Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

• 95 405
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
  • DE
Добър вечер!
От мен: Кюфтета и салата от зелен боб

От вчерашния риболов

Спорна нова седмица!

# 481
  • Калифорния, САЩ
  Привет, кулинарни вълшебници💐💐💐

От последните дни у нас - хляб “Лаваш” с различен пълнеж, по желание 😏.

Елдени нудълс със зеленчуци и грилвано свинско месо.

Пилешко месо и картофено пюре; салата зеле и моркови и млечна салата.

Забулени яйца в домати.

Мъфини с боровинки.

Свинско месо с лук и чушки на тиган.

Сьомга с картофено пюре.

Една гъста по-различна супичка с боб, спанак и броколи.

И салатки разни.

# 482
  • SHOOT ME 10 $
labrex Исках рецепта да ми покажеш мила, не само снимка.Stuck Out Tongue
 Аз открих сезона на тиквите, ми прияде ми се ... с мед полята и резенчета ябълка и дюля извътре като акцент...

залята с прясно мляко и поръсена обилно с натрошени орехи и канела...Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 08:28 от midkoо

# 483
блазе ти, Мидко, добре си подслаждаш понеделника Simple Smile

# 484
labrex Исках рецепта да ми покажеш мила, не само снимка.Stuck Out Tongue
 Аз открих сезона на тиквите, ми прияде ми се ... с мед полята и резенчета ябълка и дюля извътре като акцент...

залята с прясно мляко и поръсена обилно с натрошени орехи и канела...Stuck Out Tongue Closed Eyes

midkoо, каква рецепта, правиш картофено пюре, цопваш отгоре яйцата и ядеш! Simple Smile Аз, щото все бързам, рядко варя цели картофите, обикновено ги беля, нарязвам набързо на дребни парчета, слагам на огъня във вода, посолявам и, като се сварят, изцеждам водата хубаво, в същата тенджерка при картофите бухвам краве масло, нарязано на парчета, и разбивам с миксера. По време на разбиването сипвам вряло прясно мляко на няколко пъти, докато докарам нужната ми консистенция и това е. Става пюре на пух. Яйца на очи няма да те уча как се правят. Не съм сигурна в градината дали са пържили или пекли по някакъв начин яйцата, но яйцето заемаше цялата площ на пюрето, по едно слагаха, и.......... просто ми беше много вкусно, затова и сега го правя, но го харесват всички вкъщи, и малките, и големите. Simple Smile

Ох, добре си открил ти сезона, ще трябва да взема и аз да го направя. Представям си вкуса! Heart Eyes bouquet

# 485
Нещо набързо приготвено...нещо като тутманик, нещо като месеница...нещо като нищо Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:
Моля за рецептата за тази прелест.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 10:58 от bubanka

# 486
  • SHOOT ME 10 $
pip4i заповядай...нищо особено

Скрит текст:
Тутманик.

Продукти:

1 коф. Кис.мляко
½ пак.масло
1с.л олио
300гр.сирене
1/2 куб. Мая
Брашно,колкото да не се маже под бъркалките на хлебопекарната по време на месене.
Включваме на програма „месене”. След като е готово, тестото се разделя на 2 топки-разточва се, маже се всяка кора с олио, ,поръсва сe със сирене, завива се,  усуква се и се навива на охлюв.Така и другата топка .Намазва се отгоре с яйце и олио,слага се във фурната на 50-60 гр. да втаса,после включваме на 180гр. до изпичане. Като се запече отгоре го покриваме с фолио.Около 30мин.
ето и нещо по-рано правено

labrex  
 bouquet Hug Hug

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 11:57 от midkoо

# 487
midkoо, много ти благодаря! Flowers Rose Изглежда ми супер сложно. Не съм месила нищо досега и само се облизвам като ви гледам прелестните творения тука. Обаче твоят тутманик изглежда толкова съвършен, че ще го сънувам направо. Тъй като нямам хлебопекарна, не зная колко брашно да сложа. И маята кога/как се добавя? Разтваря ли се първо в нещо? В киселото мляко например. Flushed Извинявам се за глупавите въпроси и за спама Flushed

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 16:00 от pip4i

# 488
  • София
midkoо, много ти благодаря! Flowers Rose Изглежда ми супер сложно. Не съм месила нищо досега и само се облизвам като ви гледам прелестните творения тука. Обаче твоя тутманик изглежда толкова съвършен, че ще го сънувам направо. Тъй като нямам хлебопекарна, не зная колко брашно да сложа. И маята кога/как се добавя? Разтваря ли се първо в нещо? В киселото мляко например. Flushed Извинявам се за глупавите въпроси и за спама Flushed
Маята се разтваря в топло, но не горещо, прясно мляко или вода, добавя се лъжичка захар, поръсва се с брашно и се изчаква десетина минути, да започне да надига и прави мехурчета. Маята не обича пряк допир със сол.

