Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

• 95 400
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
щом се налага Simple Smile
У нас - сирена във фолио http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html

# 511
  • там където има винаги вятър
Колкото и да не ми харесва, поне веднъж седмично купуваме бутчета /като човек израснал на село, знам какво е истинско пиле, но.../

Заделям и за супа, този път е без застройка

Талиатели Wink

# 512
Печени дюли, отново  Hug
 Днес малката ми внучка става на 4 години  4470, та да почерпя колежките  Rolling Eyes

# 513
Последно за днес  Embarassed с обещаната рецепта  Hug

2 яйца
1/2 ч. чаша захар
1 ч. чаша кисело мляко
1/2 чаена лъжичка хл. сода
около 500 г брашно
Замесва се тесто, разточва се и се нарязва на ромбоиди или там както излезе. Пържят се в загрято олио на 7, 8 степен от 9. Излизат доста, а това всъщност е половината доза от рецептата. Може да пробвате с 1 яйце и останалото на половина...

От както си купих тия мерилки, чаша не търся - те са обозначени: 1 чаша, 1/2, 1/3 и т.н.

по-трудно е да измеря 1/2 лъжичка хл. сода  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 09:17 от mama iasi

# 514
Mama iasi, Благодаря много за рецептата.
А тези мерителни лъжички, от къде си ги купила?

# 515
Mama iasi, Благодаря много за рецептата.
А тези мерителни лъжички, от къде си ги купила?

еВроленд  /еУроленд/ - към 2 и нещо май бяха  newsm78 Направо се родих с тях, иначе всяка чаша с нейната си вместимост  hahaha  Crossing Arms

Да кажа пак - доста излизат дори с тази доза която съм написала  Naughty

# 516
Диетичен обядкъм него ще има зеленчукова супа и салата(в процес на приготвяне са)
П.п.ето ги :

Последна редакция: ср, 10 окт 2018, 14:17 от denyil

# 517
  • София
Готвили сте, много хубави неща видях. Снощи се прибрах от последното топло море, за тази година това беше. Сега ще рИвЪ чак до догодина. Повече -няма.
Нищо не съм готвила, така че само ви разглеждам. Страхотни сте!  Hug

# 518
  • София
Броколи със сметана и топено сирене от мен .

# 519
  • София
Омлет с пресен лук и кюфтенца по цариградски.

# 520
Днес за вечеря свинско с зеле, тукощо стана готово. 😊

# 521
Специално за Пеп-4о и Мидкоооо,а и за други почитатели на "панджара "(така си го знам от дете-червеното цвекло)

# 522
Малко скромно, сред всички майстори. Галет по Лабрекс и много шоколадова бисквитена торта.
. .

# 523
Сьомга на тиган с терияки сос у нас за вечеря набързо http://pep-4o.blogspot.com/2018/10/blog-post_10.html

# 524
  • София
Руладини по немски с мини крокети на фурна. Тези краставички които се виждат са от онези приготвените в миялната машина.  Влизат в любими рецепти. По-хубави краставички не съм опитвала. Ще благодаря за рецептата задължително и ще споделя с този който я пусна, там където си качвам рецептите. Заслужават си.
 - https://www.gastronomeonline.com/recipe/german-beef-rouladen-rin … 1%81%D0%BA%D0%B8/

Канелена бутер баница с плънка от крема-сирене - Tasty Тази баница обра точките.

Общи условия

Активация на акаунт