На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 764
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Там където
Oh! Carol! Страхотно предложение. Извинявай, но не мога да се ориентирам на картата на сайта. Къде е това? На Халкидики ли?

Иначе за Виктор, който пита за Амулиани- не е много далече, от Трипити е за 10-15 мин ферибота. Там не мисля, че има хубав къмпинг или поне аз не видях. Бяхме там с ММ през юни 2017. Има много хубави студия и вилички с полянка отпред за бебето около плажа Аликес, но там е ид оста шумно. на мен супер много ми хареса един плаж- Агиос Георгиос, защото беше тих, с малко хора, имаше страхотна таверна с много любезен собственик и персонал. Иначе аз бях в Таласа хотел- много мили хора със семеен хотел, но ти трябва кола за плажа- не е на първа линия.

# 586
Qaki, предложеният от Oh!Carol къмпинг е малко след летището на Солун, преди Халкидики. Епаноми се казва селото.

Като стана дума за Амулиани - сетих се, че на плажа Агиос Георгиос има едно семейно хотелче. http://gripos.gr/gripos_en.html

Всички възможности за настаняване на острова и кое как се намира спрямо градчето, Аликес и другите плажове, могат да се разгледат в общинския линк на Амулиани на 1-ва страница на темата.

# 587
Qaki, както Параход казва, е на 20 мин. от летището. Пак май се води Халкидики, но си е съвсем в началото. Пак казвам, че няма почти нищо на около, защото е в резерват и не е супер лукс, но е идеално за мързелива почивка с деца.

# 588
  • Там където
Благодаря ви момичета. Открих го в гугъл мапс. Имам нужда това лято от една мързелива почивка, макар че моя син е дърто магаре вече и търси шумни места и купони Simple Smile

# 589
  • Sofia
Oh Carol,  в някои от помещенияа за настаняване има ли кухненски бокс? разкажи малко повече. Мястото излежда идеално за кратка, лежерна почивка. Плжа как е, а плажовете в близост?

# 590
Първо да кажа, че последната ми информация от първо лице е от лято 2017. Били сме в двойна стая, студио и апартамент. В студиото има нещо като кухня, но не е по-голяма от 1.20 и става за сандвичи, мезета и евентуааално салата и нещо на котлона. В апартамента беше по-голяма, има маса и като цяло е по-удобно да се приготви нещо. Таверната обаче беше на доста прилични цени за северна Гърция и всичко беше много вкусно. Тази година предлагат и вечеря. Приятели бяха и казаха, че се избира по менюто, като се доплаща само за някои риби, но не съм питала подробно дали включва мезета и разни глезотии. Готвеха допълнително и различни манджи всяка вечер, но трябва да попиташ за тях. Закуската беше сравнително разнообразна, с разни домашни неща и до 11.00, което тогава оценихме. Има още една таверна в близост, която работи само през деня, но беше доста добре посетена от гърци.

Плажът е през един черен път, (от главния път до къмпинга има стотина метра доста приемлив неасвалтиран участък) който води до къмпинга и другата таверна и хич не е нароварен. В края на август имаше доста голям избор от свободни места на първа лния. Плажът е пясъчен, широк, плавно става дълбоко, водата е чиста, но не е онова синьо. Чадъри и шезлонги се ползват срещу консумация. Не сме ходили на други плажове, въпреки че принципно доста обикаляме. Самият плаж е доста дълъг и към другия му край има доста заведения, които събота и неделя бяха доста добре посетени.

Посетителите на къмпинга бяха предимно от Западна и Централна Европа и някой друг грък.

# 591
Aз измислих тазгодишния къмпинг. След 4 години на Амуляни, сега ще сме на Кефалония за две седмици, началото на юли. Ще го съчетаем и с няколко дни в Мецово и Янина, защото сестра ми живее там и тогава е сватбата ѝ. Мислех си навръщане да направим и една нощувка в Кастория, за да разделим пътя на прибиране.

# 592
  • Розовата долина
Amelie, би ли споделила къде сте били на Амулияни?В търсене съм на апартамент,вила,къща под наем близо до плажа за 4 души.Искам да има обзаведена кухня, за да мога да приготвям нещо дребно и задължително барбекю, да има зеленина.Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 10:35 от inka2005

# 593
Един път в Agionissi resort и останалите на къмпинг. Ние сме запалени и гледаме да изкарарваме поне две седмици ня някой къмпинг, за да си починем хубаво.

# 594
И ние с план за къмпинг на Кефалония в средата на юни. Понеже къмпингът е много близо до Мелисани, а чета доста противоречиви отзиви, заслужава ли си според вас? И има ли някое време през деня, когато да е най-красиво, в зависимост от светлината?

# 595
  • София
Един път в Agionissi resort и останалите на къмпинг. Ние сме запалени и гледаме да изкарарваме поне две седмици ня някой къмпинг, за да си починем хубаво.
A би ли споделила мнение за престоя ви  в Agionissi resort 

# 596
Била съм там преди пет години. Беше чисто, поддържано, храната беше вкусна и обилна. Има басейн и малък плаж, но не ходихме на Аликес.

# 597
И ние с план за къмпинг на Кефалония в средата на юни. Понеже къмпингът е много близо до Мелисани, а чета доста противоречиви отзиви, заслужава ли си според вас? И има ли някое време през деня, когато да е най-красиво, в зависимост от светлината?
За най-добра светлина трябва да се отиде към обед, около 12. За да не се разочароваш, добре е да знаеш, че е доста посетено (чака се на опашка, но върви бързо) и самото плаване с лодка в пещерата продължава не повече от 10 минути.
Мен лично пещерата и светлината много ме впечатлиха, повече от разните други "Сини пещери" по Средиземно море. Даже ми беше чудно, че сме отишли чак на третото си посещение на Кефалония, може би от зор да избягваме тълпите Simple Smile
Eто, прецени сама.

# 598
  • София
На мен Мелисани ми беше голяма мечта и след като я посетих останах леко разочарована, но не от самото място, а по-скоро от припряността на посещенията и комерсиалността. Тя и Параход го е написала - всичко приключва за 10-тина минути и не ти остава възможност да се насладиш на красотата на мястото. Иначе за мен е уникално. Водата вътре е много дълбока (май 30 метра беше) кристално чиста, смес от морска и сладка. В самата пещера има хубава акустика и лодкарите поизпяват по нещо. Ние я посетихме точно по обяд, защото така бях чела, че е най-подходящото време. А това са моите снимки оттам:

Последна редакция: пн, 07 яну 2019, 18:10 от миленка_д

# 599
О, лодкарите като пеят си е атракция, ама мислех да им го оставим това като бонус-изненада на неходилите Simple Smile Акустиката в пещерата е страхотна.
Миленка Д, първата ти снимка много, много ми харесва!

Общи условия

Активация на акаунт