Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 62 654
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
Гледах видеото - херметик е, сваля се капака. За спагетите не знам Simple Smile

# 121
  • София /Абсурдистан
Да се похваля - снощи купих много набързо тази машинка https://densi.bg/ured-za-gotvene-saturn-st-mc9209-red
Правихме спагети, за да видим как работи, много бързо станаха и бяха супер. Машинката има 42 автоматични програми, голямо улеснение. Днес ще тествам задушаването. Мисля тези дни да ги изпробвам всичките.

# 122
Да се похваля - снощи купих много набързо тази машинка https://www.emag.bg/multikukyr-saturn-st-mc-9209-cherven-saturn- … red/pd/DY1C4JBBM/
Правихме спагети, за да видим как работи, много бързо станаха и бяха супер. Машинката има 42 автоматични програми, голямо улеснение. Днес ще тествам задушаването. Мисля тези дни да ги изпробвам всичките.

Аз бях избрала "златния" модел, заради възможността да се променя температурата и времето. В крайна сметка поръчах Тефал, но ако не се разбера с него или реша, че ми трябва и втори, ще взема Сатурн.

# 123
  • София /Абсурдистан
Променят се и на този, това са фабричните настройки, които всеки може да промени със свои и да запамети в уреда. Някаква смарт система е, но още не съм я разучила. Тук спагетите бяха сложени 10  мин, но синковеца промени на 20 - 10 за кипване на водата и 10 за варенето. Не че не може да кипне вода в каната за минутка и да я сипе в уреда, ама така решил.
Ами аз по-натам ще взема и херметик, ама сега ми трябваше по-бюджетен уред и го купих от Денси. Ще видим, дали ще съм доволна. Иначе със златния са съвсем еднакви. Аз отидох за сребрист всъщност, но в магазина имаше само червен. Той също изглежда много добре.
Иначе съм малко скептична - украинска марка, правена в Китай... Но всъщност многото автоматични програми ме привлякоха, а и от руските форуми рецепти бол точно за Сатурн-а.
Цените при различните сайтове са много раздути, стигат до 100лв разлика, ето ги на сайта на Сатурн https://www.saturn-shop.bg/bg-catalog-details-31.html

# 124
  • София
Еххх добре, че намерих и тази група. Какви интересни уреди имате и то на съвсем достъпни цени. Освен да разкарам Фърста и да се ориентирам към нещо друго. Основно заради купата де

# 125
  • София
Earth80купа за Фърст можеш да си купиш от испанските Ола, има каменна керамика, стомана, керамика, мраморна керамика. Цените са около 65-85 лв с доставката. Ако те интересува, ще ти дам профила във ФБ на една дама, която работи в Испания и оттам ги праща.

# 126
  • София
Earth80купа за Фърст можеш да си купиш от испанските Ола, има каменна керамика, стомана, керамика, мраморна керамика. Цените са около 65-85 лв с доставката. Ако те интересува, ще ти дам профила във ФБ на една дама, която работи в Испания и оттам ги праща.

Благодаря! При тези цени на цял уред ще търся просто друг, на който обаче може да се сменя купата при необходимост или желание без много усилия. Като купих Фърст бях наясно с възможностите за закупуване на купи ОЛА. Но после като се огледахи ослушах повече и по-внимателно виждам, че възможностите са много повече от това, което беше преди година. А и тази дама, за която знаех тогава да осигурява ОЛА, се разнесоха лоши слухове и имаше проблеми. Може де е същата, може да е друга. Не знам. Пък и надценката тогава не ме устройваше. Дано сега да са по-добре нещата. Ще имам предвид все пак

# 127
  • Karlovo
Earth80   друга е дамата . Аз имам кукър Camry .Купата е тефлонова и си поръчах мраморна ,понеже само тази става за него . Голямо улеснение си е херметика ,а аз още се уча . Така като гледам марките и функциите ,всички са почи еднакви . Сега мисля да взема на дъщеря ми Фърст ,и той има нужните програми ,а тези които ги няма се правят на ръчна настройка .

# 128
здравейте

и аз обмислям закупуването на мултикукър. най много ми харесва функцията, че го оставяш и си готви сам. предимно мисля да готвя в него варива - ориз, леща, боб; яхнии с картофки и месо и други пит манджа работи. също и квасенето на мляко би ми било полезно.

мислите ли, че за тези ястия е оправдана инвестиция? насочила съм се към филипс HD4749/70.  newsm78

обичам да готвя, но висенето на печка ми е омразно /т.е. да ставаш да бъркаш, да го гледаш, да го следиш дали е готово/.

# 129
  • София
За мен покупка на мултикукър без херметическо затваряне е неоправдан разход. Много е изписано по темата. Това му е хубавото на готвещия херметически, че слагаш всички продукти заедно, затваряш, и той прави останалото - сготвя, изключва се, сигнализира за края на програмата и поддържа ястието топло за вас. В него може да се готви и без налягане. Ако ви трябва друга информация, насреща сме. 😃

# 130
За мен покупка на мултикукър без херметическо затваряне е неоправдан разход. Много е изписано по темата. Това му е хубавото на готвещия херметически, че слагаш всички продукти заедно, затваряш, и той прави останалото - сготвя, изключва се, сигнализира за края на програмата и поддържа ястието топло за вас. В него може да се готви и без налягане. Ако ви трябва друга информация, насреща сме. 😃

Че този, който е нехерметик не ги ли прави тези неща?

# 131
  • София
Прави ги, но с цената на много пара, миризми на готвено и няколко пъти повече време за приготвяне на ястието. Пиша това от личен опит, защото имам и от двата вида.

# 132
до сега не съм ползвала тенджера под налягане, даже мисля, че нямаме в къщи. и майка ми не е ползвала. затова не търся херметичен. вкъщи винаги си мирише като се готви, не знаех, че това е лошо.

а някакъв модел с херметическо затваряне да препоръчате.

# 133
до сега не съм ползвала тенджера под налягане, даже мисля, че нямаме в къщи. и майка ми не е ползвала. затова не търся херметичен. вкъщи винаги си мирише като се готви, не знаех, че това е лошо.

а някакъв модел с херметическо затваряне да препоръчате.
Инстант пот, Крок пот, Фърст!
В България продават само Фърст!

# 134
Инстант пот в английския Амазон днес е на цена 79,99 лири.

Общи условия

Активация на акаунт