Рисуване по номера

• 74 608
  • 518
  •   2
Отговори
# 510
А тази поредица в България дали я има?

Да, Егмонт пуснаха 2 книги - "Принцеси" и "Смейството". По 30лв. са и се водят поредица "Тайнствени рисунки".
В Ютуб и Инстаграм, (Тик-Ток също чувам да се споменава, но там нямам профил) гледам много момичета се занимават да ги оцветяват, предимно американки и рускини.
Доста томове са - над 10 и ми се иска и тук в БГ да се популяризират. В чужбина дори има хора които се занимават с дистрибуцията им. Питах Егмонт дали ще издават и останалите томове, но нищо не ми отговориха. Предполагам чакат да видят дали ще има пазар у нас. Примерно, другия том с принцесите също бих си го купила, но за сега не намирам никъде инфо някой българин да се занимава с поредицата.

# 511
  • София
Много благодаря. Дъщеря ми се открехна да рисува и тя и ще и взема. А всъщност те с какво идват с флуомастери ли или?

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 16:10 от I.R.

# 512
Започнах една от "отлежаващите" картини и съм много разочарована. Пълна мацаница. Трябва да има кошница с теменужки, а то някакви розови и лилави петна. Поне главите на котките личат, но пък има зелено в тях. Котка със зелена козина, ужас. Картината е от Арт хоби, не съм доволна от тази фирма.

# 513
Много благодаря. Дъщеря ми се открехна да рисува и тя и ще и взема. А всъщност те с какво идват с флуомастери ли или?
За жалост не. Не се оцветяват с обикновени фулмастри, защото те прозират отзад на листа, а картинките са двустранни. Трбяват ви качествени акрилни маркери. Такива в нашата страна има, но за жалост са доста скъпи. Като алтернатива, много полулярни са GuanGna маркерите от Алито. Има в комплект 120,160 и 200 и няколко броя. Аз се спях на тях и чакам да дойдат в скоро време.
По принцип поредицата я дават за рисуване за възрастни, така че зависи колко голяма е дъщеря ви...
Може да се оцветяват и с качествени моливи, но там според мен малко или много човек трябва да разбира от рисуване и да е художник, докато аз съм абсолютен дилетант.
Ако ви трябва някаква допълнителна информация - пишете.

# 514
  • София
На 7години е. Тя от много малка започна оцветяване по номера. Не е художник детето, но му доставя някакво удоволствие та каквото стане Simple Smile Ще потърся въпросните акрилни флуомастери въпреки, че аз май се сещам за кои говори от Алито.

# 515
  • Sofia
Искам да питам някой, който е поръчвай от Китай картина, как я оцветявате: в смисъл - на какво я поставяте, закрепвате ли я върху нещо, за да стои неподвижно?

# 516
  • София
Аз последно си поръчвах от Тему. В интерес на истината беше страхотна обаче някъде я изгубих. Рисувах директно на платното.Не съм я разпъвала на нищо.

# 517
  • Пловдив
Искам да питам някой, който е поръчвай от Китай картина, как я оцветявате: в смисъл - на какво я поставяте, закрепвате ли я върху нещо, за да стои неподвижно?
Нарочно си поръчах от Тему такава, за която изрично пишеше, че е опъната на рамка, но дойде сгънато платно на четири. Рекламирах в приложението и ми върнаха парите за нея като кредитно салдо без да искат връщане.
Купих си от Бриколаж летвичка от 2 м, метални ъгълчета с подходяща ширина, видийки за дърво. Общо за около 10 лева всичко. И ММ ми я скова и опъна с такер. Иначе на щанда за рамкиране ми искаха 30 лева за същото и ми даваха срок един месец
В последстие разбрах, че в Маестро Пан имало готови профили, накроени, само да втъкнеш едно в друго на ъглите. Още не ми се е налагало да ги "пробвам"

# 518
Последните, които купувах са само канава.
Бях купувала комплект (картина с подрамка, бои, четки и т.н.). Пристига в кутия. Та използвам кутията, залепвам канавата с хартиено тиксо за кутията. Много ми е удобно.

Можете да използвате картон, който е с размери малко по-голям от картината. Или друга плоскост.

Общи условия

Активация на акаунт