На море в Гърция 2018-2019 - IV

• 85 733
  • 746
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Има ли на Наксос подходящи места за шнорхелинг?

# 616
Някакви впечатления от плажа в Ставрос?
Благодаря!

# 617
  • София
4 км плаж.В по-голямата част с камъчета.В края на селото в посока Олимпида има по-хубав участък   много плитък.В околията има приятни плажове също

# 618
4 км плаж.В по-голямата част с камъчета.В края на селото в посока Олимпида има по-хубав участък   много плитък.В околията има приятни плажове също
Благодаря! Водата чиста ли е плитко ли е?

# 619
  • София
Благодаря! Водата чиста ли е плитко ли е?

На Ставрос не ми се видя много чиста водата. Все пак в района  се влива Струма.  И не беше много плитко според мен. Това разбира се е мое виждане. Като цяло не е моето място. Ходехме в района единствено заради ресторант Каламатианос, но след като миналата година ядохме кофти храна, нямаща нищо общо с предишните ни посещения,  смятам изцяло да зачеркна района.

# 620
На мен около Ставрос не ми хареса особено, носи усещането на българското черноморие - доста застроено, много хотели по бреговата ивица, много магазини, будки и сергийки, много хора на плажа и нищо общо с идиличната почивка, каквато търся. Морето също не ме впечатли с чистота.

Много съжалявам да чуя, че Каламатианос са си развалили кухнята, фенове им бяхме. Ако все птак отидете там, на високото в Ано Ставро има добра таверна, Агнанти се казва.

Аз също обмислям идната лятна почивка. Имам леко необичайно питане - след като на последните няколко почивки редовно се събуждахме с болки в гърба, бихте ли препоръчали хотел в Корфу или Пелопонес с удобни, по-меки матрациLaughing  Може и някъде по-наблизо. Не съм си представяла колко много едно неудобно легло може да ти се отрази на почивката. Явно в цяла Гърция обичат да спят на твърди като дъска матраци...

# 621
Макарон,
на Пелопонес сме отсядали на много места, но на прима виста се сещам да ти препоръчам ето този хотел - https://www.booking.com/hotel/gr/estia-messinia.en-gb.html, който се намира в южна Месиния, частта най-подходяща за плажна почивка. Като цяло бях много доволна от настаняването и обслужването там, не помня точно за матрака, но собственичката е канадка от гръцки произход (мъжът й също е канадец), а в Северна Америка много държат на меките и пухкави матраци, та смятам, ще е добре.
Сещам се за какво говориш по отношение на твърдите гръцки матраци, не навсякъде са такива, но на по-евтините места често. Една от причините е, че по-бавно се амортизират при хард употреба твърдите.

# 622
  • Sofia
Точно твърдите матраци са препоръчителни при проблеми с гърба и кръста. От меките с времето гръбначният стълб се уврежда, особено при хора с наднормено тегло. Peace
Аз винаги в Гърция спя като труп. Много са ми удобни матраците, точно защото не са като желе.

# 623
Малко е мит това за твърдите матраци и проблемите с гърба, ама да не задълбаваме. Продавачът на от магазина на Магнифлекс ми каза, че единствения недостатък на матрака, който сме избрали, е че после никога няма да спим удобно на друг матрак и се оказа прав.

Параход, мерси, ще проверя хотела. Така или иначе Пелопонес ни е в плановете, изглежда чудесно.

# 624
Като стана въпрос за Пелопонес в коя част са хубавите плажове. Миналата нова година бяхме в Нафплио. Страхотно градче, ама плажа беше много малък. Не че точно тогава сме плажували, но имаше 2- 3 ентусиасти, които се къпеха!

# 625
  • Пловдив
Ей там, дето Параход е пуснала линк за хотел в пост 621. Плажът на Финикунда е пясъчен, с прекъсвания на места, които образуват по-малки плажчета, общо около 10 километра. Има и други на прилично разстояние - (Т)цапи, (Г)ялова, Войдокилия.... Като забележка имам липсата на добри места за шнорхелинг.

# 626
Sunny, какви са ти критериите за хубави плажове? Например, аз харесвам малки, закътани, непопулярни плажове с разнообразие на подводен живот и мога да дам насоки за такива. Но повечето хора не харесват плажове, на които да няма поне едно барче.

# 627
Като стана въпрос за Пелопонес в коя част са хубавите плажове. Миналата нова година бяхме в Нафплио. Страхотно градче, ама плажа беше много малък.
На Каратона ли ходихте?
Толо наблизо е хубав пясъчен, но си е курорт, комерс. Иначе в Арголида има и други, но не са кой знае какво.
Най-добрият избор като големи, спокойни, многобройни и различно цивилизовани/диви плажове са на запад/югозапад (където и Джул е писала, има и други освен споменатите), а най-хубавият плаж на Пелопонес изобщо - островчето Елафонисос на югоизток, което е на 10 мин. плаване от сушата.

# 628
  • София
Sunny, какви са ти критериите за хубави плажове? Например, аз харесвам малки, закътани, непопулярни плажове с разнообразие на подводен живот и мога да дам насоки за такива. Но повечето хора не харесват плажове, на които да няма поне едно барче.

Аз съм като теб, харесвам диви места без хора.

# 629
Ето един от плажовете на Пелопонес, който на мен ми допадна най-много.
Скрит текст:

Нямаше жив човек, чудно за шнорхелуване. Няколко километра след Ксифиас имаше още няколко заливчета с подобни плажове. На единия ни завари харпунджия, който беше видимо изненадан, че вижда хора. Изобщо на Пелопонес има толкова различни гледки по пръстите, все едно си на абсолютно различни места.

Общи условия

Активация на акаунт