
Дето има една дума, няма нищо случайно в този живот.Препоръчани теми