Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 63 551
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Varna
Значи за сега фраера го отписвам.
Като чета как се получават картофите във него, аз ползвам за картофи друго
тенжУре, което ги прави като фраера. Пече ми пилешкото и рибата чудесно,
прави страхотни сандвичи. Пече ми и сладкиши.....та шА спестя едни пари за сега Simple Smile

# 511
Значи за сега фраера го отписвам.
Като чета как се получават картофите във него, аз ползвам за картофи друго
тенжУре, което ги прави като фраера. Пече ми пилешкото и рибата чудесно,
прави страхотни сандвичи. Пече ми и сладкиши.....та шА спестя едни пари за сега Simple Smile
Делте, веднага да го споделиш туй тенджуре!

# 512
  • София
Майка Зайка дай линк и към твоя Делонги! Моля те!

Заповядай https://www.ebay.de/itm/Delonghi-FH-1396-1-Extra-Chef-Plus-Fritt … ~VbyFMg:rk:1:pf:0

С доставка до адрес на Лерон.

# 513

Заповядай https://www.ebay.de/itm/Delonghi-FH-1396-1-Extra-Chef-Plus-Fritt … ~VbyFMg:rk:1:pf:0

А има ли плащане на някакво мито или само транспортни разходи

# 514

Благодаря!!! Hug Hug

# 515
  • Бургас
От Германия няма мито.

# 516
  • Paris, France
Такъв Делонги и а майката на една съученичка на дъщеря ми. Хубав е, пече мусаки, хляб, тестени, но няма мощта на показания от Кристи Филипс. Това го пиша за да не се разочарова някой..Пица в Делонгито не става като във Филипс. Тя и във Филипс а не става като във фурна за пица, но това е друга тема. Във Филипс а парчетата риба стават невероятни и бързо. Но в тигана си ми е най-добре.

Ако си имате обикновени фурни и сте повече от трима у дома, н мисля, че такъв уред е удачен. Мене не ме блазни. Още не съм намерила достоен заместник на газовата фурна, която е малка, 42 литра, но си ни върши идеална работа, а е стара, без вентилатор, но идеална за абсолютно всичко.

Дам, нищо не може да ми замени готварската газова печка с котлони и фурна с грил. А така искам още някой нов боклук! Че малко уреди берат прах в мазето 😆

# 517
То и на мен на фурната ми се получава най вкусно, но кой ще го чака, като се върна след бач след десет часа навън трябва да се яде...та за туй търся кукъри и фрайери! Кристи каза пържолите стават за 15 минути....! Wink
За пържене също бих намерила алтернатива, защото дори и да съм свободна няма да висна половин, един час права до тигана да пържа картофи, тиквички, риба...! Това просто е абсурд, за това ястия, които изискват повече от 10-15 минути подготовка край кухненския плот и тиганите, у нас не се правят! bowuu

# 518
Тиквички и риба стават супер във фрайъра. Картофи също! Но просто не са типичните пържени в олио. Наблягам на това, за да не подведа някого.

# 519
  • Бургас
Уф, аз колкото повече чета, толкова повече се обърквам трябва ли ми или не.
Ние сме 4 човека, трима от които мъже. Децата вече ядат повече от мен. Освен това винаги готвя по 5-6 порции, защото трябва да остане и нещо за обяд на следващия ден за големия ми син. Ако във фрайъра ще трябва да готвя на два пъти по 15-20 мин май по-добре да ползвам фурната. Ще го мисля значи.

# 520
И аз съм в процес на чудене, след толкова години готвене без пърженяци моите тъкмо се научиха да харесват чорболяците в кукъра! Що зорлем да си създавам дерт! hahaha hahaha Като ни се дояде пържена риба или тиквички поръчвам на свеки, тя е свободна и пържи по две кила, отиваме, хапваме и така, през вход е! Майка като дойде на гости също я хващам да ни опържи.... Joy Joy

# 521
  • Varna
Свекита и мами кЪт сланца имат някои късметлийки Hug bouquet

# 522
  • Paris, France
Хм, пържената риба ми е готова за точно 10 минути на котлона. Зависи и каква е, колко са големи парчетата. Манджата ми отваря повече работа с рязане и белене. Докато пържа рибата режа салатите и така времето в кухнята е оползотворено максимално. Ако я ядем с ориз и броколи на пара, примерно, слагам ориза и включвам оризоварката. Вземам 2 глави броколи и отрязвам цветчетата. Измивам броколите и ги поставям в кошницата. Вадя паветата или филиите сьомга, овалвам в брашно 2 филии или 6 павета и слагам на котлона големия тиган с диаметър 32см и малко мазнина. На големия газов котлон мазнината е готова за 2-3 минути. През това време слагам прибори и чаши на масата, вода. Отивам в кухнята и слагам рибата. Поставям ситото с броколите над ориза, който вече ври и слагам капака. Обръщам рибата. Вадя 4 чинии и ги слагам на плота. Ако ти ата е готова първа и са филии, слагам по една в чиниите на децата и слагам следващите 2 да се пържат. С друга щипка (за да не е мазна) слагам цветчета в чинията, така че да я запълнят половината. В чашката от кукъра, с лопатката от култура слагам ориз и леко тъпча. Обръщам в чиниите на децата. Обръщам рибата. Отивам да занеса двете чинии. Връщам се и повтарям упражнението с ориза и броколите в нашите чинии и отивам да ги занеса и викам народа. Всичко отнема 25-30 минути. Може да пробвате.

