Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц-Тема №2

• 78 456
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Оценката от входното ниво е текуща оценка, не влиза в броя на оценките от контролни.
Може ли да обясниш по-подробно? Контролните и класните работи са включени в раздел Текущи изпитвания. Да не цитирам отново текстове, останах с впечатлението, че оценките от тях са оценки от текущи изпитвания, доколкото и двете са групови писмени изпитвания. Все пак ще си позволя малък цитат: Чл. 21. (1) Изпитните материали за писмените текущи изпитвания, в т.ч. и за класните и контролните работи...

# 211
  • European Union
Имах предвид броя оценки. В зависимост от това колко часа се учи предмета има задължителен минимум оценки от устни изпитвания, контролни, проекти и т.н. Входните нива са писмени изпитвания, но не се броят към оценките от контролни/класни.

A m b e r, наредбите не са препоръчителни. Но е доста кофти да балансираш между тях и това, което ти казва началника. Защото на проверката ще поиска разпределението и контролните и като ѝ кажеш, че не е чела наредбата, ще ти се стъжни живота за неопределен период от време (да не говорим, че ако търсиш ново училище, ще трябва да е в друга област).

# 212
Може ли да цитираш бройката по видове изпитвания ( контролни, устни, проекти и т. н.) и къде са регламентирани?Предполагам, че е интересно не само за мен.

# 213
  • Русе
Защото на проверката ще поиска разпределението и контролните и като ѝ кажеш, че не е чела наредбата, ще ти се стъжни живота за неопределен период от време (да не говорим, че ако търсиш ново училище, ще трябва да е в друга област).

Само подскажи на някой по-ангажиран родител,може тя да не си намери място изобщо в системата. Не знам как ще обясни изискване, в разрез с наредба и с интереси на ученик.

# 214
  • Ямбол
Само да се пробва някой да ми стъжни живота, щото не е чел наредба. Всъщност една вече се пробва, но нещо не ѝ се получава. Жалко, че не е по моя предмет. Тази същата не смее да влиза в някои гимназии, защото точно така се е пробвала да стъжнява и сега не я пускат просто.

# 215
  • Перник
Единственият тест/входно ниво, който моят син не е донесъл от началото на годината е този по рисуване. Всичко останало се носи вкъщи за подпис от родител. Доволна съм, защото така му виждам грешките навреме. В предишното училище получавахме куп тестове на края на учебната година. Не, че пак не преглеждахме и не обсъждахме грешките, но някак се губеше смисъла.

# 216
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цитат
Ваканции и неучебни дни за учебната 2018/2019 година
Начало и край на ваканциите с изключение на лятната през учебната 2018/2019 година:

01.11.2018 г. – 04.11.2018 г. вкл. – есенна
22.12.2018 г. – 02.01.2019 г. вкл. – коледна
05.02.2019 г.                                    – междусрочна
30.03.2019 г. – 07.04.2019 г. вкл. – пролетна за I - XI клас
05.04.2019 г. – 07.04.2019 г. вкл. – пролетна за XII клас
Неучебни дни:

21.05.2019 г. – ДЗИ по БЕЛ
23.05.2019 г. – втори ДЗИ

от тук

Flushed междусрочната колко дена е?

# 217
  • София
1 ден

# 218
  • София-Младост
Боже, пак някой умен човек е мислил кой ден междусрочна да им дадат...

# 219
Междусрочната ваканция,ми се върти,че е около 3-4 дни.Сега пък цял един ден и то баш вторник.Rolling Eyes

# 220
  • Ямбол
Това мисля, че го коментирахме вече. Заради зимната ваканция, за която ореваха света, че на втори било рано, та взеха от междусрочната и то точно понеделника.

# 221
  • Майничка
Може ли да цитираш бройката по видове изпитвания ( контролни, устни, проекти и т. н.) и къде са регламентирани?Предполагам, че е интересно не само за мен.
Обикновено са регламентирани в програмите за съотв. предмет и степен, поне по езиците е така. За моите имам от устни изпитвания и участие - мин.6 оценки, от домашни, писмени изпитвания и д-р. - мин.3, от контролни - 2, от проекти - 2  и класна работа -1.

# 222
Това за английски в осми клас ли? Защото за 36 часа на срок както е при втори чужд език ми се виждат много.

# 223
  • Ямбол
Някои имат 18 часа седмично език.
Дидева, там, където са разписани минималният брой оценки, не е ли указано и какви да са те? И аз знам, че при 4 оценки, две трябва да са от писмени изпитвания. Това за входното обаче и аз не знам къде е разписано, че не се брои за писмено. Аз си го отчитам, а не ми влияе много на оформянето, защото все пак е на знания от предходна година.

# 224
Извинете, сигурно съм изпуснала предходната дискусия, но защо междусрочната е на 5.02/вторник/, а не в понеделник?

Общи условия

Активация на акаунт