Аблация на сърцето - 9

• 52 959
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
Ако имаш предвид мястото на убожданията, да. Нормално е и отшумяват сами.

# 706
  • в джунглата
Привет,  за тези които са минали аблация , получавали ли са синини около мястото на аблацията?

Синини е меко казано. Много трудно ми намериха вените и доста ме поизмъчиха, бях синя почти до коленете. Всичко отмина за около месец.

# 707
И при мен почти месец бяха.
Аз съм боцкана на двата крака.

# 708
  • София
Привет,  за тези които са минали аблация , получавали ли са синини около мястото на аблацията?
Да, това е нормално, минава аз се мажех с крем.

# 709
Ясно.... значи няма да се притеснявам толкова , благодаря за отговорите... и да добавя:
Вторник 11.02.2020 минах втора аблация , месец и половина след първата , боднаха ме през същия крак. Изписаха ми да пия още месец и половина 2.5 мг еконкор , xsarelto , което е за да ме предпази от образуване на тромб и още едно за стомах което го пия сутрин на гладно (pantomed 40mg) да уточня отново, че се намирам в Белгия,  не в България. За сега се чувствам добре , пулсът ми е около 70 80 сутрин,  но ми казаха че до седмица ще спадне както е бил преди около 60. Благодаря още един път на всички които помагаха с коментари и успех на всички които им предстои същото за напред. Няма нищо страшно ,абсолютно препоръчвам Аблация 🤗.
Следя форума и с каквото мога ще помагам и аз. Живи и здрави да сте всички и много успехи 🤗😙🤗😙🤗😙🤗😙🤗😙

# 710
Ясно.... значи няма да се притеснявам толкова , благодаря за отговорите... и да добавя:
Вторник 11.02.2020 минах втора аблация , месец и половина след първата , боднаха ме през същия крак. Изписаха ми да пия още месец и половина 2.5 мг еконкор , xsarelto , което е за да ме предпази от образуване на тромб и още едно за стомах което го пия сутрин на гладно (pantomed 40mg) да уточня отново, че се намирам в Белгия,  не в България. За сега се чувствам добре , пулсът ми е около 70 80 сутрин,  но ми казаха че до седмица ще спадне както е бил преди около 60. Благодаря още един път на всички които помагаха с коментари и успех на всички които им предстои същото за напред. Няма нищо страшно ,абсолютно препоръчвам Аблация 🤗.
Следя форума и с каквото мога ще помагам и аз. Живи и здрави да сте всички и много успехи 🤗😙🤗😙🤗😙🤗😙🤗😙
Много , много здраве ти пожелавам , бързо възстановяване !

Кое наложи втора аблация ? И не е ли много бързо след първата ?

# 711
Нямам никаква представа колко време трябва да е след първата.... 🙄🤔🤔
Докторът който ми прави първата ми каза ,че трябва да направим и втора , понеже не са успели да възбудят втора аритмия. Искам да вметна , по-назад в коментарите бях описал моята ситуация, бях със ВПВ синдром и бях получил не 1 , а 2 аритмии в едно и също време и в спешния си беше малко стралничко ,  за това се е наложило да направим и втората аблация.

# 712
  • София
Аз също месец и половина чаках и минах 2 ра аблация, не не е проблем.
Браво на вас дано всичко е наред сега и да няма проблеми и занапред.

# 713
Май доста хора са с 2 аблации... забравих да ви попитам: има ли някой на който е получил синини в областа на която е направено проникването на катетъра,  вече даже не мога да определя какъв е цвета , смени се .... синьо ,жълто, лилаво , зелено и т.н. И също така усещам нещо като бучка ( нещо като хематом,  съсирена кръв... Не мога да преценя,  понеже не съм доктор) може би трябва да отида на преглед.

# 714
Да, така е при всички. Няма нужда от лекар.

# 715
Здравейте, извинете за нахлуването в темата, но имам нужа от съвет. Може да сте го коментирали в темите назад, но все пак да питам...
Преди година за първи път усетих прескачане на сърцето, все едно ми секваше дъха и нещо ми се обръщаше в гърлото. Уплаших се, отидох на кардиолог. Прегледа ме, кардиограма без проблем, само пулс 140, понеже много ме е страх от лекар, в момента в който изляза от кабинета става 70...Резултата от холтера- 2-3 екстрасистула прочетох, даже доктора каза- няма нищо, на нервна почва, вегетативна и т.н. Съгласих се- страшно емоционална, страхлива и т.н. съм. Хубаво, успокоих се, малко по малко се разредиха , изчезнаха с месеци, през деня понякога усещах по 1, 2 прескачания.
От януари нещата обаче се повториха, започнаха почти ежедневно да ги усещам тези неща- сърцето туп туп и спре, после пак туп туп и спре. Понякога спира на всеки трети, четвърти удар няколко пъти един след друг, друг път само единично прескача. Вече го усещам по десетина, петнайсет пъти дневно, друг път нито веднъж. Нямам сърцебиене, пулса ми е напълно нормален 60-80, вдига се само, когато се притесня. Не пия никакви лекарства, на към 40 съм, все си мисля и хормони нещо да играят..
Разбира се, обмислям пак да ходя за холтер, но все пак бих искала да чуя вашето мнение, като минали през нещо подобно. Смятате ли, че е опасно и какво бихте ми препоръчали?

# 716
Мисля, че много се вглеждаш.
Нищо притеснително не виждам аз.

# 717
Точно на това се надявам и аз, и това ме възпира да хукна по доктори- не желая да обслужвам някаква хипохондрия. Ама сърцето наистина пропуска удар, не си внушавам.
Честно да си призная, страшно много ме успокоихте, благодаря ви🤗

# 718
Не казвам, че си внушаваш.
Но такива прескачания има всеки и не са опасни, когато са единични.
До 300 е дневната норма. Ти си много под тази бройка.

# 719
Понякога се усещат не само единични ми примерно няколко през равни интервали в рамките на половин минута. Иначе миналата година лекарят каза точно това, което и вие. Като зачестиха обаче, си ме хвана страх.
Отново ви благодаря за отговора🤗

Общи условия

Активация на акаунт