# 489
Добър ден и успешна седмица на всички Flowers Hibiscus
Мидко - бурканчето кисело мляко колко грама е? Благодаря и аз за рецепКата за тутманика! Още повече, че го меси машина. И м моя шкаф се мъдри едно тикве, та ще те помоля да кажеш това с меда - печеш и поливаш с мед или печеш заедно с мед полято?
Ира - разкошни неща на твоята трапеза Smiley
matze - може ли едно кюфте Smirk
Лабрекс - в твоята салата очите ми останаха Sparkling Heart А бухтичките, ах бухтичките...... пиши рИцепКата моля Sparkling Heart Пък нека Пепи си приказва че ще се откаже от нас Smiley - не може тя така да ни остави Sparkling Heart Nerd
Пеп4о-ооо, направи ти "Уха"-та Flowers Hibiscus Хареса ли ви?
G.kehaiova - може ли рецептата за този кекс? Обичам такъв - пухкав отвътре и с хрупкава коричка. (ако може само и размерите на тавата в която печеш напиши; че моят син не яде кексове - да се съобразя дали да правя 1/2 доза). Благодаря Flowers Bouquet
И понеже стана много дълго писането ми - всичко показано е направо разкошно! Но вие си знаете.

У дома нищо интересно - супа джолан с много грозна снимка, рибени филенца, ориз със зеленчуци, шоколадов мус

имаше и редовната пица за събота и неделя

# 490
  • SHOOT ME 10 $
sem22 и pip4i за рецептата за  тутманика -- киселото мляко може да е 400мл. и 500мл.
съответно ще иска брашно докато стане еластично нелепнещо тесто. Аз слагам вътре и 3 яйца...за асортимент.
А тиквата я мажа с мед преди да я вкарам във фурната.
И съвсем не са кой знае какви моите тестени...Венета ако се появи тук ще ни посрами всички...а и други експерти майстори изявени много има тук.

# 491
............ Лабрекс - в твоята салата очите ми останаха Sparkling Heart А бухтичките, ах бухтичките...... пиши рИцепКата моля Sparkling Heart Пък нека Пепи си приказва че ще се откаже от нас Smiley - не може тя така да ни остави Sparkling Heart Nerd

sem22, ето рецептата с картинки , ето и на бълг. текста:

За тестото:
1 яйце
100 гр кисело мляко /по рецепта йогурт 3,8% масленост/, аз използвам кисело мляко 3,6%
щипка сол
6 гр бакпулвер
прибл. 200 гр брашно
1 с.л. олио

Допълнително олио за пържене

В купа се разбиват яйцето, киселото мляко/йогурт, олиото, солта, добавя се брашното с бакпулвера. Замесва се меко тесто, оставя се 30 мин да почине. С намаслени ръце се къса от тестото, правят се мекички и се пържат в сгорещена мазнина.

Не знам защо тесто с бакпулвер трябва да стои 30 мин, никога не го чакам. Аз замесвам /правя двойна доза у нас/, разточвам тестото на набрашнен плот, режа на ромбове обикновено и веднага пържа. Някои мекички се надуват, други не, тези ненадутите са ми по-вкусни, тестото се усеща повече. Peace

пеп-4о, нийде я не пущам да ходи, т.е. да ходи където си иска, ама и тук да си стои! Simple Smile bouquet

# 492
Скромно:
Разядка с извара

Червена леща с булгур /Езогелин/

# 493
  • Русе
Няма да ви изброявам поименно, всички сте показали разкошни неща!
Обикновености от изминалата седмица при мен. Свинска вратна пържола с моркови и гъбен сос

Паниран аржентински хек

Ориз със зеленчуци и пилешки дробчета

Боб яхния с пържен бекон

# 494

Вечерята

Общи условия

Активация на акаунт