Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 63 556
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
  • Varna
Аз, през старата гледам.
Така и не свикнах с новата версия. Опитвам, опитвам ама някак си не мога да свикна newsm78

# 496
De'Longhi Multifry FH1394/1 Extra Chef Low Oil Fryer Multicooker, 1.7 kg - Black
 Да ви попитам какво ви е мнението за този уред. Не е ли като Филипса само дето виждам че има бъркалка за разбъркване на картофите .

# 497
Давам мнение само за тези, които лично съм ползвала. Иначе всички уж са на един принцип, но в трите, които аз съм пробвала, си има разлики, и то големи.

С бъркалка не съм ползвала, но мисля, че ще е проблем за печенето.

# 498
организирай ни един обяд, да ни зарибиш  Mr. Green

Аз не се шегувам, купуваме продуктите и отиваме при Кристи, тя демонстративно ще ни зарибавя като ги приготви! Smiley
Аз бих го купила, ама къде ще го държа, иначе у нас това по би се харесало от щерката и ММ

# 499
Миме, някъде. Мести се лесно и понеже външните части не се омазняват, на практика може да стои навсякъде. Като ти потрябва, го слагаш на плота и после пак прибираш.

# 500
Миме, някъде. Мести се лесно и понеже външните части не се омазняват, на практика може да стои навсякъде. Като ти потрябва, го слагаш на плота и после пак прибираш.
В България го няма нали, от Амазона ще трябва? newsm78 А лесно ли се мие....

# 501
Точно този размер не знам дали го има. Но и да го има, ще е много скъп.

# 502
  • Paris, France
В мултикукъри с налягане стават и печени меса, картофи, сладкиши, но само ако има програми за печене и допълнителен, горен капак. Яла съм печено пиле с картофи от Olla GM и си е точно като от фурна, но става малко по-бавно, отколкото във фрайъра на Филипс.  Фрайърът на Филипс е много, мнения го малък за нашите нужди, а и нямам място на плота, имам си фурна Итн, но ако ядяхме предимно печено и живеех само с мъжа ми щях да го купя заради това, че от него не излиза миризма. Истински пържени картофи, като замразените, никой фритюрник не може да направи. Суровите трябва първо да се посварят в солена вода.

Ако няма да готвите боб, ориз, супи, манджи фрайърът е по-добър вариант. Ако искате понякога кексове, хляб, печено месо съсз л нчуци на фурна, но и манджи, една Olla GM с допълнителен капак за печене е много по-подходяща.

Времената за печене са подобни. Цяло 1200-1300 пила става за около половин час и в двата уреда.

http://www.ollasgm.com/pechugas-patatas-y-cebollas-al-horno/

Olla GM има програма за пържене в много мазнина и кошница за продукти, но няма удобството на фрайъра на Филипс да се нареди всичко и да се хлопне капака без да се налива мазнина.

Нищо, никога не ми става на супа или каша. В мултикукъри-херметици се слага много по-малко вода. За мусака от 500гр кайма и 750гр картофи, сготвена под налягане слагам максимум 200мл вода. Ако не искам никакъв сос слагам 180. Това с вече изпържена кайма. Ако каймата се слага сурова, в нея има вода и 100мл са предостатъчни. На месо с водни зеленчуци като целина, спанак, гъби вода не слагам никаква. Омазвам с ръце в зехтин всички късове продукти, сол, пипер, подправки, разбърквам и затварям капака. Водата, която зеленчуците си пускат при загряване е предостатъчна за да се вдигне налягане без да стане всичко наводнено.

# 503
  • София
De'Longhi Multifry FH1394/1 Extra Chef Low Oil Fryer Multicooker, 1.7 kg - Black
 Да ви попитам какво ви е мнението за този уред. Не е ли като Филипса само дето виждам че има бъркалка за разбъркване на картофите .

Копирам си мнението от друга тема:
Аз с 2 ръце препоръчвам Делонги 1394 или 1396. (Моя е 1396) Става и за мноооого и за малко, сандвичи пека, миш маш бърка, мусака, запича само на горен реотан заливката, месо всякакво, кюфтета, картофи, яйца на очи, бъркани... пица съм пекла в него, хляб, баница, ядки съм пекла, руло стефани, тиква,  кекс, пиле със зеленчуци.. абе всичко става в него. Може да се ползва само долен реотан- като тиган, горен и долен като фурна и само горен- като грил за сандвичи, заливки...

А в комбинация с Instant pot, котлони и фурни не позлвам вече.

Последна редакция: ср, 27 фев 2019, 16:45 от Майка Зайка

# 504
Майка Зайка дай линк и към твоя Делонги! Моля те!

# 505
  • София
С базавия модел мултикукър на Филипс съм и от скоро с Tefal ActiFry 2 in 1.
Чудесно се допълват!:)

# 506
С базавия модел мултикукър на Филипс съм и от скоро с Tefal ActiFry 2 in 1.
Чудесно се допълват!:)
Аз в моя Филипс също си пека разни неща , защото имам програма Bake (мусака, пиле с ориз, кексове и др.).Търся нещо само за пържене на картофи , кюфтета и др. Знам че Делонгито е много хубаво , но ще ми се припокриват много от функциите на двата уреда , а пък скоро си купих и още една купа за него.Така че търся фраер за пържене.

# 507
Във фрайъра картофите не стават като пържени. Стават подобни.

# 508
Във фрайъра картофите не стават като пържени. Стават подобни.
Кукъра ми има и програма пържене ,но там пък изобщо не ми харесват. Трябва непрекъснато да се бребъркват и на малки порции.

# 509
Ами то и във фрайъра е така. Не събира много. Ако ги сложиш един върху друг, за да са повече, стават като варено-печени и пак си искат бъркане. Да не говорим, че истинският вкус на пържен картоф никога не се постига. Държа да съм обективна и затова го споделям.

Общи условия

Активация на акаунт