Аблация на сърцето - 9

• 53 166
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
  • София
iPhone ли е?

# 196
# 197
  • София
Моята десятка се върза от раз. Но аз новия телефон винаги го инициирам с Apple IDто ми, и ми се появяват веднага и вече свалените програми, и връзването с часовника.

# 198
Здравейте,мили мои.Разминах се с аблацията,която чаках като спасение.И съм в дълбоката дупка на отчаянието.Преди аблацията гледат сърцето през хранопровода с един маркуч,който  се гълта през устата/или на скенер,но при мен в ,,Св.Анна,, беше с маркуча/.Това се прави задължително при диагноза ПТМ,за да се провери за тромби.Е,аз имах-едно малко, старо тромбче,скрито в нещо като джобче.При такива случаи не правят аблация,защото токовите импулси могат да го откъснат и да хукне нанякъде.Смениха ми лекарствената терапия с нов антикоагулант и казаха ,че след два месеца ще правя отново маркуч или скенер и АКО тромбът се е разнесъл ще последва аблация.Питам:може ли да се откъсне тоя тромб,при какви условия,какво мога да правя или да не правя.Ами като ми излезе от ритъм сърцето и блъска накъдето си иска? Хайде сега успокойте ме,дайте ми надежда

# 199
Нали пиеш антикоагуланти? Няма страшно! Hug

# 200
Нали пиеш антикоагуланти? Няма страшно! Hug
[/quote

Антикоагулантите ще го разбият ли?

# 201
Ами да, ще го разбият.

# 202
Дева,да ти имам оптимизма:ill:

# 203
  • София
Антикоагулантите правят чудеса, на моя колежка бащата с белодробна емболия го оправиха (преди 2 седмици).

# 204
Дева,да ти имам оптимизма:ill:

Трябва да си оптимист, иначе си вредиш сама. Hug

# 205
АМАРИТОН и ПРАДАКСА е новата ми терапия.Преди беше ритмонорм и ксарелто.Какво ви е мнението?

# 206
Не се притеснявай толкова. Това тромбче си е било там и като си влизала и излизала преди от ритъм нищо не е станало. Когато правих първата си аблация, също при мен имаше един човек, когото върнаха, но те така се застраховат. Обикновенно правят това изследване на хора, които са извън ритъм, при мен втория път също искаха да ми го правят, но като разбраха, че съм на антикоагуланти от поне 6 месеца, нещата се разминаха. Най-неприятното е, че ще трябва да търпиш още известно време преди да те оправят Simple Smile

# 207

badprince Здравей!С интерес прочетох коментарите ти и с интерес изчетох какво пише в нета за криоаблацията.Ти сам ли пожела тази интервенция или ти я предложи специалист?Изобщо как се стигна до решението за този вид аблация?Играе ли ножът или пак с катетър?

# 208
Първия път елиминираха предсърдното трептене с радиофреквентна аблация-това е единствения метод за този вид аритмия. Понеже имам и бонус - предсърдно мъждене, се наложи да изолират и белодробните вени. В този случай има 2 варианта-криоаблацията и отново РФА. Първата е доста по-кратка и щадяща процедура (но и по-скъпа) и винаги се прави първа. В случая, аз повече такава аблация не мога да имам. Ако аритмията се върне, следващата ще бъде отново РФА. Общо взето ме убедиха, че съм идеален кандидат за крио-то. Няма никакъв нож. Отново се влиза с катетри през вената на крака, само че вместо изгаряне, след влизането в предсърдието се надува един балон, който се поставя на входа на всяка от белодробните вени и в продължение на 2 минути мястото се замразява до -73 градуса. И това е......Цялата процедура продължи около час. И честно да си призная, доста по-бързо се възстанових.
Но наистина много зависи от показанията на ЕКГ-то и други фактори. Не забравяй, че към момента криоаблацията я правят единствено в Сити Клиник. Другата също ще свърши работа, само че доста повече време ще отнеме......така или иначе ще спиш Simple Smile
И да ти пожелая кураж- нашите специалисти са много добри и по нищо не отстъпват на западните им колеги, техниката е на световно ниво и единственото нещо, за което трябва да мислиш е, че всичко ще бъде наред. Светът тотално ти се пренарежда след като видиш/знаеш как сърцето ти е буквално в ръцете на друг човек.

# 209
Леле ,колко сте информирани ! Много полезни ми бяха постовете ви . Благодаря !
И аз съм на мнение,че тромбчето ще се разтвори . Това е смисъла на антикоагуланта . Интересно,че ксарелтото не е свършило работа . Славея , най -лесно беше да ти направят аблацията . Радвай се ,че са постъпили отговорно .

Общи условия

Активация на акаунт