Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 5

• 63 550
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Paris, France
Миме, на Филипса  такъмите влизат в миялна.Ама сте много хора.

GG BG, и на студента ще му писне миенето. Не е за всеки.

# 526
Абсолютно. Без миялна съм заникъде и Филипсът е там всеки ден Mr. Green

# 527
Миме, на Филипса  такъмите влизат в миялна.Ама сте много хора.
Не сме много, двама сме, детето е в София, учи се горкото, а баба му му готви там на стария ми Филчо! Дъртьо ще яде каквото му приготвя, ако ще и супа топчета на ИП да е! Ако не му харесва да хваща тиганите....! hahaha hahaha

# 528
Когато загори месо върху решетката на Филипса, миялната не го мие изцяло. Трябва си и търкане на ръка или поне предварително накисване.

# 529
Когато загори месо върху решетката на Филипса, миялната не го мие изцяло. Трябва си и търкане на ръка или поне предварително накисване.
АААА не такива да ги нямаме, такива уреди не влизат у дома! Joy Joy Joy

# 530
  • Paris, France
Миме, честито, мила! Пожелавам леко следване и в къщата да ти се връща само на гости! Блазе ти. Микровълнова имаш ли си? Като мома много готвех в нея, даже за гости. Готвех и частично в нея - ролетни, дебели резени патладжани ги размеквай вътре и после само им правех кора в тигана. С мляко и магданоз или копър и чесън е много ефектно предястие. Имах една комбинирана програма, на която слагах цяло пиле да се пече и след време и картофите. Излизаха си като от нормална фурна за под 30 Мин.

Правех страхотни кексове вътре, ама не са за нас с тебе, хаха.

Сега има микровълнови, които са и аерогрил или фрайър, ама с бавни.

Не съм намерила уред, който да изкарва нещо, което да става като от фритюрник или тенджера с олио. Затова и не търся.

Вече има малки и евтини комбинирани микровълнови, които пекат на грил, но имат и долен реотан и вентилатор и програми за нормално печене. Имат ферментационни програми, вдигат до 230-250°С, макар, че не са горещи колкото нормалните. Моя позната има само такава и прави чудеса в нея, включително и хляб и истинска пица на камък. Слага 250° и таймер за 2 часа и оставя камъка 30-40 Мин вътре да се нагрее хубаво. И почва да мята пиците. Бях впечатлена. За голямо семейство, което не разполага с много време такъв уред е добър вариант. За студент също е добър избор. Месото си става като от фурна.

GG BG, Сън имат едни таблетки за силно загорели съдове. Излизат като нови дори на кратката ми, ежедневна, едночасова програма. Не знам какво съдържат, обаче са толкова ефективни, колкото е содата каустик. Само дето след киснене в сода каустик пак се търка, а в миялната не. Не смея да слагам сода каустик в миялната да не я повредя. Таблетките може би са ензимни, не зная. Пробвах да добавям калиев бикарбонат. Маха доста от загорялото, но после не са лъскави съдовете, въпреки настройката на макс на течността. Квантум не са лоши за загоряло, но не са като Сън. Вече може да има и други.

# 531
  • Бургас
Момичета, благодаря ви за подробните обяснения! Определено се отказах за сега от фрайър. Ако го намалят подобаващо може и да взема един.

Инстант пота обаче е голямата ми любов! Възхитена съм и много щастлива от снощи. Grinning
Правих свински гърди със сос от бира, горчица и светъл соев сос. Станах чудесни, крехки, топят се в устата! И толкова бързо. Накрая само ги запекох за 5 мин във фурната, докато сгъстя сос с две лъжици брашно, направо в Пота на програма Соте.
Шефовете одобриха, казаха, че имам три пъти "Да" и ми връчват бялата престилка...ако я имаха.Joy
Мъжа ми също готви от време на време и вчера заедно се опознавахме с новия помощник. Хареса му определено.

Да ви питам аксесоарите миете ли ги в миялана? Имам предвид решетката, мерителната чаша и лъжиците. Не посмях снощи да ги сложа.

# 532
Аз всичко слагам в миялната Blush

# 533
  • Бургас
Аз всичко слагам в миялната Blush

Благодаря! Този отговор чаках. Bowtie

# 534
За самата купа няма смисъл да казвам, нали Blush

# 535
  • Бургас
О, не. Тя е измита вече. Blush

# 536
  • София
Даже и капака- махам му уплътнението, капачето на клапана отдолу и самия клапан отгоре ги вадя и пускам в миялна от време на време като варя шкембе примерно. Нищо му няма, почти 3 години го ползвам вече. За Инстант пот говоря.

Най- любимите ми манджи освен свинско с кисело зеле и боб, са телешки език с масло и бира, паста за домашните и супа тип телешко варено, но със свински джолан.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 10:33 от Майка Зайка

# 537
Здравейте, спряла съм се на 2 мултикукъра. Бюджетни са. Но не знам кой да избера.
https://technika.bg/product/14630/multifunktsionalen-ured-za-got … tria-fa-5130.html
или
https://technika.bg/product/26072/multikukar-rohnson-r-2808.html
За First има повече информация, а Rohnson има май повече програми. И е по-скъп. Посъветвайте ме!

# 538
  • София
Определено Фърст!

# 539
Здравейте. Предстои ми да си закупя мултикукър, но колкото повече гледам, толкова повече се обърках. Надявам се някой да ме ориентира. Цената няма значение, но все пак тавана е около 300 лв. Спрял съм се на Филипс и Редмонд. Държа уреда да може да готви под налягане, да има функция за бавно готвене, готвене на пара, печене и варене.  Какво бихте ми препоръчали. Благодаря предварително за всяко мнение. Важно и ценно е за мен, за да не остана разочарован след покупката.

Общи условия

Активация на акаунт