Ако пържа малки сардинки, като цаца или попчета само овалвам в брашно в чиния от супа по няколко. В дълбока тенджера сипвам олиото (това първо и после вадя рибата да се занимавам с нея). Хвърлям вътре и вадя със щипка на кухненска хартия в купа или плоски чинии за супа.

Ако ядем салата - слагам ориза. Слагам 4 чинии на плота. Режа 4 чушки на дребно и слагам във всяка чиния по една. После същото с домати, стръкове целина, червен лук, краставица. Като се напълни хвърлям маслини, яйца, ако имам сварени. Нарязвам на дребно магданоз и посипвам всяка чиния. Магданоза и лука може да ги смелим в Ел. Резачка.

Лесни салати са моркови или целина на големи парчета в резачката, може смес от двете. Правя сос от студено пресован зехтин, чесън, зелен лук, смлян чер пипер и люта чушка и соса и лимон ги сервирам отделно. За секунди стават.

Табуле- 8 връзки магданоз в резачката, като махам големите клони и меля заедно с лука на партиди. Добавя се накиснатия булгур и нарязан домат на ситно и готово. Лимон, сол зехтин са на масата и всеки си слага.

Голяма маруля в купа е лесно.

Рибата, ако ще я пържа, моля да ми я нарежат на парчета в магазина.

Цаката е да пържите докато режете салатата. Така не се виси безцелно до печката.

Мария, дъщеря ми не яде много, обаче мъжете са като смокове. Огромна тава пилешки копани (долна част на крака. Извинявам се ако не го изписвам правилно) с кило картофи едвам стига. Ако нямам време компаниите ги мажа с мазнина и овалвам в смес от червен, чер пипер, сминдух, канела, джинджифил и в тавата с малко вода във фурната. През това време беля и нарязвам картофите, омазвам в зехтин, сол, чер пипер, подправки за пица и тогава ги слагам и тях. Няма да ти стигне такъв уред с толкова мъже у дома. Майка ми си прави пържоли в подобно чудо, но е самаааааааааааа. Като съм там сама ни е предостатъчно, но с децата не стига.

За под половин час приготвям макарони, някакви,със сос в тигана, пържени риби, кюфтета, кебапчета, гъби с чесън и магданоз, пуешко на ленти с тиквички, зеле, гъби.

Другите бързи работи са в кукъра, ама пак трябва рязане, миене, подправяне. Пиле с бамя става бързо, но пак пържа пилето и лука, доматения сос, слагам в кукъра, пускам за 5 минути и мия и режа баня. Върхът е, че някои у дома не обичат готвено пиле, а други не обичат баня. Така пилето го пека, а бамята я готвя сама, егати!

Имам тостер за Панини и сандвичи. Докато извадя два сандвича ламите чакат следващите. Във фрайъра сандвичите не стават като в преса.

# 523
Уф, аз колкото повече чета, толкова повече се обърквам трябва ли ми или не.
Ние сме 4 човека, трима от които мъже. Децата вече ядат повече от мен. Освен това винаги готвя по 5-6 порции, защото трябва да остане и нещо за обяд на следващия ден за големия ми син. Ако във фрайъра ще трябва да готвя на два пъти по 15-20 мин май по-добре да ползвам фурната. Ще го мисля значи.

Не ти трябва, значи. Това му е основният проблем на фрайъра - малки са обемите за повече от двама човека, дори и на големите модификации. Вкъщи не го ползваме активно точно поради тази причина. Ползвам го само когато готвя индивидуално за някой от семейството - примерно детето като се върне след училище и трябва да сложа само за него няколко кюфтенца, или пък на някой ако му се е дояло месо, а съм сготвила нещо постно.

Втора причина да не го ползваме - вкъщи всички предпочитат печено със сос, а фрайърът е като грил -  обдухва с горещ въздух месото отвсякъде и няма как да се приготви нещо със сос. Прекалено сухо ни идва за нашия вкус. Както казваха в Мастършеф - месо без сос е мезе, не е основно ястие.

Трети минус - много кофти залепва всичко по кошницата, особено когато печенето на нещо изисква повече време, и съответно трудно се чисти. Може да се сложи хартия или да се пече във фолио, но тогава се препятства вентилацията на горещия въздух, което си е основната идея на уреда.

Извод - фрайърите са си едни малки конвекторни фурнички, които стават за малко храна, и то не за всяка. Ако искате да приготвите една тава месо, примерно, няма да стане нито по-бързо, нито по-вкусно от това в хубава фурна с вентилатор. Прословутата им технология е 1 реотан + силна духалка /толкова силна, че ако са по-леки или ситно нарязани продуктите се разхвърчават/.
Бих казала, че е подходящ за студент или някой друг самостоятелно живеещ, обаче подозирам, че като му се наложи да го мие и търка повече време, отколкото си е приготвял храната, и ще се откаже да го ползва.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 18:42 от GG_BG

# 524
Свекита и мами кЪт сланца имат някои късметлийки Hug bouquet
Верно е, ама и аз си ги тача....дето що нова манжа науча пращам буркани и на тях! chef hahaha
Джи джи биджи, напълно права си, като видях ревюто как се мие и ме втресе....няма такива ентусиасти у нас....къщата чака мен, освен да готвя и да имам време да чистя, не обичам разхвърляно и мръсотия...та така се живее трудно на пълен работен ден! bowuu

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 18:47 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт